Δύσκολος αλλά ρεαλιστικός ο στόχος εξεύρεσης 50 δις είπε ο Υπουργός
"Αισθάνομαι την ανάγκη να πω οτι δυστυχώς στην συνέντευξη Τύπου οι ελεγκτές της τρόϊκας ξεπέρασαν το ρόλο που έπρεπε να είχαν. Υπερέβησαν τα εσκαμμένα.
Ανακοίνωσαν μονομερώς ζητήματα της ελληνικής Κυβέρνησης. Χρησιμοποίησαν σειρά χαρακτηρισμών για ζητήματα που αφορούν την εγχώρια πολιτική σκηνή που ενόχλησαν όλους μας.Το περιεχόμενο δεν είχε καμία σχέση με την πραγματικότητα…" είπε μιλώντας σήμερα στη Βουλή ο Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Και πρόσθεσε: "Και οι 3 Οργανισμοί (Τρόικα) αναγνώρισαν πως αυτό που συνέβη δεν έπρεπε να συμβεί και ότι οι αποφάσεις ανήκουν σε αυτούς που εκπροσωπούν στο κοινοβούλιο τους πολίτες. Αναγνώρισαν ότι οι όποιες αποφάσεις ανήκουν στην εκλεγμένη κυβέρνηση…"
Ο Υπουργός τόνισε οτι "δεν πρόκειται να ξαναγίνει συνέντευξη Τύπου από τους ελεγκτές. Είναι μια διαδικασία, που έδειξε πως πρέπει να αλλάξουμε τα πράγματα."
Εντονα απολογητικός ήταν όταν είπε πως "η κυβέρνηση έπρεπε να εξηγήσει πως θα κάνει αξιοποίηση της δημόσιας γης και ποια είναι η κόκκινη γραμμή. Αυτό δεν μας δόθηκε η ευκαιρία να το κάνουμε λόγω των γεγονότων."
Σε οτι αφορά τα 50 δισ είπε οτι δεν είναι μνημονιακός στόχος, είναι ρεαλιστικός στόχος και κατέληξε: "Ακόμη και αν δεν τον πετύχουμε πλήρως θα γίνει αυτό που για πρώτη φορά θα γίνει στην Ελλάδα. Θα έχουμε καταγράψει την δημόσια γη και θα ξεκινήσει η διαδικασία της αξιοποίησης."
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr










