Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Οι επώνυμοι που είδαν τον Προμηθέα του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας στην Επίδαυρο - Κατάμεστο χθες το Ρωμαϊκό Ωδείο Πατρών

Οι επώνυμοι που είδαν τον Προμηθέα του Δ...

Επαναλαμβάνεται απόψε η παράσταση στην Πάτρα

Ένα είναι σίγουρο. Η παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας για το φετινό καλοκαίρι, "Προμηθέας Δεσμώτης" κατάφερε να το βγάλει ξανά εκτός των τειχών της πόλης του και τα βλέμματα θεατρόφιλων, επωνύμων και κριτικών , να στραφούν πάνω του. Η παράσταση ανέβηκε την Παρασκευή και το Σάβββατο που πέρασαν στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.Με την παράσταση αυτή μάλιστα του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας έριξε αυλαία το Φεστιβάλ Αθηνών. Η σκηνοθεσία της παράστασης είναι του Σταύρου Τσακίρη και πρωταγωνίστρια η διεθνούς φήμης –και ελληνικής καταγωγής– Βρετανίδα ηθοποιός Κάθριν Χάντερ.

Πολλοί επώνυμοι, αλλά και Πατρινοί, παρακολούθησαν τις παραστάσεις την Παρασκευή και το Σάββατο στην Επίδαυρο, ενώ χθες Δευτέρα το Ρωμαϊκό Ωδείο Πατρών ήταν κατάμεστο. Η παράσταση θα επαναληφθεί και απόψε στην Πάτρα, στις 9.30 στον ίδιο χώρο.

Ανάμεσα στους θεατές που παρακολούθησαν την παράσταση στην Επίδαυρο ήταν μεταξύ άλλων η πρώην καλλιτεχνική Διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και πρώην Υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, ο σκηνοθέτης Λευτέρης Γιοβανίδης, η Πατρινή σοπράνο Βασιλική Καραγιάννη, ο επίσης πρώην Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και γνωστός ηθοποιός Γιώργος Κιμούλης, o κορυφαίος ελληνας γλύπτης και διεθνώς αναγνωρισμένος Κώστας Βαρώτσος, ο οποίος έκανε τα σκηνικά του «Προμηθέα», η ηθοποιός Μαρία Σολωμού, η παρουσιάστρια Σάσα Σταμάτη, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Βαγγέλης Θεοσωρόπουλος, ο σκηνογράφος και ενδυματολόγος Διονύσης Φωτόπουλος και η επίσης σκηνογράφος και ενδυματολόγος Εύα Ναθένα.

Ο Άνθρωπος – Θεός των αδικημένων

Σκηνοθεσία - Δραματουργική επεξεργασία: Σταύρος Σ. Τσακίρης

Μετάφραση: Δημήτρης Δημητριάδης

Σκηνογράφος: Κώστας Βαρώτσος

Κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ

Κίνηση: Μαρτσέλο Μάνι

Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης

Βοηθοί σκηνοθέτη: Έφη Ρευματά, Μαρία Φλωράτου

Φωτογραφίες αφίσας: Μαριλένα Αναστασιάδου

Φωτογραφίες παράστασης: Μαριλένα Σταφυλίδου

Αφίσα – Πρόγραμμα: Πέτρος Παράσχης

Παραγωγή: Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου- ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας –Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη

Παίζουν KathrynHunter, Νικήτας Τσακίρογλου, Δημήτρης Πιατάς, ΠέγκυΤρικαλιώτη, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Γεράσιμος Γεννατάς, Περικλής Βασιλόπουλος, Ηλιάνα Μαυρομάτη, Αντιγόνη Φρυδά, Κώστας Νικούλι, Έφη Κιτσαντά, Μπέτυ Αποστόλου, Δημήτρης Παγώνης, Περικλής Σκορδίλης, Νίκος Μπακάλης, Αντώνης Βλάσσης.

 

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΡΩΜΑΪΚΟ ΩΔΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture