Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στο χάος βυθίζεται το Χονγκ Κόνγκ - ΒΙΝΤΕΟ

Στο χάος βυθίζεται το Χονγκ Κόνγκ - ΒΙΝΤΕΟ

Η αστυνομία κάνει χρήση αντλιών νερού και πυροβολεί

Η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ δικαιολόγησε τη χρήση αντλιών νερού και όπλου από έναν αστυνομικό, για πρώτη φορά από τον Ιούνιο οπότε ξεκίνησαν οι αντικυβερνητικές κινητοποιήσεις, κατηγορώντας τους «ιδιαίτερα βίαιους» διαδηλωτές.

Οι συγκρούσεις που σημειώθηκαν χθες Κυριακή στη συνοικία Τσούεν Γουάν ήταν από τις πιο βίαιες που έχουν σημειωθεί από τον Ιούνιο που πραγματοποιούνται σχεδόν καθημερινά αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην πρώην βρετανική αποικία.

Μόλις έπεσε η νύκτα την Κυριακή μια ομάδα αστυνομικών βρέθηκε περικυκλωμένη από διαδηλωτές που κρατούσαν μεταξύ άλλων και τούβλα και τους απειλούσαν, εξήγησε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

Ένας αστυνομικός έπεσε στο έδαφος εξαιτίας των πολλών χτυπημάτων που δέχθηκε, γεγονός που ανάγκασε τους έξι συναδέλφους του να τραβήξουν τα όπλα τους και «να ρίξουν ένα προειδοποιητικό πυροβολισμό στον αέρα», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιούνται πραγματικά πυρά από την έναρξη της κρίσης, προκαλώντας ανησυχία ότι η κατάσταση ενδέχεται να πάρει μια ακόμη πιο βίαιη τροπή.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε επίσης τη χρήση για πρώτη φορά δύο οχημάτων που φέρουν αντλίες νερού προκειμένου να διαλύσει το πλήθος των διαδηλωτών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις