Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Επίσκεψη αντιπροσωπείας Βάσκων εκπαιδευτών επιχειρηματικότητας στην Πάτρα

Επίσκεψη αντιπροσωπείας Βάσκων εκπαιδευτ...

Φιλοξενήθηκαν στην πόλη μας από την εταιρεία p-consulting.gr

Από τις 21 Μαΐου και για 3 ημέρες φιλοξενήθηκαν στην πόλη μας, από την p-consulting.gr, 9 Βάσκοι εκπαιδευτές επιχειρηματικότητας, από διάφορες σχολές της Βασκικής Επαρχίας, οι οποίες λειτουργούν κάτω από την ομπρέλα της TKNIKA. Η ΤΚΝΙΚΑ είναι ένας οργανισμός έρευνας και ανάπτυξης και μεταξύ άλλων επανεκπαιδεύει και αναπτύσσει νέες και πρωτότυπες μορφές εκπαίδευσης. Η p-consulting.gr, με αφορμή τη στενή συνεργασία της με την ΤΚΝΙΚΑ, ανέλαβε την φιλοξενία τους στην πόλη της Πάτρας.

Ο σκοπός της παρουσίας τους στην Πάτρα ήταν να επισκεφτούν καινοτόμες επιχειρήσεις
που δραστηριοποιούνται εδώ και εξάγουν καινοτομία σε όλον τον κόσμο, καθώς και
εκπαιδευτικούς οργανισμούς της πόλης μας. Παράλληλα να νιώσουν την ατμόσφαιρα μιας
πόλης που σφύζει από φοιτητές και διαθέτει ένα διεθνές λιμάνι.

Ενημερώθηκαν στα γραφεία της p-consulting.gr για την επιχειρηματικότητα στην περιοχή, τις διαδικασίες χρηματοδότησης νέων, αλλά και υφιστάμενων επιχειρήσεων, καθώς επίσης για την τωρινή κατάσταση και τις δυσκολίες που οι νέοι έχουν στο να βρουν μια θέση εργασίας ή να δημιουργήσουν τη δική τους εταιρεία. Τέλος ενημερώθηκαν για τις δράσεις της p-consulting.gr σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Στο πλαίσιο της γνωριμίας τους με καινοτόμες επιχειρήσεις, επισκέφτηκαν την ΤΟΒΕΑ όπου είδαν από κοντά το έργο της εταιρείας και τη γραμμή παραγωγής των προϊόντων της και ενημερώθηκαν για τα σχέδια της για το μέλλον. Μετά επισκέφτηκαν το Επιστημονικό Πάρκο, όπου γνώρισαν τα έργα που υλοποιεί και τις επιχειρήσεις ADVENT, HELBIO, Codefunnels και NEWDRUG, που βρίσκονται στους χώρους του. Κατόπιν σειρά είχε το ORANGE GROVE και οι επιχειρήσεις που αυτό στηρίζει. Η πρώτη μέρα έκλεισε με την επίσκεψη στα γραφεία της ENVY Softworks, που παράγει VR και 3D εκπαιδευτικά παιχνίδια.

Μια ακόμη επίσκεψη που τους εντυπωσίασε ήταν στη φαρμακευτική εταιρεία CBL στη βιομηχανική ζώνη, όπου και περιηγήθηκαν στις εντυπωσιακές εγκαταστάσεις της. Δυστυχώς ο χρόνος ήταν πολύ περιορισμένος και έτσι δεν τους δόθηκε η ευκαιρία να δουν και πολλές άλλες επιχειρήσεις της περιοχής που πραγματικά είναι στολίδι για τον επιχειρηματικό κόσμο στην περιοχή μας.
 

Η ΤΚΝΙΚΑ είναι ένας οργανισμός που ασχολείται με την έρευνα και την καινοτομία και στον τομέα της Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και έτσι η αντιπροσωπεία της επισκέφτηκε το τμήμα μαγειρικής του Εκπαιδευτικού Οργανισμού Βέργη. Εκεί οι κκ. Λέττα και Κατερίνα Βέργη είχαν προετοιμάσει μια σύντομη εκπαίδευση παραγωγής του παραδοσιακού «εκμέκ» που εντυπωσίασε τους Βάσκους επισκέπτες.

Η παρουσία της Βασκικής αντιπροσωπείας στην πόλη μας έκλεισε με την επίσκεψη στα εργαστήρια μηχανολογίας του 2ου Εργαστηριακού Κέντρου Πάτρας, καθώς και στο ΔΙΕΚ Πάτρας, όπου συζητήθηκαν οι διαφορές και ομοιότητες των δυο εκπαιδευτικών συστημάτων με τον κ. Γιώργο Γιωτόπουλο.

Η ανάδειξη της πόλης μας και η προαγωγή της συνεργασίας των τοπικών επιχειρήσεων και φορέων με οργανισμούς από το εξωτερικό αποτελεί πρωταρχικό στόχο της p-consulting.gr και οι συνεχείς δράσεις της προς αυτήν την κατεύθυνση στηρίζουν αυτήν την προσπάθεια.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά