Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Η Δώρα Κουτρουμάνη – Μαρίνη είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον Γρηγόρη Αλεξόπουλο και μιλάει στο thebest.gr

Η Δώρα Κουτρουμάνη – Μαρίνη είναι υποψήφ...

Με την «Πρωτεύουσα ξανά»

Είναι εκπαιδευτικός, μητέρα δύο παιδιών, υπήρξε σύζυγος του Σπύρου Μαρίνη και αποφάσισε να είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον Γρηγόρη Αλεξόπουλο και την  «Πρωτεύουσα ξανά», θέλοντας αντί της κριτικής να κάνει το όραμά της για την Πάτρα πράξη.

Πώς προέκυψε η απόφαση να ασχοληθείτε με τα κοινά και συγκεκριμένα με την αυτοδιοίκηση;

Ζούμε σε μια εποχή που όλοι έχουμε άποψη για το τι γίνεται  γύρω μας και κάνουμε πολύ εύκολα και αβασάνιστα κριτική για όλα. Αποφάσισα λοιπόν κι εγώ  να ασχοληθώ με την αυτοδιοίκηση (αν μου δοθεί η ευκαιρία φυσικά). Αγαπώ την πόλη που ζω. Θεωρώ ότι έχει ανάγκη από ενεργούς πολίτες που την νοιάζονται, την αγαπούν και έχουν τη διάθεση να δουλέψουν ώστε να διεκδικήσει τη θέση που της αξίζει στη χώρα μας αλλά και στην Ευρώπη.

Γιατί με τον Γρηγόρη Αλεξόπουλο;  

Και γιατί όχι με το συγκεκριμένο υποψήφιο από τη στιγμή που μου εμπνέει εμπιστοσύνη, έχει τη διάθεση αλλά και την ικανότητα που χρειάζεται ώστε να αναδείξει την πόλη μας.

Το όραμα που έχει για την Πάτρα με βρίσκει απολύτως σύμφωνη.

Ονειρεύομαι κι εγώ μια πόλη καθαρή, όμορφη, σύγχρονη που θα σέβεται τους πολίτες της. Μια πόλη που θα βρίσκεται στο κέντρο των εξελίξεων και θα δίνει ευκαιρίες στους δημότες. Μια πόλη που θα είναι πρότυπο για τις άλλες πόλεις!

Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος τομέας με τον οποίο θα θέλατε να ασχοληθείτε εάν εκλεγείτε;

Αυτό που θα ήθελα πραγματικά να ασχοληθώ και με συναρπάζει είναι η τουριστική ανάπτυξη της πόλης.

Πιστεύω ότι διαθέτει μια σπάνια φυσική ομορφιά όντας χτισμένη δίπλα στη θάλασσα, αλλά διαθέτει επίσης αξιόλογα αρχαιολογικά μνημεία, νεοκλασικά κτίρια αλλά και θρησκευτικούς χώρους  ικανούς  να προσελκύσουν επισκέπτες  με ποικίλα ενδιαφέροντα.

Τι θα αλλάζατε άμεσα στην Πάτρα εάν είχατε τη δυνατότητα;

Αυτό που με ενοχλεί και θα άλλαζα, αν είχα τη δυνατότητα, είναι η εικόνα της πόλης!

Η εικόνα που αντικρίζω από τη στιγμή που βγαίνω από το σπίτι μου, που βρίσκεται σε μια «λαϊκή συνοικία», μέχρι το κέντρο, που είναι ο τόπος εργασίας μου, είναι απογοητευτική εξαιτίας της κατάστασης  των περισσότερων δρόμων. Δρόμοι γεμάτοι λακκούβες, πρόχειρα πολλές φορές διορθωμένοι, που αντί να διορθώνουν τη ζημιά την μεγεθύνουν δημιουργώντας προβλήματα και πολλές φορές ατυχήματα. Αναρωτιέμαι αν οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή μας δικαιολογούν τις φθορές που συνεχώς δημιουργούνται στους δρόμους ή είναι αποτελέσματα προχειρότητας και αδιαφορίας. Ένα άλλο σημείο που θα πρέπει άμεσα πιστεύω να δρομολογηθεί είναι η συντήρηση  των πεζοδρομίων που δυσκολεύουν τους πολίτες και ιδιαίτερα τα άτομα με αναπηρία. Επίσης κάτι άλλο πολύ σημαντικό που θα άλλαζα είναι συντήρηση των πλατειών και των άλλων κοινόχρηστων χώρων που σήμερα ευκαιριακά συντηρούνται. Με ενοχλεί επίσης να παρουσιάζει η πόλη μου την εικόνα ότι δεν σέβεται όσο θα έπρεπε τα νεοκλασικά της κτήρια και δεν τα αναδεικνύει. Που δείχνει ότι δεν σέβεται και δεν εκτιμά την αναγκαιότητα ύπαρξης του πρασίνου και της σωστής διαχείρισής του.  Θεωρώ ότι αυτά τα προβλήματα υποβαθμίζουν τη ζωή των δημοτών, την δυσκολεύουν και επίσης δε δίνουν την εικόνα μιας σύγχρονης πόλης αντάξιας της πολιτιστικής ιστορίας της.

Ποιο είναι το πλεονέκτημα της πόλης που θα έπρεπε να αξιοποιηθεί;

Το πλεονέκτημα της πόλης πιστεύω ότι είναι η γεωγραφική της θέση.

Θα αναφερθώ στο λιμάνι της αλλά και τη κοντινή απόσταση από την Αθήνα που της δίνει τη δυνατότητα της τουριστικής αξιοποίησής της (κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει συμβεί), προσφέροντας θέσεις εργασίας σε μια πόλη που έχει μεγάλο ποσοστό ανεργίας ανάμεσα στους νέους δυστυχώς. 

Ποια θεωρείται ότι είναι τα τρία πιο βασικά προβλήματα της Πάτρας;

Τα πιο σημαντικά προβλήματα θεωρώ πως είναι:

α) Η Διαχείριση των αστικών απορριμμάτων και η καθαριότητα της πόλης

Προβλήματα που μπορούν να αντιμετωπιστούν μέσα από τη δημιουργία Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων αλλά και  από ενίσχυση του Δήμου σε ανθρώπινο δυναμικό και σύγχρονο εξοπλισμό. Αναγκαία επίσης είναι  και η επέκταση της ανακύκλωσης.

β) Η επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου

Αδιανόητο για την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας με τεράστιες ενεργειακές ανάγκες να μη μπορεί να χρησιμοποιήσει τα οφέλη του φυσικού αερίου.

γ) Πάτρα –παραθαλάσσια πόλη

Προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στην ανάπλαση και την σωστή συντήρηση του παραθαλάσσιου μετώπου της πόλης με τη δημιουργία χώρων ψυχαγωγίας, πολιτισμού, αθλητισμού και άλλων δραστηριοτήτων.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Κατάγομαι από γονείς από χωριά των Καλαβρύτων (Μικρό Ποντιά, Τρεχλό  αλλά και  φυσικά Κλειτορία το χωριό του άντρα μου!)

Είμαι μητέρα δυο παιδιών και υπήρξα σύζυγος του Σπύρου Μαρίνη, ενός ανθρώπου που πρόσφερε στο συνάνθρωπο από όποιο σημείο βρέθηκε.

Είμαι εκπαιδευτικός και για τριάντα χρόνια δούλεψα σε σχολεία, αξίζει να αναφέρω ότι τα 26 από αυτά ήταν στο Ψαροφάι στο 33Ο Δημοτικό Σχολείο. Το Ψαροφάι είναι για μένα μια γειτονιά που είναι συνδεδεμένη με τα καλύτερά μου χρόνια στην εκπαίδευση! Τα τελευταία τρία χρόνια εργάζομαι στο γραφείο της  Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης και ασκώ διοικητικό έργο, μια πολύ εποικοδομητική εργασιακά εμπειρία για μένα. Στο παρελθόν είχα ασχοληθεί με τα κοινά μέσα από τον Πολιτιστικό σύλλογο της περιοχής μου, της συνοικίας Μακρυγιάννη, ενός παραδοσιακά ενεργού συλλόγου με ποικίλες δραστηριότητες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις