Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από το αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο - Γεμάτο το Αρχαίο Ωδείο

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από το αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐ...

Ανάμεσα στο κοινό ήταν και ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης

Μια βραδιά αντάξια του έργου και του «αποτυπώματος» που άφησε στην ελληνική μουσική ο σπουδαίος συνθέτης & τραγουδοποιός Μάνος Λοϊζος, είχε την τύχη να απολαύσει το βράδυ του περασμένου Σαββάτου 22 Ιουνίου 2019, το κοινό που κατέκλυσε κυριολεκτικά το Αρχαίο Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας.

Ανάμεσα στους θεατές ήταν και ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, η πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Κατερίνα Γεροπαναγιώτη και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Τάκης Πετρόπουλος.

Στη συναυλία που πραγματοποιήθηκε από το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας 2019, σε συνεργασία με τον Παμμικρασιατικό Σύνδεσμο Πατρών και Περιχώρων και η οποία ήταν  ένα αφιέρωμα στο Μάνο Λοϊζο, με τίτλο « η τέχνη σήμερα», ακούστηκαν τραγούδια που μίλησαν για τον πόλεμο και τον ρατσισμό, τον δρόμο, τον αντιδικτατορικό αγώνα, καθώς και τραγούδια από  δεκάδες άλλες δισκογραφικές δουλειές του Μάνου Λοϊζου. Τραγούδια, που άφησαν το στίγμα τους στον πολιτισμό της εργατικής τάξης.

Η συναυλία ήταν αποτέλεσμα της συνεργασίας του Μουσικού Εργαστηρίου Παμμικρασιατικού, με την Ρίτα Αντωνοπούλου, τον Μανώλη Ανδρουλιδάκη και τους "Κολεκτίβα" και μέσα από αυτή καταδείχθηκε, εκτός από το έργο του μεγάλου συνθέτη, ότι και σήμερα γράφονται μουσικές και παράγεται πολιτισμός.

Η ανταπόκριση του κοινού της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής σε αυτό το κάλεσμα στο μουσικό και στιχουργικό έργο του Μάνου Λοϊζου ήταν μοναδική, με αποτέλεσμα o χώρος του Ρωμαϊκού Ωδείου να αποδειχθεί «μικρός» και να μην χωρέσει όλους όσους επιθυμούσαν να παρακολουθήσουν τη συναυλία.

Ιδιαίτερα καλές εντυπώσεις άφησε και η ερμηνεύτρια Μαρία Ρούτση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture