Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

“Και τις βόλτες μου έκανα και για καφέ με τους φίλους μου πήγαινα”

“Και τις βόλτες μου έκανα και για καφέ μ...

Γράφει ο Παναγιώτης,Διαμαντόπουλος, Υποψήφιος Βουλευτής Αχαΐας

Τις μέρες μετά τις πανελλήνιες και ειδικά μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων κυκλοφορούν διάφορες ατάκες στο διαδίκτυο σχετικά με την προετοιμασία των μαθητών που πέτυχαν.Η πιο κλασσική ατάκα είναι αυτή που έχει τον τίτλο και "Τις βόλτες μου έκανα..." και κυκλοφορεί σε διάφορες παραλλαγές. Είναι ιδιαίτερα θλιβερή αν τη διαβάσετε όλη . Την αντιγράφω για όσους δεν την ξέρουν

." Και τις βόλτες μου έκανα και φίλους είχα και φροντιστήριο πήγαινα και ...ούτε έξω από το πανεπιστήμιο πέρασα"

Δεν είναι απλά θλιβερή . Θα τη χαρακτήριζα σαν κραυγή διαμαρτυρίας από έναν έφηβο. Γιατί πολύ απλά δηλώνει με ειλικρίνεια ότι αν θες να πετύχεις πρέπει να μη ζεις σα φυσιολογικός άνθρωπος. Όσοι έχετε περάσει από τη διαδικασία των πανελληνίων για εισαγωγή σε κάποια σχολή κύρους γνωρίζετε πολύ καλά ότι η παραπάνω ατάκα είναι σχεδόν αξίωμα. Δηλαδή για περίπου τρία χρόνια ένας άνθρωπος στην πιο δυναμική στιγμή της ζωής του, στην εφηβεία, θα πρέπει να απεμπολήσει τα αυτονόητα προκειμένου να φοιτήσει στο πανεπιστήμιο. Το κράτος και το καθεστώς των φροντιστηρίων , στερούν το δικαίωμα στον έφηβο να μπορεί να απολαύσει ελεύθερο χρόνο με φίλους,να διερευνήσει τα ταλέντα του και τις κλίσεις του μέσω χόμπυ κτλ .

Μετά απορούμε γιατί έχουμε κατάθλιψη και ψυχιατρικές διαταραχές σε εφήβους. Γιατί ρε ανόητοι , όταν φυλακίζεις καταναγκαστικά το νου και το συναίσθημα σε έναν έφηβο που εξελίσσεται δυναμικά με τρόπαιο ένα στείρο πτυχίο κάποιοι στο τέλος δε θα αντέξουν.Αν πραγματικά πρέπει να παρέμβει το παρατηρητήριο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κάπου στη χώρα μας ,σίγουρα θα πρέπει να ξεκινήσει από την εκπαιδευτική διαδικασία.

Το χειρότερο είναι ότι όσο περνούν τα χρόνια τόσο πιο απάνθρωπο γίνεται το σύστημα και ταυτόχρονα πιο γελοίο. Ένα σύστημα που δε δέχεται καμία κριτική από κανέναν γιατί όλους τους συμφέρει και ο μόνος χαμένος είναι ο μαθητής. Ο μαθητής καταλήγει η αγελάδα για άρμεγμα σε ένα σύστημα παραοικονομίας που ξεκινάει από τα φροντιστήρια ξένης γλώσσας κ μαθημάτων και φθάνει μέχρι στα φροντιστήρια για πανεπιστημιακά τμήματα και στις γκαρσονιέρες για ενοικίαση των απομακρυσμένων ΤΕΙ της χώρας.

Το συμπέρασμα σε όλα τα προηγούμενα είναι ότι αν η συμπεριφορά του κράτους στον μαθητή είναι αυτή, μην απορούμε τότε γιατί συμπεριφέρεται με τον ίδιο εξευτελιστικό τρόπο και στους πολίτες. Η πολιτική ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει σκοπίμως τον πνευματικό ευνουχισμό του μαθητή. Αυτό θέλει να το πετύχει μέσω κυριολεκτικής ισοπέδωσης των πάντων χωρίς αξιολόγηση μαθητών και καθηγητών με πανεπιστήμια και σχολεία που δουλεύουν σε συνθήκες δημόσιας υπηρεσίας.Η καταστροφή της μεσαίας τάξης είναι στρατηγική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό προϋποθέτει την καταστροφή της παιδείας Μια ματιά γύρω σας θα το επιβεβαιώσει και οι ελάχιστες εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

Η δε ΝΔ με αρχηγό τον μοσχοαναθρεμένο Κ.Μητσοτάκη που ελάχιστα γνωρίζει για το εκπαιδευτικό μας σύστημα ,ευαγγελίζεται ότι θα προωθήσει την αριστεία στο απάνθρωπο αυτό σύστημα με την προαγωγή μόνο των άριστων πειθήνιων παπαγάλων για τις πολυεθνικές εταιρείες στις οποίες ετοιμάζεται να παραδώσει την Ελλάδα. Στόχος τους είναι ένα εφιαλτικό μέλλον για το μαθητή που στην ουσία θα πρέπει γίνει ένα ρομπότ χωρίς περιθώρια λάθους στην υπηρεσία πολυεθνικών.Αν πραγματικά ο κ.Μητσοτάκης είχε ελάχιστη στοιχειώδη γνώση από αριστεία θα γνώριζε ότι πριν από 159 χρόνια ο Δαρβίνος διατύπωσε το αξίωμα ότι αυτός που επιβιώνει δεν είναι πάντα ο πιο δυνατός και άριστος αλλά αυτός που προσαρμόζεται καλύτερα και καινοτομεί. Συμπερασματικά ούτε η κατά ΣΥΡΙΖΑ ισοπέδωση ούτε η αριστοκρατοποίηση κατά ΝΔ θα βοηθήσουν την Ελλάδα και το μαθητή.

Το ζητούμενο είναι το να βρεις την άριστη πλευρά κάθε μαθητή και να την αναδείξεις ακόμα και αν κατά τα φαινόμενα είναι ο τελευταίος. Θυμάμαι ακόμα έναν τύπο στο λύκειο που ενώ ήταν ο τελευταίος στην τάξη , έκανε μια φιλοσοφική ανάλυση για την τεχνολογία σε μια παρουσίαση που τη θυμάμαι σα να είναι χθες. Κανένας δεν ασχολήθηκε μαζί του ποτέ πάλι.

Στο ΜέΡΑ25 στόχος τους προγράμματός μας είναι να μην τους κάνουμε όλους άριστους ισοπεδωτικά ,ούτε να προωθήσουμε μόνο τους άριστους. Το πρόγραμμα του ΜέΡΑ25 για την παιδεία είναι ιδιαίτερα πολύπλοκο γιατί στοχεύει στο να μπορέσουμε να εντοπίσουμε την άριστη πλευρά του κάθε μαθητή και να την αναδείξουμε. Σας διαβεβαιώνω ότι υπάρχουν άνθρωποι στο ΜέΡΑ25 που ζουν για την ουσιαστική αλλαγή στην εκπαίδευση.Για παράδειγμα στο ΜέΡΑ25 στο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνεται ακόμα και εκμάθηση κώδικα στους μαθητές ώστε να είναι σε θέση να φτιάχνουν τα δικά τους διαδικτυακά παιχνίδια αν θελήσουν και όχι να παίζουν μανιωδώς έτοιμα ξοδεύοντας τα νιάτα σε οθόνες. Έτσι θα ξεκινήσει η πραγματική καινοτομία στη χώρα μας.Με πανεπιστήμια στα οποία θα συμμετέχουν σε στάδια της έρευνας οι προπτυχιακοί φοιτητές για να αποκτήσουν πτυχία με αξία και όχι πτυχία με στείρα γνώση στα αζήτητα.

Προφανώς όλα τα προηγούμενα θίγουν τα συμφέροντα όσων θέλουν μια κοινωνία χωρίς να σκέφτεται ο πολίτης και επιθυμούν να εκμεταλλεύονται οικονομικά τους μαθητές από τη νηπιακή τους ηλικία.Εμείς θα επιμένουμε και θα μπούμε στη βουλή για να ανατρέψουμε τα αρρωστημένα τους μυαλά και συνήθειες που ξεκινούν από την παρασιτική οικονομία και καταλήγουν στην εκμετάλλευση των μαθητών και των οικογενειών τους. Θα κλείσω με ένα απόσπασμα από το βιβλίο γη των ανθρώπων του Εξιπερύ(συγγραφέας του μικρού πρίγκηπα). Ο συγγραφέας Περιγράφει σκηνή που Ταξίδευε μέσα σε ένα τρένο γεμάτο με Πολωνούς μετανάστες ..." "Αυτό που με ενοχλεί μέσα σε αυτό το τρένο δεν είναι ούτε ο ιδρώτας ,ούτε η λάσπη στα παπούτσια του κόσμου ,ούτε τα κουρασμένα πρόσωπά τους. Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι κάπου εδώ μέσα υπάρχει ένας Μπετόβεν που δε θα τον ακούσουμε ποτέ"

Μην αφήσουμε λοιπόν να χαθούν και άλλοι Μπετόβεν μέσα από την αρρωστημένη εκπαιδευτική διαδικασία που μας επιβάλλουν.

 

Ψηφίζουμε #ΜέΡΑ25 #ekloges2019

 

Διαμαντόπουλος Παναγιώτης

Υποψήφιος Βουλευτής Αχαΐας

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις