Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Eurovision: Γιατί η Αυστραλία και όχι & ο Καναδάς;

Eurovision: Γιατί η Αυστραλία και όχι &a...

To ερώτημα έθεσε ο Καναδός σταρ του σινεμά, Ράιαν Ρέινολντς

Διαμάχη ξέσπασε λίγο πριν από το τέλος του 64ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision, μεταξύ Καναδά και Ευρώπης για τα... «μάτια» της Αυστραλίας και το καίριο ερώτημα «γιατί η Αυστραλία συμμετέχει στην Eurovision;» επανήλθε ξανά στο προσκήνιο.

Τη διαμάχη την ξεκίνησε ο διάσημος Χολιγουντιανός ηθοποιός, καναδικής καταγωγής, Ράιαν Ρέινολντς, ο οποίος αναρωτήθηκε: «γιατί η Αυστραλία και όχι ο Καναδάς;».

Για αρχή θα πρέπει να ειπωθεί ότι η Αυστραλία πάντα ήταν από τις εκτός Ευρώπης χώρες που λάτρευαν τον διαγωνισμό. Σχεδόν σε κάθε διοργάνωση έκαναν ζωντανή σύνδεση μέσω του τηλεοπτικού δικτύου SBS.

Το 2015 λοιπόν, αποφασίστηκε, η Αυστραλία να λάβει μέρος στον διαγωνισμό για 1η φορά ως ένα once-off event. Τότε ήταν η 60η επέτειος της Eurovision με μήνυμα το «Building bridges», οπότε προσκάλεσαν τους Αυστραλούς να συμμετάσχουν. Έκτοτε βέβαια η Αυστραλία παρέμεινε σταθερά μεταξύ των χωρών που παίρνουν μέρος και φέτος εντυπωσίασε με το κομμάτι «Zero gravity» που πήρε στο τέλος την 9η θέση.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακούστηκε πάντως πως από το 2021 θα ξεκινήσει ένας αντίστοιχος μουσικός διαγωνισμός στην Αμερική με χώρες της Αμερικανικής ηπείρου!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight