Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Ένα από τα κορυφαία σχολεία της Ελλάδας βρίσκεται στην περιοχή μας!

 Ένα από τα κορυφαία σχολεία της Ελλάδας...

Μια ζωντανή κυψέλη, χαράς, δημιουργίας και εφευρετικότητας.

Όλοι οι γονείς αναζητούν, αποδεδειγμένα, το καλύτερο για το παιδί τους, ιδιαίτερα στην εποχή μας η οποία χαρακτηρίζεται από πολλαπλές προκλήσεις. Και το καλύτερο δώρο για τα παιδιά, είναι να τους δώσεις τα σωστά εφόδια γνώσης, ώστε να μπορέσουν να σταθούν αργότερα, ως ενήλικες, γερά στα πόδια τους και να αντιμετωπίσουν τη ζωή με επιτυχία, πραγματοποιώντας τα όνειρά τους και τους στόχους τους.  Θεμέλιο ρόλο στη διαδικασία ωρίμανσης των παιδιών, αποτελεί αδιαμφισβήτητα, ο ρόλος του σχολείου και των δασκάλων - καθηγητών. Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, για τους γονείς μπαίνει ένα κρίσιμο ερώτημα «σε ποιο σχολείο θα πάει το παιδί μου;», ακόμη και εάν ήδη το παιδί έχει ξεκινήσει να πηγαίνει σε συγκεκριμένο σχολείο. Και αυτό γιατί όλοι οι γονείς επενδύουν στην εκπαίδευση των παιδιών τους, αναζητώντας ένα σχολείο οργανωμένο, με εκπαιδευτικούς υψηλών προσόντων.

Για να απαντήσουμε στο παραπάνω ερώτημα και με την απορία για το κατά πόσο αξίζει να επενδύσει ένας γονιός σε ένα ιδιωτικό σχολείο, επιλέξαμε να επισκεφθούμε τα Εκπαιδευτήρια Πάνου, στην Παλαιοπαναγιά της Ναυπάκτου και να δούμε «από πρώτο χέρι» τι διαφορετικό μπορεί να προσφέρει στη γενικότερη εκπαίδευση ενός παιδιού. Είχαμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε στους χώρους του σχολείου και να μάθουμε τη φιλοσοφία που διέπει τους ανθρώπους του.

Σε μόλις 20' από την Πάτρα, βρεθήκαμε στο καταπράσινο προάστιο της γραφικής πόλης της Ναυπάκτου, σε ένα ήσυχο και αρμονικό με τη φύση περιβάλλον, εκεί που λειτουργούν τα τελευταία 13 χρόνια τα Εκπαιδευτήρια Πάνου. Σε υπερσύγχρονες και ασφαλείς εγκαταστάσεις 5.000 τ.μ., με πρότυπες αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια, γήπεδα, πισίνα, τραπεζαρία και παιδότοπο, τα Εκπαιδευτήρια Πάνου σε κερδίζουν από την πρώτη στιγμή. Εδώ, το ταξίδι στη γνώση ξεκινά από τα τρυφερά χρόνια του νηπιαγωγείου και φτάνει μέχρι και το Λύκειο, με τους έμπειρους και καταρτισμένους νηπιαγωγούς, δασκάλους και καθηγητές, να βρίσκονται δίπλα σε κάθε βήμα των μαθητών τους για να τους δείξουν το μονοπάτι της γνώσης και της ανάπτυξης της προσωπικότητάς τους. Γι’ αυτό το λόγο, τα Εκπαιδευτήρια Πάνου έχουν καταφέρει να καταστούν συνώνυμο της ποιοτικής εκπαίδευσης, σε Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία και Φωκίδα. Δεν είναι άλλωστε τυχαίες οι σημαντικότατες διακρίσεις που έχει λάβει και συνεχίζει να λαμβάνει κάθε χρόνο, τις οποίες θα ζήλευαν ιστορικά ιδιωτικά σχολεία της χώρας.

Εάν συζητήσεις με γονείς που έχουν επιλέξει να στείλουν τα παιδιά τους στα Εκπαιδευτήρια Πάνου, σου μιλούν με τα καλύτερα λόγια, με αγάπη για τους ανθρώπους του σχολείου και με την απόλυτη πίστη ότι έχουν κάνει την καλύτερη επιλογή για το μέλλον του παιδιού τους. Δεν είναι μόνο ότι η μετακίνηση των παιδιών γίνεται με ιδιόκτητα, σύγχρονα και ασφαλή λεωφορεία των Εκπαιδευτηρίων, δεν είναι μόνο η ποιότητα των σπουδών και η αρτιότητα των εγκαταστάσεων, είναι  το σύνολο των παρεχόμενων υπηρεσιών τους μαθητές από όλο το προσωπικό των Εκπαιδευτηρίων, που αγαπά και ενδιαφέρεται για το έργο του. Το μάθημα, το οποίο γίνεται με σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους και με τη χρήση της τεχνολογίας (διαδραστικοί πίνακες, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, κ.τ.λ.) ξεκινά κάθε πρωί στις 8.10 και διαρκεί μέχρι τις 14.10, κατά μία ώρα διευρυμένο σε σχέση με τα οριζόμενα από το Υπουργείο Παιδείας. Όταν τελειώνει το μάθημα, τα παιδιά τρώνε υγιεινά και ισορροπημένα γεύματα στην τραπεζαρία του σχολείου και ακολουθούν 14 προγράμματα δραστηριοτήτων! Ξένες γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά), επιστήμες, ρομποτική, αθλητισμός, κολύμβηση, μουσική και τέχνες.

Εδώ όλα τα παιδιά βρίσκουν την κλίση τους και την ευκαιρία να αναπτύξουν τα ταλέντα τους, μετατρέποντας τον χώρο των Εκπαιδευτηρίων καθημερινά και μέχρι το απόγευμα, σε μια ζωντανή κυψέλη, χαράς, δημιουργίας και εφευρετικότητας.

Έτσι, στο τέλος της ημέρας, επιστρέφουν στην αγκαλιά της οικογένειάς τους, διαβασμένα και χαρούμενα, αφού όλες οι ανάγκες καλύπτονται εντός του σχολείου, εξασφαλίζοντας χρόνο στα ίδια και στους γονείς τους.

Χάρη μάλιστα, στην πρωτοποριακή μέθοδο διδασκαλίας των ξένων γλωσσών, οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, καταγράφουν κάθε χρόνο μεγάλες επιτυχίες στις εξετάσεις για την απόκτηση Διπλωμάτων της Αγγλικής, Γαλλικής και Γερμανικής Γλώσσας.

Και εάν ο ένας πυλώνας των Εκπαιδευτηρίων Πάνου είναι οι ξένες γλώσσες, ο άλλος – εξίσου καθοριστικός – είναι ο επαγγελματικός προσανατολισμός των μαθητών.

Οι μαθητές, ήδη από την τρυφερή ηλικία, έρχονται σε επαφή, υπό την καθοδήγηση εξειδικευμένων επιστημόνων, με την έννοια του επαγγελματικού προσανατολισμού και μέσα από ένα πλέγμα δράσεων, επισκέψεων, υπεύθυνης ενημέρωσης και αξιολογήσεων, ανακαλύπτουν τις κλίσεις, τα ταλέντα και τις δεξιότητές τους και επιλέγουν το επάγγελμα που θέλουν να σπουδάσουν.

Κατά συνέπεια, το ποσοστό επιτυχίας των μαθητών του Λυκείου των Εκπαιδευτήριων Πάνου στις πανελλήνιες εξετάσεις είναι μεγάλο και μάλιστα, οι περισσότεροι εισάγονται στη Σχολή που έχουν δηλώσει πρώτη στο μηχανογραφικό τους.

Και όλα αυτά, χωρίς οι γονείς να χρειάζεται να καταφύγουν σε φροντιστήρια και σε ιδιαίτερα μαθήματα – πληρώνοντας υπέρογκα ποσά - αφού όλα γίνονται στο σχολείο και ο κάθε μαθητής λαμβάνει εξατομικευμένη βοήθεια, από τους έμπειρους καθηγητές του σχολείου.

Ο τρίτος πυλώνας της εκπαιδευτικής φιλοσοφίας των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι η ενίσχυση της ευρωπαϊκής ταυτότητας και η σφυρηλάτηση της εθνικής και ευρωπαϊκής συνείδησης των μαθητών του. Για αυτό το λόγο τα Εκπαιδευτήρια Πάνου, συμμετέχουν σε Ευρωπαϊκά προγράμματα, δημιουργώντας τους ευρωπαίους πολίτες του αύριο. 

Βέβαια, η επιτυχία δεν έρχεται από μόνη της. Πίσω της «κρύβονται» άνθρωποι με μεγάλη εμπειρία στην εκπαίδευση και με εξειδικευμένες σπουδές υψηλού επιπέδου.

Μόνο και μόνο τα στοιχεία στον τομέα αυτό είναι εντυπωσιακά: 50 διδάσκοντες, όλοι με όρεξη, αγάπη και μεράκι για να μεταδώσουν τις γνώσεις στους μαθητές τους και μάλιστα η πλειοψηφία τους με μεταπτυχιακά, ενώ συνολικά, στα Εκπαιδευτήρια Πάνου, απασχολούνται 90 άτομα. Γι’ αυτό, τα Εκπαιδευτήρια Πάνου συνεχίζουν την ανοδική πορεία τους, η οποία από πέρσι έχει εκτιναχθεί, καθώς το τιμόνι των Εκπαιδευτηρίων, ανέλαβε ο γνωστός και επιτυχημένος επιχειρηματίας Γιώργος Κοτρώνης, ένας από τους ισχυρότερους οικονομικούς παράγοντες της Ναυπακτίας, με αξιοσημείωτη κοινωνική και πολιτιστική δράση.

Υπό τη διοίκηση του κ. Κοτρώνη τα Εκπαιδευτήρια Πάνου, απέκτησαν νέες εγκαταστάσεις (νέο γήπεδο, προπονητήριο, νέες αίσθουσες τεχνολογίας & υπολογιστών, νέα βιβλιοθήκη και τέλος παιδότοπο για τους μικρούς του φίλους), οι οποίες ήρθαν να προστεθούν στις υπάρχουσες, ενώ προστέθηκαν επιπλέον παροχές προς τους μαθητές, οι οποίοι, ήδη, αυξήθηκαν κατά το προηγούμενο σχολικό έτος κατά 20%, κάτι που εκτιμάται ότι θα συμβεί και φέτος.

Το βέβαιο είναι, ότι μετά την επίσκεψή μας στα Εκπαιδευτήρια Πάνου και τις συνομιλίες μας με τους υπευθύνους, διαπιστώσαμε ότι το σχολείο αποκτά προστιθέμενη αξία από το πλούσιο πρόγραμμα εργασίας σε πολλούς τομείς (τέχνες, αθλητισμός, επιστήμες κ.λπ.), καθώς επίσης από την άρτια οργάνωση και λειτουργία του, χάρη κυρίως στους ανθρώπινους πόρους αλλά και στην υλικοτεχνική υποδομή του.

Γι’ αυτό και στα δίδακτρα που καλούνται να καταβάλλουν οι γονείς, το «value for money» βρίσκει την απόλυτη εφαρμογή.

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου βρίσκονται στην αιχμή των νέων τεχνολογιών, έχοντας ενσωματώσει στο εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα μαθήματα και δράσεις διεπιστημονικότητας, όπως η εκπαιδευτική ρομποτική, το εργαστήριο σεισμολογίας και το εργαστήριο μέτρησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Η συστηματική δουλειά που γίνεται στον τομέα των νέων τεχνολογιών, από το διδακτικό προσωπικό και τους μαθητές, άλλωστε, αποτυπώνεται στις διακρίσεις που λαμβάνουν τα Εκπαιδευτήρια Πάνου, στους μαθητικούς διαγωνισμούς που διεξάγονται.

 

Αξίζει να επισημανθεί, ότι τα Εκπαιδευτήρια Πάνου επιδεικνύοντας την κοινωνική τους ευαισθησία προκηρύσσουν κάθε χρόνο, Διαγωνισμό Υποτροφιών μεταξύ των μαθητών της ΣΤ' τάξης Δημοτικού και Γ΄ τάξης Γυμνασίου, οι οποίοι προέρχονται από το ίδιο το σχολείο ή από άλλα ιδιωτικά και δημόσια σχολεία της ευρύτερης περιοχής. Οι Υποτροφίες που χορηγούνται και στις δύο εκπαιδευτικές βαθμίδες έχουν διάρκεια όση και τα έτη σπουδών στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο αντίστοιχα και με την προϋπόθεση της διατήρησης άριστων επιδόσεων και εξαιρετικής συμπεριφοράς. Και είναι οι εξής:

Α΄ Γυμνασίου

  • Δύο πλήρεις υποτροφίες (καλύπτουν το 100% των διδάκτρων)
  • Δύο  μερικές (καλύπτουν το 50% των διδάκτρων)

Α΄ Λυκείου

  • Δύο πλήρεις υποτροφίες (καλύπτουν το 100% των διδάκτρων)
  • Δύο μερικές (καλύπτουν το 50% των διδάκτρων)

Οι Υποτροφίες δίνονται κατόπιν γραπτών εξετάσεων στη Νέα Ελληνική Γλώσσα και στα Μαθηματικά και σε θέματα που αφορούν στην ύλη της ΣΤ΄ Δημοτικού και της Γ΄ Γυμνασίου αντίστοιχα.

Οι πλήρεις υποτροφίες του σχολείου έχουν την υποστήριξη τεσσάρων χορηγών: Του Ιδρύματος «Μαριάνα Βαρδινογιάννη», της «Εθνικής Τράπεζας», της «Vinci Concession» και της οικογένειας Κωνσταντίνου και Παναγιώτας Κοτρώνη.

Πριν αποφασίσετε το πού θα εμπιστευθείτε την εκπαίδευση των παιδιών σας, αναλογιστείτε πως αυτή είναι η μόνη σίγουρη επένδυση στην Ελλάδα, η εκπαίδευση των παιδιών. Η επίσκεψή μας στα Εκπαιδευτήρια Πάνου, μας έπεισε ότι οι γονείς που επιλέγουν ιδιωτικό σχολείο (και ιδιαίτερα το συγκεκριμένο), εξασφαλίζουν στα παιδιά τους ποιοτική και ανταγωνιστική εκπαίδευση, τις μεγαλύτερες πιθανότητες σπουδών στο εξωτερικό και το πιο «δυνατό» βιογραφικό στην αγορά εργασίας, από ένα σύγχρονο σχολείο, πρότυπο εκπαίδευσης και παιδείας.

Info: Ενημερωθείτε για τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο τηλ.: 26340 21607 & στο www.ekppanou.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά