Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ACHAIA TASTE

/

Μύλοι Κεπενού: 67 χρόνια με συνεχή ανάπτυξη

Μύλοι Κεπενού: 67 χρόνια με συνεχή ανάπτυξη

Η καρδιά της παραγωγής βρίσκεται στην Πάτρα

Ο σπόρος έπεσε το 1952. Από αυτόν φύτρωσε η εταιρεία Μύλοι Κεπενού ΑΒΕΕ, σε μια ελληνική γη που είχε ανάγκη για οράματα, δημιουργία, νέους προσανατολισμούς, σταθερότητα και συλλογική δράση.

Η σπορά φαίνεται ότι έγινε σωστά. Οι ρίζες έπιασαν στο χώμα. Ο καρπός ήρθε γρήγορα. Οι ΜΥΛΟΙ ΚΕΠΕΝΟΥ γνώρισαν επιτυχία και ανταπόκριση που τους επέτρεψε να αποκτήσουν και να διατηρήσουν ανοδική τροχιά.

Σήμερα καμαρώνει από μια θέση εξέχουσα, ανάμεσα στους κορυφαίους της ελληνικής αλευροβιομηχανίας...

Μέσα σ’ αυτά τα 60 χρόνια, άλλαξαν πολλά.

Το ποτάμι κύλησε γρήγορα.  Ο παραδοσιακός νερόμυλος έδωσε τη θέση του στον σύγχρονο κυλινδρόμυλο, του οποίου το εμπορικό σήμα είναι συνώνυμο άριστης ποιότητας και απόλυτης τήρησης των αυστηρότερων προδιαγραφών της παραγωγικής διαδικασίας.

Η τεχνολογία εξελίχθηκε, μεταμορφώνοντας ραγδαία τις μεθόδους και τις δυνατότητες της παραγωγής. Παράλληλα άλλαξαν ποσοτικά και ποιοτικά οι κοινωνικές ανάγκες, οι απαιτήσεις, οι προτιμήσεις και οι τάσεις. Αναβαθμίστηκαν, επίσης, τα πρότυπα των κανόνων υγιεινής που θέτει ο σεβασμός προς τον καταναλωτή.

Οι Μύλοι Κεπενού συνδύασαν τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού τους με την εξειδίκευση του προσωπικού και πέτυχαν το  άριστο αποτέλεσμα ανταποκρινόμενοι με ευελιξία στις απαιτήσεις που κομίζει το συνεχώς μεταβαλλόμενο ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Η παραγωγή μιας μεγάλης ποικιλίας αλευριών από σιτάρι διάφορων τύπων: Κίτρινα αλεύρια και αλεύρια αρτοποιίας, ειδικά αλεύρια, αλεύρια από ολόκληρο σιτάρι, σιμιγδάλι και μείγματα προσδίδουν σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην εταιρεία. Η διαρκής παραγωγική δραστηριότητα επιτρέπει στους Μύλους Κεπενού τη συνεχή και συνεπή τροφοδοσία της αγοράς, είτε πρόκειται για βιομηχανίες είτε για αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία, εργαστήρια, και για οποιαδήποτε άλλη μικρή ή μεγάλη επιχείρηση.

Η καρδιά της παραγωγικής δράσης χτυπά στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στη Βιομηχανική Περιοχή Πατρών. Τις υποδομές της εταιρείας συμπληρώνουν πλήρως εξοπλισμένες αποθήκες στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Καβάλα καθώς επίσης ένα σύγχρονο συγκρότημα εκφόρτωσης δημητριακών στο λιμάνι της Πάτρας και ένας ιδιόκτητός στόλος φορτηγών μεταφοράς και σιλοφόρων οχημάτων.

Χρονολογίες Σταθμοί

1952: Η δραστηριότητα της εταιρείας ξεκίνησε το 1952. Ο ιδρυτής,ο αείμνηστος Δημήτριος Γ. Κεπενός, δημιούργησε τον πρώτο νερόμυλο στην Περιβόλα Πατρών εξυπηρετώντας τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής.

1966:Το 1966 ο παραδοσιακός υδροκίνητος πετρόμυλος μετατράπηκε σε κυλινδρόμυλο, μετατροπή η οποία ως τότε απαγορευόταν.

1967: Το 1967 τοποθετήθηκε η πρώτη κυλινδρομηχανή, ρωσικής προελεύσεως , και δημιουργήθηκε έτσι ένας πρότυπος για την περιοχή κυλινδρόμυλος.

1978: Το 1978 πραγματοποιείται το πρώτο σημαντικό επενδυτικό βήμα, με την κατασκευή ενός κτιρίου 450 τ.μ. και 2 ορόφων  και την προμήθεια του σχετικού μηχανολογικού εξοπλισμού. Έτσι, η παραγωγή έφθασε τους 25 τόνους το 24ωρο.

1981: Το 1981 επεκτάθηκε ο μηχανολογικός εξοπλισμός της εταιρείας και η παραγωγική δυναμικότητα έφθασε τους 48 τόνους ανά 24ωρο.

1986: Το 1986 η Εταιρεία μετατράπηκε σε Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «ΜΥΛΟΙΚΕΠΕΝΟΥ Α.Β.Ε.Ε.» στην οποία συμμετείχαν τα τέκνα του Δημητρίου Κεπενού.

1990: Πραγματοποιήθηκε και η τελευταία επέκταση του μηχανολογικού εξοπλισμού και η δυναμικότητα έφθασε πλέον τους 120 τόνους ανά 24ωρο. Η ποικιλία των προϊόντων αυξήθηκε σημαντικά και έφθασε τα 16.

1998: Μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο εργασιών, τον Ιούλιο του 1998 το όραμα του ιδρυτή Δημητρίου Γ. Κεπενού για τη δημιουργία μίας από τις μεγαλύτερες αλευροβιομηχανίες της χώρας πήρε σάρκα και οστά. Με σεβασμό στην παράδοση και την κληρονομιά της πολυετούς εμπειρίας μία από τις πιο σύγχρονες αλευροβιιομηχανίες έβαλε «μπροστά» τις μηχανές, στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στη ΒΙΠΕ Πατρών με δυναμικότητα άλεσης 310 τόνους σταριού ανά 24 ώρες.

2001: Το Σεπτέμβριο 2001 η εταιρεία ολοκλήρωσε την εγκατάσταση συγκροτήματος εκφόρτωσης δημητριακών στο λιμάνι της Πάτρας δυναμικότητας 3000 τόνων δημητριακών ανά ημέρα.

2001: Το Δεκέμβριο του 2001 η νέα χιλιετία ξεκίνησε και η δυναμική πορεία της εταιρείας επισφραγίστηκε με την δημόσια εγγραφή της στο Χρηματιστήριο Αξιών της Αθήνας. Παράλληλα, τέθηκε σε λειτουργία η νέα γραμμή άλεσης σίτου δυναμικότητας επιπλέον 120 τόνων σταριού το 24ωρο.

2003: Από τον Ιούνιο του 2003 λειτουργεί μία επιπλέον γραμμή άλεσης σιταριού, δίνοντας ώθηση για δυναμικότητα που ξεπέρασε τους 700 τόνους ανά 24ωρο.

2013: Σε διάστημα μικρότερο των έξι μηνών ξεκινούν τη λειτουργία τους δύο πλήρως εξοπλισμένες αποθήκες στην Θεσσαλονίκη και τη Καβάλα, επεκτείνοντας την εμβέλεια της εταιρείας σε ολόκληρη τη χώρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life