Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Η Πατρινή p-consulting εκπρόσωπος της χώρας μας στο παγκόσμιο συνέδριο "FP Euskadi" για την τεχνολογία και την εκπαίδευση

Η Πατρινή p-consulting εκπρόσωπος της χώ...

Πραγματοποιήθηκε στο Σαν Σεμπαστιάν με την συμμετοχή εκπροσώπων από 53 χώρες

Κάθε χρόνο η Βασκική Κυβέρνηση διοργανώνει το παγκόσμιο συνέδριο «FP Euskadi» για την τεχνολογία και την εκπαίδευση στο San Sebastian. Φέτος εκπροσωπήθηκαν 53 χώρες από όλες τις Ηπείρους και την Ελλάδα εκπροσώπησε, για μια ακόμη φορά, ο Παναγιώτης Γ. Αναστασόπουλος και η p-consulting.gr, που ως γνωστόν έχει τη βάση της στην Πάτρα.

Στις 5 και 6 Ιουνίου πάνω από 350 εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ, της Αυστραλίας και πολλών άλλων κυβερνήσεων, η UNESCO-UNEVOC, η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ILO), ο Οργανισμός Ιβηροαμερικανικών Κρατών (OEI), ο Υπουργός Παιδείας και Επαγγελματικής Κατάρτισης της Ισπανίας, τα Τμήματα Εκπαίδευσης των Αυτόνομων Κοινοτήτων της Ισπανίας, τεχνολογικών κολοσσών, καθώς και εκπαιδευτικών φορέων, συγκεντρώθηκαν στο San Sebastian της Βασκικής Επαρχίας και παρακολούθησαν τις εξελίξεις και τη νέα σχέση που δημιουργείται μεταξύ επιχειρήσεων και εκπαίδευσης.

Εκπρόσωποι από όλη την Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική, την Αυστραλία, τις ΗΠΑ και τη Λατινική Αμερική συζήτησαν και αντάλλαξαν απόψεις πάνω στο ήθος και τις αξίες της νέας εποχής, όπου η τεχνητή νοημοσύνη και τα robots θα είναι το κύριο εργατικό δυναμικό στα υφιστάμενα επαγγέλματα. Είναι δεδομένο ότι θα δημιουργηθούν πολλά καινούρια επαγγέλματα (όπως ήδη έχει ξεκινήσει να συμβαίνει), αλλά πρέπει από τώρα να θεσμοθετηθούν οι συνθήκες και ο τρόπος που η τεχνολογία θα αντικαθιστά τον ανθρώπινο παράγοντα. Αξιοσημείωτο είναι ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πρωτεργάτης σε αυτή τη θεσμοθέτηση και έχει εδώ και χρόνια ξεκινήσει πολύ στενή συνεργασία με πολλές κυβερνήσεις τρίτων χωρών, με στόχο τη δημιουργία ενός παγκόσμιου πλαισίου για την
προάσπιση των αξιών και της ηθικής που διέπουν την τεχνολογική έκρηξη και τις αλλαγές που αυτή θα φέρει στα επαγγελματικά πλαίσια.

Η p-consulting.gr κάθε χρόνο προσκαλείται από τη Βασκική Κυβέρνηση και συμμετέχει σε αυτό το συνέδριο, παρουσιάζοντας την ελληνική πραγματικότητα, καθώς και την κατάσταση της χώρας σε επιχειρηματικό και τεχνολογικό επίπεδο. Η Βασκική Επαρχία θεωρείται παγκόσμια ως καλό παράδειγμα στον τρόπο που προετοιμάζει το ανθρώπινο δυναμικό για τις επερχόμενες αλλαγές της 4 ης Βιομηχανικής Επανάστασης και η Ελλάδα θα μπορούσε να αποκομίσει πολλά θετικά από αυτή την εμπειρία.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί πως φέτος, η παρουσία του Παναγιώτη Γ. Αναστασόπουλου εκεί είχε και ένα ενδιαφέρον παραπάνω, καθώς υλοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση των Θεματικών Ομάδων του EfVET που φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις της ΤΚΝΙΚΑ την προηγούμενη ημέρα.

Η συμμετοχή της p-consulting.gr στη Θεματική Ομάδα “Τεχνολογία και Εκπαίδευση στην 4 η Βιομηχανική Επανάσταση» έχει ως στόχο, να παραδοθεί τον Ιανουάριο του 2020 στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή η έκθεση πολιτικών προτάσεων που η Ευρώπη θα πρέπει να θεσπίσει στη νέα προγραμματική περίοδο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά