Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Προβλήματα στην Αττική μετά τον ισχυρό σεισμό! ΦΩΤΟ

Προβλήματα στην Αττική μετά τον ισχυρό σ...

Τρόμος από την ένταση και τη διάρκεια

Διακοπές ρεύματος στο κέντρο της Αθήνας, σε περιοχές του Πειραιά και στο Αιγάλεω προκάλεσε ο σεισμός. Οι βλάβες, σύμφωνα με πληροφορίες από αρμόδιες πηγές, εντοπίζονται στα δίκτυα μέσης και χαμηλής τάσης, ενώ στην υψηλή τάση (που θα επηρέαζε περισσότερες περιοχές) κατά τις ίδιες πληροφορίες δεν εντοπίστηκαν προβλήματα.

Μεγέθους 5,1 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ ήταν η σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στις 14:13 με επίκεντρο τον ορεινό όγκο της Πάρνηθας πάνω από τη Μάνδρα και τη Μαγούλα όπως δήλωσε ο καθηγητής σεισμολογίας του ΑΠΘ Κώστας Παπαζάχος.

Η διάρκεια του σεισμού που έγινε ιδιαίτερα αισθητός λόγω του μικρού εστιακού βάθους ήταν περίπου 15 δευτερόλεπτα.

Ο σεισμός ήταν μικρού εστιακού βάθους 12χλμ σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο για αυτό συνοδεύτηκε από μεγάλη ένταση και βοή και έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αθήνα, όπως εξήγησε ο κ. Παπαζάχος. Ο καθηγητής σημείωσε επίσης πως ο σεισμός προέρχεται από τον ίδιο εστιακό χώρο του σεισμού του 1999. Συνέστησε ψυχραιμία στους πολίτες διευκρινίζοντας ότι θα ακολουθήσουν πολλοί μετασεισμοί.

Λόγω υπερφόρτωσης δικτύων προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες

Προβλήματα υπάρχουν στις τηλεπικοινωνίες λόγω υπερφόρτωσης όλων των δικτύων αφού αμέσως μετά τη σεισμική δόνηση όλοι προσπαθούν να επικοινωνήσουν με τους δικούς τους ανθρώπους.

Οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών συνιστούν στο καταναλωτικό κοινό να καλούν μόνο επείγουσες κλήσεις και να επικοινωνούν μέσω εφαρμογών, όπως viber, WhatsApp και μέσα δικτύωσης.

 

Μικρές ζημιές καταγράφονται στην Αθήνα από τον σεισμό, ενώ συνεχίζονται οι μετασεισμοί.

Κομμάτια από μάρμαρα έχουν πέσει στο δρόμο μπροστά από την εκκλησία της Αγίας Ειρήνης επί της οδού Αιόλου, καθώς μπροστά και από το δημαρχείο της Αθήνας, στην πλατεία Κοτζιά.

Όπως αναφέρεται επίσης έπεσε και παλιό κτίριο στην οδό Ερμού 90, χωρίς να τραυματιστεί κανείς, εκτός από υλικές ζημιές σε αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο από κάτω.

Σοφάδες όμως έχουν πέσει και στο κτίριο της Βουλής αλλά και στους διαδρόμους του κτιρίου όπου στεγάζεται η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών

Η ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 14:15. Το μέγεθός του προσδιορίστηκε αρχικά στους 5,3 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ στη συνέχεια αναθεωρήθηκε στους 5,1 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Κέντρο.

Ρωγμές σε σπίτια στη Μάνδρα- Ο Μιχάλης Χρυσοχοδης στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος

Ρωγμές σε σπίτια κυρίως σε περιοχές της Μάνδρας έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής από τον σεισμό στην Αττική. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

Αμέσως μετά τον σεισμό από το Κέντρο του ΠΣ σήμανε συναγερμός και μεταξύ άλλων ένα ελικόπτερο σούπερ πούμα μαζί με ένα συντονιστικό ελικόπτερο περιπολούν στον χώρο της Δυτικής Αττικής για αναφέρουν τυχόν ζημιές στην περιοχή. Ταυτόχρονα δυνάμεις του ΠΣ και της ΕΛΑΣ έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή για να συνδράμουν τους πολίτες.

Λόγω του σεισμού ακυρώθηκε η συνάντηση του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Χρήστο Στυλιανίδη.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης έφυγε εσπευσμένα για το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΠΣ απ΄όπου παρακολουθεί την εξέλιξη των γεγονότων.

 

 

Σε επιφυλακή οι Μονάδες Υγείας στην ευρύτερη περιοχή

 

Με εντολή του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, σε επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι Μονάδες Υγείας της ευρύτερης περιοχής όπου σημειώθηκε ο ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,1 βαθμών της Κκίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο την περιοχή μεταξύ Μάνδρας και Μαγούλας.

Το «Θριάσειο» νοσοκομείο εφημερεύει και έχει τεθεί σε επιφυλακή το «Αττικόν». Παράλληλα, οι νοσηλευόμενοι στο Δαφνί έχουν μεταφερθεί προληπτικά στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου.

 

Δεκαπέντε κλήσεις στην Πυροσβεστική

Δεκαπέντε κλήσεις έχει δεχθεί έως τώρα η Πυροσβεστική για απεγκλωβισμούς ατόμων από ασανσέρ. Παράλληλα, σύμφωνα με πηγές της Πυροσβεστικής στο ΑΠΕ-ΜΠΕ έχουν γίνει κλήσεις πολιτών οι οποίοι ανέφεραν ότι είδαν να πέφτουν σοβάδες από κτίρια και τζάμια να σπάνε. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές δεν υπάρχει κάποιο σοβαρό περιστατικό έως αυτή την ώρα, σχετικά με ζημιές σε σπίτια ή άλλα κτίρια.

Η Πυροσβεστική τέθηκε σε κατάσταση γενικής επιφυλακής, λόγω του ισχυρού σεισμού στην Αττική, ενώ αυτή την ώρα περιπολούν 350 πυροσβέστες, 80 επιχειρησιακοί αξιωματικοί και 150 πυροσβεστικά οχήματα για παροχή βοήθειας και εξασφάλιση κάθε αναγκαίας υποστήριξης που τυχόν απαιτηθεί.

Παράλληλα, με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος συγκλήθηκε το Συμβούλιο Διαχείρισης Κρίσεων με διευρυμένη σύνθεση, καθώς και η προβλεπόμενη υποστηρικτική ομάδα Διαχείρισης Συμβάντων του Αρχηγείου Π.Σ.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις