Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

ΕΝΦΙΑ: Πόσο μειώνεται ο φόρος σε κάθε κατηγορία ακινήτων

ΕΝΦΙΑ: Πόσο μειώνεται ο φόρος σε κάθε κα...

Η μείωση θα ισχύσει από τον Αύγουστο

Μείωση στον ΕΝΦΙΑ από τον Αύγουστο εξήγγειλε  ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του για  τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης στην Ολομέλεια της Βουλής, το Σάββατο. Μετά τις εξαγγελίες Μητσοτάκη απαιτείται δημοσιονομικός χώρος 270 εκατ. ευρώ για να χρηματοδοτηθεί η φετινή «έκπληξη» με τον ΕΝΦΙΑ και περίπου 1,3 δισ. ευρώ για τις ελαφρύνσεις που αφορούν στον προϋπολογισμό του 2020.

Όπως έγινε γνωστό από το Οικονομικό επιτελείο ο ΕΝΦΙΑ μειώνεται ως εξής:

-Για ακίνητη ιδιοκτησία αντικειμενικής αξίας έως 70.000 ευρώ οριζόντια μείωση κατά 30%. Ο φόρος θα υπολογιστεί όπως και πέρυσι αλλά θα εφαρμόζεται εκπτωτικός συντελεστής 0,7.

-Για ακίνητη ιδιοκτησία αντικειμενικής αξίας από 70.000 έως 1.000.000 ευρώ ορίζεται μειωτικός συντελεστής 20%. Πρόκειται για τη μεσαία τάξη των ιδιοκτητών ακινήτων.  

-Για ακίνητη ιδιοκτησία αντικειμενικής αξίας άνω του 1.000.000 ευρώ προβλέπεται μειωτικός συντελεστής 10%.

Η μείωση του ΕΝΦΙΑ πρόκειται να περιληφθεί στο φορολογικό νομοσχέδιο που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα. Το νομοσχέδιο αυτό θα προβλέπει επίσης τη μείωση της ελάχιστης δόσης για τις 120 δόσεις από τα 30 στα 20 ευρώ, τη μείωση του επιτοκίου της ρύθμισης από το 5% στο 3% και την ένταξη χωρίς κριτήρια των επιχειρήσεων με βασική οφειλή έως 1 εκατ. ευρώ στις 120 δόσεις.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις