Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος & ο Επίσκοπος Χρύσανθος στην Αρκαδία

Ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος & ο Επίσκ...

Ευχήθηκαν για τα ονομαστήρια του στον Μητροπολίτη Μαντινείας & Κυνουρίας Αλέξανδρο - Παρέστη & ο Αρχειπίσκοπος

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε & τιμήθηκε την Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019,  η μνήμη του Αγίου Αλεξάνδρου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως και την ημέρα αυτή είχε τα Ονομαστήρια του ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, τα οποία και γιόρτασε στην γενέτειρά του, το χωριό Πάπαρι Αρκαδίας.

Κατά τον Όρθρο και την πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στον ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, προεξήρχε ο εορτάζων Μητροπολίτης κ. Αλέξανδρος ενώ συλλειτούργησαν οι σεβασμιότατοι Μητροπολίτες Πατρών κ. Χρυσόστομος, Ιερισσού κ. Θεόκλητος, Μάνης κ. Χρυσόστομος και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Ωλένης κ. Αθανάσιος και Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.

Συμπροσευχόμενος παρέστη ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμος.

Στην διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Μαντινείας κ. Αλέξανδρος χειροτόνησε σε Πρεσβύτερο τον Διάκονο Νικόλαο Τσαρούχη.

Προ της Απολύσεως ο εορτάζων Μητροπολίτης ευχαρίστησε εγκαρδίως τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ιερώνυμο για την τιμητική παρουσία του, τους παρισταμένους Αρχιερείς, τους εκπροσώπους των τοπικών Αρχών και Φορέων καθώς και τον κόσμο που προσήλθε για να τιμήσουν τον Άγιο Αλέξανδρο, αλλά και τον ίδιο.

Τέλος, όπως διαβάσαμε στο i-n-ag-nektariou-patron.blogspot.com, ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ιερώνυμος ευχήθηκε στον Μητροπολίτη Μαντινείας & Κυνουρίας Αλέξανδρο τα έτη του να είναι πολλά, ευλογημένα και ο Θεός να του δίνει δύναμη να ποιμαίνει την Μητρόπολή του.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις