Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τα ερωτήματα για το θάνατο του 44χρονου κρατούμενου - BINTEO

Τα ερωτήματα για το θάνατο του 44χρονου ...

Με ενδιαφέρον αναμένεται η ιατροδικαστική εξέταση

Οι συγγενείς του 44χρονου κρατούμενου Ρομά που βρέθηκε νεκρός στο κελί του στις φυλακές Αγίου Στεφάνου, μίλησαν από την πρώτη στιγμή για άγριο ξυλοδαρμό που οδήγησε στο θάνατό του.

Η Εισαγγελέας των φυλακών κατηγορηματικά διέψευσε αυτή την εκδοχή, υποστήριξε ότι τα βίντεο δείχνουν ότι ουδείς εισήλθε στο κελί του θανόντος και ως εκ τούτου αποκλείεται το ενδεχόμενο ξυλοδαρμού.

Οι φωτογραφίες που δημοσίευσε το thebest.gr  δείχνουν ότι υπάρχουν μώλωπες στη σορό του 44χρονού και αίμα στο σεντόνι. Επιπροσθέτως οι φωτογραφίες που έχουμε στη διάθεσή μας και δεν δημοσιεύτηκαν επειδή ήσαν πολύ σκληρές, δείχνουν έντονη αιμορραγία του θανόντος από τη μύτη.

Τους μώλωπες η Εισαγγελέας, μιλώντας στο thebest.gr υς απέδωσε σε «πτωματικά φαινόμενα» και για το αίμα ανέφερε ότι «η ανακοπή ή η πνευμονία προκαλεί αίμα από τη μύτη».

Να θυμίσουμε ότι ο θανών κρατείτο στην απομόνωση και για αυτό οι υπεύθυνοι των φυλακών εξηγούν ότι ήταν αδύνατη η είσοδος άλλων κρατουμένων  και έτσι αποκλείουν το ενδεχόμενο ξυλοδαρμού.

Και από εδώ αρχίζουν τα ερωτήματα που πρέπει να απαντήσει κατ αρχήν η ιατροδικαστική εξέταση και ακολούθως η έρευνα:

Πρώτον, που οφείλεται η ανακοπή, ενός ανθρώπου 44 χρόνων; Υπάρχει ενδεχόμενο να οφείλεται σε χρήση ναρκωτικών (για να εξηγηθεί έτσι και η έντονη αιμορραγία από τη μύτη). Και αν ναι, πως βρέθηκαν ναρκωτικά στην απομόνωση;

Δεύτερον, όταν γίνεται λόγος για πιθανότητα «πνευμονίας», υπάρχει περίπτωση ο θανών να έπασχε από πνευμονία (και μάλιστα βαριάς μορφής, τόσο βαριάς που τον οδήγησε στο θάνατο) και να μην είχε μεταφερθεί στο Νοσοκομείο;

Τρίτον, από το κελί της απομόνωσης όπου εκρατείτο, είχε για προαυλισμό κάποιες ώρες πριν βρεθεί νεκρός; Κι αν ναι, πόσες ώρες πριν;

Αυτά τα ερωτήματα αναζητούν απάντηση για να πέσει φως στο θάνατο ενός 44χρονου ανθρώπου.

Δείτε παρακάτω βίντεο, στα οποία μιλούν η αδελφή του θύματος και ο πρόεδρος των Ρομά Δυτικής Αχαΐας κ. Λευτέρης Τσιτσικός.

Η αδελφή του 44χρονου κρατούμενου που πέθανε στις φυλακές Αγίου Στεφάνου

Πρόεδρος Ρομά για το θάνατο 44χρονου κρατουμένου

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις