Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Σία Αναγνωστοπούλου: «Η μάχη που δίνεται στην Αχαΐα είναι και συμβολική και πραγματική»

Σία Αναγνωστοπούλου: «Η μάχη που δίνεται...

Συνέντευξη στην τηλεόραση του Ionian

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτερικών και Υποψήφια Βουλευτής Αχαΐας Σία Αναγνωστοπούλου παραχώρησε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό IONIAN και την εκπομπή Metropolis. 

 «Η μάχη που δίνεται στην Αχαΐα είναι και συμβολική και πραγματική. Θεωρώ ότι ο προοδευτικός, δημοκρατικός, αριστερός κόσμος αυτή τη μάχη θα την κερδίσει», είπε η Σία Αναγνωστοπούλου.

 Μιλώντας για την Αχαΐα είπε ότι ήταν από τις ξεχασμένες περιφέρειες της Ελλάδας. Παρά το γεγονός ότι είναι μια περιφέρεια με προοδευτική, δημοκρατική παράδοση που έχει προσφέρει πάρα πολλά στην Ελλάδα και έχει βγάλει πρωθυπουργούς και υπουργούς σε παρελθούσες εποχές, ήταν μια ξεχασμένη περιοχή. Και πρόσθεσε ότι και μόνο το γεγονός ότι η 3η πόλη της χώρας, η Πάτρα, συνδεόταν με την πρωτεύουσα με αυτόν τον δρόμο ήταν ντροπιαστικό και προσβλητικό για όλους εμάς τους πολίτες αυτής της περιοχής μας. Έχουν γίνει πολλά στην περιοχή, όχι όλα, μένουν πολλά να γίνουν, αλλά όσα έγινα δίνουν την άνεση στον πρωθυπουργό να θεωρεί την περιοχή μας ως μια περιοχή στην οποία μπορεί να έχει λόγο και πρόταση.

 Αναφερόμενη στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της περιοχής, η Σία Αναγνωστοπούλου είπε ότι το Πανεπιστήμιο Πατρών είναι από τα πιο γνωστά όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς σε πολύ καλή κατάταξη, ενώ μίλησε και για το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ), τα ΤΕΙ που είναι σε συνέργεια με το Πανεπιστήμιο Πατρών αλλά και τον θεσμό του Patras IQ που αναπτύσσεται. Αναφέρθηκε επίσης, στην ίδρυση Νομικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Πατρών και είπε ότι γνωρίζουμε ότι είναι μια αναγκαιότητα την οποία στη Νέα Δημοκρατία ήθελαν να τη μεταθέσουν σε ιδιωτικά πανεπιστήμια, ενώ ο κ.Μητσοτάκης έχει πει όταν αν εκλεγεί θα την κλείσει.

 Κληθείσα να σχολιάσει την εμφάνιση του πρωθυπουργού στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, τόνισε ότι βγήκε κερδισμένος ο ελληνικός λαός καθώς ο κ.Τσίπρας πήγε για να απαντήσει στην πιο μεγάλη προπαγάνδα που έχει στηθεί τις τελευταίες δεκαετίες εναντίον μιας κυβέρνησης. Θεωρώ ότι βγήκε κερδισμένη η κοινωνία και οι πολίτες και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας που απέδειξε ότι δεν έχει διαστάσει ποτέ να βρεθεί αντιμέτωπος με οποιονδήποτε, όσο σκληρή κριτική, ακόμη κι άδικη, κι αν δέχτηκε. Και σημείωσε ότι αυτό υποχρέωσε τον κ.Μητσοτάκη να βγει σε άλλο κανάλι για να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

 Η Σία Αναγνωστοπούλου, είπε επίσης ότι είναι προσβλητικό για τη Δημοκρατία και τους Έλληνες πολίτες ότι δεν έγινε debate των πολιτικών αρχηγών. Είναι προσβλητικό να μην βρεθούν τουλάχιστον οι  δυο πολιτικοί αρχηγοί για να εκθέσουν τα προγράμματά τους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις