Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Ανυπομονούμε: Από 30/5 το «Rocketman» στην Πάτρα με τα κοστούμια-υπερθέαμα του Ελτον Τζον

Ανυπομονούμε: Από 30/5 το «Rocketman» στ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Η ταινία έχει εγκωμιαστεί στα διεθνή media. «Μια σουρεαλιστική ματιά στη ζωή μου» την αποκάλεσε ο ίδιος ο ποπ σταρ

Καταφθάνει αυτή την Πέμπτη 30 Μαίου και στην Πάτρα, η πολυαναμενόμενη και άκρως φαντασμαγορική μουσική βιογραφία Rocketman που εστιάζει στα πρώτα χρόνια της εκπληκτικής διαδρομής του βρετανού ποπ ειδώλου Ελτον Τζον. Η ταινία έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ των Καννών με κατασυγκινημένο τον διάσημο 72χρονο τραγουδιστή, ενώ η μεταμόρφωση του 29χρονου πρωταγωνιστή Τάρον Εγκερτον και οι επιδόσεις του στο τραγούδι έχουν ήδη ενθουσιάσει κοινό και κριτικούς.  Σας έχουμε φωτογραφίες από το εντυπωσιακό βεστιάριο!

Μιλάμε για ένα καθαρά βρετανικό team συντελεστών, αφού είναι συμπατριώτες και οι βασικοί ηθοποιοί και ο  σκηνοθέτης, με συμπαραγωγούς τον ίδιο τον Ελτον Τζον με το σύζυγό του Ντέιβιντ Φέρνις και την Κλόντια Σίφερ με τον άντρα της Μάθιου Βον. Υπογραμμίζουμε ότι 32χρονος κούκλος σκοτσέζος Ρίτσαρντ Μάντεν υποδύεται τον εραστή και πρώτο μάνατζερ του Ελτον Τζον, ενώ ο Τζέιμι Μπελ το στιχουργό του.  Οι περισσότερες κριτικές δείχνουν τέσσερα αστέρια.

 Το φιλμ λανσάρεται ως «επικό μιούζικαλ φαντασίας» αφού συνδέει τη μυθοπλασία με την πραγματικότητα. Σε αντίθεση με το «Biohemian Rhapsody» για το Φρέντι Μέρκιουρι, δεν είναι καθόλου «αγιογραφία», αφού αποκαλύπτει και την ερωτική ζωή του ποπ σταρ περιλαμβάνοντας μάλιστα μια πολυσυζητημένη gay σκηνή φιλιού και συνεύρεσης με τον πρώτο μάνατζερ και εραστή του, ενώ αναδεικνύει και τις μάχες του με την κατάθλιψη και τα ναρκωτικά. Μέσα από ένα φλογερό flashback και ένα πολύχρωμο «juke box» τραγουδιών, παρακολουθούμε το πώς ένας άσημος, ντροπαλός πιανίστας μιας μικρής πόλης, βάδισε προς τη δόξα.

Ο σκηνοθέτης Ντέξτερ Φλέτσερ περιγράφει το Rocketman ως μια φανταστική εκδοχή της ζωής του Ελτον Τζον, ενώ ο ίδιος ο τραγουδιστής τη θεωρεί μια «σουρεαλιστική ματιά στην ζωή του».

Ο Ελτον Τζον είναι από τους εμπορικότερους καλλιτέχνες όλων των εποχών και θεωρείται ζωντανός θρύλος και cult φιγούρα της ποπ κουλτούρας. Εχει πετύχει πωλήσεις άνω των 300 εκατομμυρίων, διαθέτει δικό του ίδρυμα για το Αids και είναι από τις πιο ισχυρές προσωπικότητες στην Αγγλία. Εχει κατακτήσει Οσκαρ για το «Lion King», έχει τιμηθεί από τη βασίλισσα για τη φιλανθρωπική του δράση, είναι πάμπλουτος και εξαιρετικά δημοφιλής.

ΤΑ ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ

Θα δούμε πολύ seventies style και βέβαια τα πιο αξιομνημόνευτα, εκκεντρικά κοστούμια σκηνής του Ελτον Τζον. Η οθόνη των Odeon της Veso Mare θα γεμίσει με ακραία και εξωφρενικά γυαλιά,  πελώρια φτερά, κρύσταλλα σβαρόβσκι, καουμπόικα καπέλα, χρυσά λαμέ σακάκια, αναπάντεχα sneakers, ολοκέντητα τζάκετ κ.α. «Τα κοστούμια με βοήθησαν να «ξεκλειδώσω» το ρόλο. Είπα «ή θα τα φορέσω όλα ή τίποτα» έχει δηλώσει ο Τάρον Εγκερτον. Ο ενδυματολόγος του Rocketman Τζούλιαν Ντέι, εξηγεί ότι δεν υλοποιήθηκαν πιστά αντίγραφα όπως στο Bohemian Rhapsopdy. «Θα δείτε κάποιες αμφιέσεις πανομοιότυπες με τις αληθινές, αλλά κυρίως μια πιο ελεύθερη απεικόνιση των κοστουμιών. Θέλαμε ο ίδιος ο Ελτον Τζον να δει τα κοστούμια και να πει θέλω να τα φορέσω» αναφέρει. Ο Εγκερτον με τη σειρά του λέει  ότι όταν ο Ελτον Τζον τον είδε την ταινία, του είπε: «Αν ήμουν νεώτερος, θα σε παντρευόμουν!»

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View