Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Θέμης Αδαμαντίδης: «Πήγα μέχρι τη Γ’ Γυμνασίου, δεν έβγαλα το Λύκειο»

Θέμης Αδαμαντίδης: «Πήγα μέχρι τη Γ’ Γυμ...

«Είχα το μυαλό μου συνέχεια στο τραγούδι και δεν μπορούσα να συγκεντρωθώ», είπε σε συνέντευξη του στο People

Ο δημοφιλής λαικός τραγουδιστής Θέμης Αδαμαντίδης που σε λίγο καιρό θα κλείσει τα 62 του χρόνια, βρίσκεται στο χώρο του τραγουδιού με μεγάλη επιτυχία από τις αρχές του ’80. Από τις τελευταίες μεγάλες επιτυχίες του είναι το κομμάτι «Στην καρδιά». Μιλώντας στο περιοδικό People & στον Μαρίνο Βυθούλκα ο Θέμης Αδαμαντίδης αποκάλυψε πως στο σχολείο δεν ήταν καλός μαθητής, πως είχε δυσκολία συγκέντρωσης και πως έχει τελειώσει μόνο το γυμνάσιο και δεν πήγε στο λύκειο.

Έχει γεννηθεί στην Καισαριανή στην Αθήνα και όταν ήταν 7 ετών, η οικογένεια του μετακόμισε στο Γιοχάνεσμπουργκ στη Νότιο Αφρική όπου και έμειναν έως το 1972. Ο πατέρας του όπως αναφέρει το zappit.gr, εργάστηκε εκεί ως ελαιοχρωματιστής και οι δουλειές πήγαιναν καλά. Ο Θέμης Αδαμαντίδης είχε από μαθητής ακόμα, συνέχεια το μυαλό του στο τραγούδι. Το 1980 συμμετείχε στην δημοφιλή εκπομπή της εποχής «Να η ευκαιρία» στην ΕΡΤ, όπου τραγούδησε το «Θα με θυμηθείς» και απέσπασε το πρώτο βραβείο.

«Στα 10 μου τραγουδούσα συνέχεια στο σπίτι. Τους ζάλιζα τόσο πολύ, που καμιά φορά μου έκαναν παρατήρηση και αναγκαζόμουν να βγαίνω εκτός σπιτιού σε σημεία μοναχικά που δεν ακουγόμουν και να τραγουδάω. Τότε πίστεψα ότι θα γίνω τραγουδιστής και πως δεν θέλω να ασχοληθώ με κανένα άλλο επάγγελμα» εξομολογήθηκε στο People. Τα πρώτα τραγούδια που θυμάται να σιγοψιθυρίζει ήταν το «Ρολόι- κομπολόι» του Μπιθικώτση, το «Χαμένη αγάπη» της Βίκυς Λέανδρος και το «Εγώ με την αξία μου» του Στέλιου Καζαντζίδη. Το τραγούδι ήταν η μεγάλη του αγάπη και για χάρη του άφησε και το σχολείο.

«Δεν μπορούσα να συγκεντρωθώ, είχα δυσκολία συγκέντρωσης γιατί στο μυαλό μου είχα συνέχεια το τραγούδι. Άκουγα το μάθημα και παράλληλα σκεφτόμουν τραγούδια. Στα μαθηματικά για παράδειγμα, έβρισκα τη λύση. Όχι, όμως, με τον τρόπο που έπρεπε, αλλά με δικούς μου υπολογισμούς. Εκεί συνειδητοποίησα πως δεν μπορούσα να συνεχίσω. Ο στόχος μου ήταν το τραγούδι. Δεν τελείωσα το σχολείο. Πήγα μέχρι τη Γ’ Γυμνασίου, δεν έβγαλα το Λύκειο», ανέφερε.

Ο Θέμης Αδαμαντίδης το περασμένο Σάββατο ήταν στην Πάτρα για μία live μουσική εμφάνιση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight