Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Πρωτοφανές! Οι κοσμήτορες του ΕΑΠ ντύνονται υπουργοί και ζητούν την παραίτηση της Διοίκησης για... πολιτικούς λόγους

Πρωτοφανές! Οι κοσμήτορες του ΕΑΠ ντύνον...
Νασόπουλος Θάνος
[email protected] , Facebook Page

Σπεύδουν να δώσουν τα διαπιστευτήρια τους στη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου

Δεν πέρασαν καλά καλά 2 μέρες από την ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης και μεταξύ αυτών, της νέας Υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, και οι κοσμήτορες του ΕΑΠ, φόρεσαν τα ρούχα της και με ανακοίνωση τους ζητάνε την παραίτηση του Προέδρου και των μελών της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου.

Σε ένα κείμενο, πραγματική ντροπή, τόσο για την ευρύτερη ακαδημαϊκή κοινότητα, όσο και για τη λειτουργία οποιουδήποτε δημόσιου ή κρατικού θεσμού, αναφέρουν ότι η Διοικούσα Επιτροπή "δεν νομιμοποιείται, ηθικά και πολιτικά, να αποφασίζει για ζητήματα του πανεπιστημίου". 

Ο πρόεδρος και τα μέλη της Δ.Ε του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου ορίζονται από τον εκάστοτε Υπουργό χωρίς προκαθορισμένη θητεία. Θα περίμενε λοιπόν κανείς ότι την απόφαση αντικατάστασης τους, θα την λάμβανε η νέα Υπουργός αφού πρώτα αποκτούσε πλήρη ενημέρωση και αξιολογούσε το έργο τους.

Κι όμως στη νέα πραγματικότητα που φαίνεται πως διαμορφώνεται, οι "λαγοί" του κρατικού μηχανισμού με τις υποδείξεις τους σπεύδουν να δώσουν τα διαπιστευτήρια τους στη νέα κυβέρνηση, χωρίς καν να καταλαβαίνουν ότι με αυτές τις πρακτικές ακυρώνουν στην πράξη την ίδια την Υπουργό.

Αντιλαμβάνονται άραγε οι εν λόγω 4 κύριοι που υπογράφουν την ανακοίνωση ότι είναι καθηγητές Πανεπιστημίου και όχι σύμβουλοι της νέας Υπουργού; Με ποια ακριβώς αρμοδιότητα καλούν τη διοίκηση του Πανεπιστημίου να υποβάλλει την παραίτηση της;

Η ανκοίνωση έχει ως εξής:

"Προς τον Πρόεδρο και τα διορισμένα μέλη της ΔΕ του ΕΑΠ Κυρίες και Κύριοι, Με την ολοκλήρωση του κύκλου σας ως διορισμένα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΑΠ, η ακαδημαϊκή κοινότητα του ΕΑΠ είναι αποφασισμένη, μετά από την εμπειρία της τετραετούς διοίκησης του πανεπιστημίου υπό τον κ. Β. Καρδάση, μίας περιόδου που χαρακτηρίστηκε από τη διαρκή εναντίωση και απαξίωση της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΕΑΠ, να αναλάβει συντεταγμένα πρωτοβουλίες για την ανασύνταξη του πανεπιστημίου μας, με τελικό στόχο την αυτονόμηση και την ανάπτυξή του.

Για το εύλογο χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί να οριστεί νέα Διοίκηση στο ΕΑΠ, δεν νομιμοποιείστε, ηθικά και πολιτικά, να αποφασίζετε για ζητήματα του πανεπιστημίου μας και σας καλούμε, όπως επιβάλει η δεοντολογική πρακτική, να συμβάλλετε στη διασφάλιση ηρεμίας στο ίδρυμα υποβάλλοντας ΑΜΕΣΑ τις παραιτήσεις σας στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, επιταχύνοντας τις εξελίξεις.

Για την ακαδημαϊκή κοινότητα του ΕΑΠ,

Αντώνης Λιοναράκης, Κοσμήτορας Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών

Αθανάσιος Μιχιώτης, Κοσμήτορας Σχολής Κοινωνικών Επιστημών

Ιωάννης Καλαβρουζιώτης, Κοσμήτορας Σχολής Θετικών Επιστημών & Τεχνολογίας

Αυγουστίνος Δημητράς, Εκλεγμένος εκπρόσωπος των μελών ΔΕΠ του ΕΑΠ"

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις