Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Χάος στη Βρετανική Βουλή για το Brexit - Νέο ΟΧI στον Τζόνσον για πρόωρες εκλογές

Χάος στη Βρετανική Βουλή για το Brexit -...

Ο Πρωθυπουργός δεν προτίθεται να ζητήσει νέα αναβολή της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Τα μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων απέρριψαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα τη δεύτερη κατά σειρά πρόταση που κατέθεσε ο πρωθυπουργός της χώρας και ηγέτης των Συντηρητικών για τη διάλυση του σώματος και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών στη Βρετανία, παρότι ο Μπόρις Τζόνσον τη χαρακτήρισε λίγη ώρα νωρίτερα απολύτως απαραίτητη προκειμένου να αρθεί το απόλυτο αδιέξοδο όσον αφορά το Brexit.

Για να εγκριθεί η πρόταση του Τζόνσον απαιτείτο ενισχυμένη πλειοψηφία δύο τρίτων, δηλαδή 434 εδρών από το σύνολο των 650. Υπέρ της πρότασης τάχθηκαν 293 μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων. Μετά το αποτέλεσμα ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι οι εργασίες του κοινοβουλίου αναστέλλονται ως τη 14η Οκτωβρίου κι επανέλαβε ότι θα πάει στη Σύνοδο Κορυφής για να διαπραγματευθεί μια συμφωνία προς το συμφέρον της χώρας, αλλά δεν προτίθεται να ζητήσει νέα αναβολή της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η συνεδρίαση στη Βουλή που ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στιγματίστηκε από εικόνες που δεν τιμούν κανέναν. Το κλίμα ήταν τεταμένο. Οι διαπληκτισμοί και οι αντεγκλήσεις δεν έλειψαν, ούτε οι αποδοκιμασίες ή οι… επευφημίες.

Πρωτοφανείς εικόνες εκτυλίχθηκαν όταν ο πρόεδρος της Βουλής Τζον Μπέρκοου επιχείρησε να κατέβει από τη θέση του για να κατευθυνθεί στη Βουλή των Λόρδων ώστε να ολοκληρωθεί, τυπικά, η διαδικασία του «λουκέτου» στη Βουλή που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση Τζόνσον.

Βουλευτές της αντιπολίτευσης προσπάθησαν να τον «εμποδίσουν», σε μια συμβολική κίνηση, φράζοντάς του το δρόμο και κρατώντας στα χέρια τους χαρτιά με συνθήματα.

Δείτε τις απίστευτες στιγμές

Όταν οι βουλευτές του Συντηρητικού κόμματος αποχωρούσαν από την αίθουσα, οι συνάδελφοί τους των Εργατικών τους φώναζαν «ντροπή σας».

Νωρίτερα, ο Μπόρις Τζόνσον είχε φτάσει στο σημείο να ειρωνευτεί τον πρόεδρο της Βουλής, κάνοντας λόγο για τις «χαρακτηριστικά αμερόληπτες κρίσεις του».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις