Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Περισσότερες από 40 αιτήσεις για τις εξετάσεις στην Δραματική σχολή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Περισσότερες από 40 αιτήσεις για τις εξε...

Αυξημένο το ενδιαφέρον των παιδιών για φοίτηση στη σχολή που ήδη συμπλήρωσε 5 χρόνια λειτουργίας

Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον, όπως μάθαμε, των νέων παιδιών για να παρακολουθήσουν μαθήματα στην σχολή δραματικής σχολής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας. Οι αιτήσεις συμμετοχής των υποψηφίων για τις εισαγωγικές Εξετάσεις για τη νέα ακαδημαική περίοδο 2019-2020 ήταν μέχρι και την Παρασκευή 6/9/2019 (η διαδικασία είχε ξεκινήσει στις 23 Αυγούστου 2019) και σύμφωνα με πληροφορίες, οι αιτήσεις έχουν ξεπεράσει σε αριθμό τις 40.

Από αυτούς, θα επιλεγούν οι 12 που θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα στη διάρκεια της τριετούς φοίτησης. Ο μεγάλος αριθμός δείχνει και το αυξημένο κύρος και σπουδαιότητα της σχολής που κερδίζεται χρόνο με το χρόνο. Η ιδέα δημιουργίας της σχολής, από τα παλαιότερα αιτήματα, είχε μπει σε καλό δρόμο επί καλλιτεχνικής διεύθυνσης του ΔΗΠΕΘΕ, του αξέχαστου Γιάννη Βόγλη και τελικά υλοποιήθηκε επί καλλιτεχνικής διευθύνσεως του Θοδωρή Αμπαζή ενώ συνεχίζεται ομαλά τα κατοπινά χρόνια. Μάλιστα έως και τις 5.9.2019 ήταν η προθεσμία και για αιτήσεις για την θέση του διευθυντή της σχολής δραματικής τέχνης, θέση που κάλυπτε το τελευταίο διάστημα ο σκηνοθέτης Τσέζαρις Γκραουζίνις. Όπως μάθαμε και για τη θέση του διευθυντή της σχολής υπήρξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον ενώ αναμένεται έως αυτή τη Δευτέρα, Τρίτη μήπως έχουν αποσταλεί και κάποιοι ακόμη φάκελοι υποψηφίων με το ταχυδρομείο προκειμένου να ξεκινήσει η αξιολόγηση και να προχωρήσει η διαδικασία στην επιλογή του προσώπου.

Πάντως για την ώρα εκκρεμεί και η ψήφιση του νέου Διοικητικού συμβουλίου του θεάτρου όπου πρόεδρος όπως ήδη έχει αναγγελθεί θα είναι ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος Πέτρος Βάης που έχει και την ευθύνη του σχήματος Άρμα Θέσπιδος.  

Να θυμίσουμε πως η απονομή των διπλωμάτων της σχολής πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 2 Ιουλίου 2019 στις 5 μ.μ. στον Εκπαιδευτικό Χώρο Μπάρρυ (Σανταρόζα 7 & Καρόλου, Πάτρα) και αποφοίτησαν ο σπουδαστές: Αντωνοπούλου Γεωργία, Βεκράκος Νικόλας, Γεωργακοπούλου Ελένη, Κατσούδας Μιχάλης, Κουκιάς Αλέξανδρος, Λάτα Μαρία, Μαγκαφά Κωνσταντίνα, Μεσσήνη Ελένη, Μπέλοβα Κατερίνα, Νάτση Λένα, Πασπαράκης Λευτέρης, Τσιμπούκη Ειρήνα.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture