Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Τσίπρας από την Πάτρα: «Το ΚΙΝΑΛ αγκαλιάζει το γιο του αποστάτη»

Τσίπρας από την Πάτρα: «Το ΚΙΝΑΛ αγκαλιά...

Νέες φωτογραφίες από τη συγκέντρωση της Τετάρτης

Ιδιαίτερη αναφορά στον Ανδρέα Παπανδρέου έκανε από την Πάτρα ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στην πλατεία Γεωργίου.

Απαντώντας στον σύνθημα "ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά", ο Αλέξης Τσίπρας είπε, "ο λαός δεν ξεχνά, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο συνεχιστής της δημοκρατικής παράταξης". Συνεχίζοντας έκανε αναφορά στον Ανδρέα Παπανδρέου αφού άλλωστε βρισκόταν στην γενέτειρά του: "Για θυμηθείτε οι παλιότεροι, τι έλεγε η Δεξιά στον Ανδρέα Παπανδρέου όταν αναγνώρισε την Εθνική Αντίσταση; Ότι ξεπλένεις έλεγε τους συμμορίτες. Έτσι μιλάνε άλλωστε ακόμα και σήμερα για τους ήρωες της Αντίστασης. Τι του έλεγε όταν έδωσε δύναμη στους εργαζόμενους, του έλεγαν θα μας κάνεις Σοβιετική Ένωση. Όταν εκσυγχρόνισε το οικογενειακό δίκαιο, του έλεγαν τα βάζεις με τα ιερά και τα όσια της πατρίδας και ότι η γυναίκα δεν μπορεί να είναι ίσα κι όμοια με τον άνδρα. Τα ίδια τώρα λένε και σε μας". Απευθύνθηκε ιδιαίτερα στους ψηφοφόρους του παλιού ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι "η νυν ηγεσία του κόμματος που διαδέχθηκε το κόμμα του Ανδρέα Παπανδρέου, έχει συμφωνήσει να στηρίξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη για πρωθυπουργό" και πρόσθεσε ότι έχουν συμφωνήσει το κούρεμα των δανείων των δύο κομμάτων. Πρόκειται, είπε για ανίερη συμμαχία. "Δεν μπορεί όταν η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, αγκαλιάζει εμένα, εκείνοι να αγκαλιάζουν τον γιο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη", ανέφερε.

Τόσο στο ξεκίνημα όσο και στο κλείσιμο της ομιλίας του έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας και με δηκτική αναφορά στον αντίπαλό του: Απόψε στέλνουμε το μήνυμα της μεγάλης ανατροπής σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ας μη βιάζονται οι πρίγκιπες να επιστρέψουν στο θρόνο. Την τελική κρίση την έχει ο ελληνικός λαός. Οι κάλπες θα είναι άδειες το πρωί της Κυριακής. Και θα τις γεμίσουμε ξανά όλοι μαζί με το ψηφοδέλτιο της ελπίδας, της προοπτικής...Μας ρωτούν: "Μπορείτε να το γυρίσετε; Ε, λοιπόν ναι, ο δημοκρατικός λαός της Αχαΐας λέει σήμερα εδώ, λέει ναι, μπορούμε, μπορούμε να κάνουμε τη μεγαλύτερη εκλογική και πολιτική ανατροπή στην ιστορία του τόπου".

Αφού αναφέρθηκε ονομαστικά στους υποψηφίους της Αχαΐας ζήτησε από τους συγκεντρωμένους "μία χάρη να μην μείνει την Κυριακή κανένα εκλογικό τμήμα χωρίς αντιπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις