Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ανάρπαστο στην Πάτρα το βιβλίο «Η τελευταία μπλόφα» με θέμα το άγνωστο παρασκήνιο του Grexit

Ανάρπαστο στην Πάτρα το βιβλίο «Η τελευτ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Γραμμένο σαν θρίλερ εξουσίας από δυο γνωστές γυναίκες δημοσιογράφους «εξαφανίζεται» ταχύτατα από τα ράφια των βιβλιοπωλείων

Σε εποχές που μοσχοπουλούν οι ιστορίες τρόμου και σασπένς διεθνούς απήχησης και οι πιο «εύπεπτες» ελληνίδες συγγραφείς, ένα βιβλίο οικονομικο-πολιτικού παρασκηνιακού περιεχομένου κάνει την εμπορική έκπληξη: Πρόκειται για το πόνημα «Η τελευταία μπλόφα» με την υπογραφή των Ελένης Βαρβιτσιώτη (Σκάι) και Βικτωρίας Δενδρινού(Bloomberg) που ο κόσμος κυριολεκτικά «τρέχει» να διαβάσει. Οπως μάθαμε από τη «Γωνιά του Βιβλίου» οι παρτίδες του εν λόγω βιβλίου εξαντλούνται η μια μετά την άλλη, πράγμα αναπάντεχο για την κατηγορία του και μέσα στο καλοκαίρι.

Επί της ουσίας αναφέρεται σε κρυφές προσφορές, μυστικές υποσχέσεις και ωμούς εκβιασμούς που κατέληξαν σε δύσκολους συμβιβασμούς την εποχή που η χώρα μας παραλίγο να βγει από το ευρώ. Σύμφωνα με τις συγγραφείς Έλληνες, θεσμοί και ξένοι αξιωματούχοι, συνέβαλαν στο να καταλήξει η Ελλάδα στο κέντρο της «τέλειας καταιγίδας». Πόσο όμως κοντά έφτασε, τελικά, η Ελλάδα στην έξοδο; Πώς ένας νεαρός, χαρισματικός, αντι-μνημονιακός πρωθυπουργός γοητεύτηκε από τη «σιδηρά» καγκελάριο της Γερμανίας; Τι ακριβώς προέβλεπε το περιβόητο Plan B για την περίπτωση αποχώρησης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη; Τι πραγματικά ειπώθηκε στις μυστικές συναντήσεις των πιο ισχυρών και τελικά ποιος παίρνει τις πιο σημαντικές αποφάσεις στην Ευρώπη;

Το βιβλίο αυτό (Eκδόσεις Παπαδόπουλος) βασίζεται σε πάνω από 230 ώρες off the record συνεντεύξεων με 95 πρωταγωνιστές των γεγονότων που σημάδεψαν τη χώρα από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Ιούλιο του 2015: από το μοναδικό αυτό υλικό, προκύπτει μια ιστορία ανθρώπων χαρισματικών αλλά και ματαιόδοξων, μια σειρά κακών υπολογισμών και χαμένων στοιχημάτων.

Η αφήγηση χαρακτηρίζεται συγκλονιστική. Το βιβλίο ανέφερε πως διαβάζει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη στο Γρηγόρη Αρναούτογλου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις