Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τα νεότερα από τον Προαστιακό της Πάτρας – Χωρίς μπάρες 5 διαβάσεις

Τα νεότερα από τον Προαστιακό της Πάτρας...

Σύμφωνα με τον Βασίλη Γκλαβά έχουν μείνει αφύλακτες 5 διαβάσεις στην Παραλία

Ο Βασίλης Γκλαβάς Διαχειριστής της Ομάδας του FB Φίλοι Προαστιακού Σιδηροδρόμου Πατρών, Μηχανικός Τ.Ε. Η/Υ επισημαίνει για την αναμενόμενη επέκταση του Προαστιακού από την Πάτρα μέχρι την Κάτω Αχαΐα.

«Τοποθετήθηκαν χτες από τον εργολάβο τα ΑΣΙΔ στις 2 τελευταίες διαβάσεις στην περιοχή του Αλισσού ενώ αυτό λίγο πριν από το σταθμό της κ. Αχαΐας αντικαταστάθηκε αντί να συντηρηθεί. Η σύνδεση των εξωτερικών μηχανισμών με το κεντρικό εξοπλισμό των ΑΣΙΔ έχει σχεδόν στο σύνολο ολοκληρωθεί. Απομένουν κάποιες δευτερεύουσες εργασίες οι οποίες έχουν ολοκληρωθεί έως και τα Βραχνέικα. Τα συνεργεία εργάζονται με εντατικούς ρυθμούς έως αργά το απόγευμα. Εκτίμηση ότι την επόμενη βδομάδα θα είναι όλα έτοιμα. Η ανάδοχος εταιρεία από την Κροατία έχει στείλει τους μηχανικούς της για τους τελικούς ελέγχους. Η προκήρυξη ανέγραφε ότι για να παραδοθούν προς χρήση θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες δοκιμές λειτουργίας για ένα μήνα.

Όλα δείχνουν πως οδεύουμε προς τέλος της παράδοσης της επέκτασης έπειτα από περίπου 3 χρόνια αφότου ξεκίνησαν. Ωστόσο υπάρχει ακόμα μία εκκρεμότητα. Παρακολουθώντας από κοντά την όλη διαδικασία του δεύτερου υποέργου παρατηρήσαμε ότι κατά την εγκατάσταση των ΑΣΙΔ και ενώ ο εργολάβος είχε φτάσει στην περιοχή Τσαούση έμειναν κάποιες διαβάσεις στην περιοχή της Παραλίας Πατρών χωρίς μπάρες. Ο χρόνος κυλούσε και η εργολαβία συνεχιζόταν με πολύ γρήγορους ρυθμούς χωρίς να γίνεται κάποια εργασία σε αυτές τις συγκεκριμένες διαβάσεις. Ανατρέξαμε στην προκήρυξη η οποία περιέγραφε επ’ ακριβώς τις χιλιομετρικές θέσεις των ΑΣΙΔ τις οποίες ταυτοποίησαμε από το google earth ενώ είδαμε και βίντεο από την καμπίνα του οδηγού όλης της διαδρομής και διαπιστώσαμε ότι οι διαβάσεις είναι 37. Η προκήρυξη έκανε λόγο για 32 διαβάσεις και δικαίως σε αυτές τις 5 διαβάσεις δεν εγκαταστάθηκαν ΑΣΙΔ.  Οι πέντε αυτές διαβάσεις είναι οι εξής:

Ειδομενέως & Σουνίου-Βιολογικός Καθαρισμός.
Γρηγόρη Μπεκίρη & Σουνίου-Παραλία Πατρών.
Σπύρου Τζιλιανού & Σουνίου-Παραλία Πατρών.
Κολοκοτρώνη & Σουνίου-Παραλία Πατρών.
Διάκου & Σουνίου-Παραλία Πατρών.
 

 Δεν θα πούμε κάτι παραπάνω επ’ αυτού αλλά θα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις από την Περιφέρεια ο οποίος είναι ο χρηματοδότης του έργου και από τον ΟΣΕ που είναι ο φορέας υλοποίησης. Αυτοί λοιπόν που βιάζονταν να κυκλοφορήσουν τραίνα καλό θα ήταν να το ξανασκεφτούν διότι η γραμμή ήταν υπό αναστολή κυκλοφορίας εδώ και 8 χρόνια και δεν είναι δυνατόν να αφήσουν αφύλαχτες διαβάσεις με ότι αυτό συνεπάγεται. Ο ΟΣΕ έχει μπει ήδη στη διαδικασία να προχωρήσει σε επέκταση της σύμβασης και να λύσει οριστικά αυτό το θέμα. Επίσης χθες στα Βραχνέικα οδηγός αυτοκίνητου προσπάθησε να διασχίσει τη γραμμή από αυτοσχέδια διάβαση η οποία είχε μεν καταστραφεί από τον ΟΣΕ κατά την εργολαβία συντήρησης της γραμμής. Το αυτοκίνητο έμεινε με τις μπροστινές ρόδες εντός της γραμμή και ο οδηγός περίμενε την οδική βοήθεια για τον απεγκλωβισμό του αυτοκινήτου. Εάν κυκλοφορούσε τραίνο τι θα γινότανε; Θα ήταν καλύτερα να επανεξεταστούν όλοι οι παράμετροι πριν ξεκινήσουν τα δρομολόγια ώστε το τραίνο να κυκλοφορήσει με ασφάλεια. Η βιασύνη πολλές φορές έφερε αντίθετα αποτελέσματα από τα αναμενόμενα».                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 Με εκτίμηση

 Ο Διαχειριστής της Ομάδας του FB

Φίλοι Προαστιακού Σιδηροδρόμου Πατρών

Βασίλειος Γκλαβάς

Μηχανικός Τ.Ε. Η/Υ

Κάτω Αχαΐα ΑΣΙΔ

Αλισσός ΑΣΙΔ

Κάτω Αλισσός ΑΣΙΔ

Εργολάβος Βραχνέικα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις