Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Στην Επίδαυρο ο "Οιδίπους Τύραννος" με Λιγνάδη, Μουτούση - Σε 2 εβδομάδες έρχεται Πάτρα

Στην Επίδαυρο ο "Οιδίπους Τύραννος&...

Στο 38ο Φεστιβάλ Πάτρας - Θεσμός Αρχαίου Δράματος - Στο χορό παίζει & ο Πατρινός Δημήτρης Γεωργαλάς

Είναι αναμφίβολα το τελειότερο έργο του Σοφοκλή και κατά γενική ομολογία η πλέον υποδειγματική και γνωστότερη αρχαία τραγωδία, η οποία ξεκινά με ένα μυστήριο. Η πόλη της Θήβας πλήττεται από λοιμό και ο βασιλιάς Οιδίποδας ζητά να εξακριβώσει τον λόγο. Ο χρησμός του Απόλλωνα παραγγέλνει ότι για να καθαρίσει η πόλη πρέπει πρώτα να τιμωρηθεί ο φόνος του βασιλιά Λάιου. Ο βασιλιάς Οιδίποδας αποφασίζει να εξιχνιάσει το αίνιγμα και ξετυλίγει ένα κουβάρι φρικτών αποκαλύψεων που αφορούν στον ίδιο.

Η τραγωδία που διδασκόμαστε και στο σχολείο και την οποία έχουν παρουσιάσει κατά το παρελθόν σημαντικοί σκηνοθέτες και ηθοποιοί, ανεβαίνει φέτος σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, μετάφραση: Γιάννη Λιγνάδη, σκηνικά-κοστούμια: Πάρι Μέξη και μουσική από τον Μίνω Μάτσα. Το ρόλο του Οιδίποδα υποδύεται ο Δημήτρης Λιγνάδης η Αμαλία Μουτούση κάνει την Ιοκάστη, ο Νίκος Χατζόπουλος τον Κρέοντα και οι Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης (Τειρεσίας), Γιώργος Ζιόβας (Άγγελος), Γιώργος Ψυχογιός (Θεράπων) και Νικόλας Χανακούλας (Εξάγγελος).

Στο χορό της παράστασης συμμετέχει και ο γνωστός Πατρινός ηθοποιός, απόφοιτος της δραματικής σχολής του Εθνικού, Δημήτρης Γεωργαλάς.

Κίνηση: Κική Μπάκα

Φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος

Βοηθοί σκηνοθέτη: Δήμητρα Δερμιτζάκη, Έλενα Σκουλά

Φιλολογικός Σύμβουλος: Νίκος Μανουσάκης

Βοηθός Μουσικού: Δήμητρα Αγραφιώτη

Φωνητική Διδασκαλία: Κατερίνα Κοζαδίνου

Φωτογραφίες παράστασης: Πάτροκλος Σκαφίδας.

Χορός: Μιχάλης Αφολαγιάν, Δημήτρης Γεωργαλάς, Δημήτρης Καραβιώτης, Κώστας Κοράκης, Αλκιβιάδης Μαγγόνας, Δημήτρης Μαύρος, Βασίλης Παπαδημητρίου, Γιάννης Πολιτάκης, Γιωργής Τσουρής, Βαγγέλης Ψωμάς.

Παραγωγή Αθηναϊκά Θέατρα.

Η κλασικότροπη παράσταση παρουσιάζεται με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2019, στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, την Παρασκευή 12 Ιουλίου & το Σάββατο 13/7/2019 στις 21:00.

*Να προσθέσουμε πως την παράσταση της Παρασκευής στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου με την υπέροχη ακουστική, παρακολούθησε και η νέα Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Εισιτήρια:

VIP: 70€ κανονικό

Ζώνη Α: 45€ κανονικό

Ζώνη Β: 22€ κανονικό

Άνω Διάζωμα: 10€ κανονικό | 8€ φοιτητικό

ΑμεΑ: 5€ κρατήσεις στο [email protected]

*Να προσθέσουμε πως η παράσταση θα έρθει στο 38ο Φεστιβάλ Πάτρας – Θεσμός Αρχαίου Δράματος του ΟΚΠΕ στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο την Κυριακή 28/7 και την Δευτέρα 29/7 στις 21.30.

Την περασμένη Παρασκευή 5/7 η παράσταση παίχθηκε στο αρχαίο θέατρο Δωδώνης.

Φωτό: Πάτροκλος Σκαφίδας.

Φωτό: Πάτροκλος Σκαφίδας.

Φωτό: Πάτροκλος Σκαφίδας.

Φωτό: Πάτροκλος Σκαφίδας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture