Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πέτρoς Ψωμάς: "Το σπιράλ είναι ένα επίπονο και γοητευτικό εγχείρημα"

Πέτρoς Ψωμάς: "Το σπιράλ είναι ένα ...

Συνέντευξη με τον Πέτρο Ψωμά

Ο 49χρονος Πέτρος Ψωμάς, υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων και επικεφαλής του συνδυασμού σπιράλ, είναι μια νέα υποψηφιότητα που καθώς αναφέρει ο ίδιος, επιχειρεί να σκεφτεί και να δράσει «έξω από το κουτί». Τι σημαίνει αυτό και πως ο ίδιος το εννοεί, είναι ένα από τα θέματα που τέθηκαν στη συνέντευξη που ακολουθεί.

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία προς τις δημοτικές εκλογές; Ποια είναι τα πρώτα σας συμπεράσματα από τη συμμετοχή σας στην προεκλογική περίοδο;

«Μέσα σε ένα μικρό χρονικό διάστημα χρειάστηκε να μιλήσω με εκατοντάδες ανθρώπους, να οργανώσουμε την παράταξη, το ψηφοδέλτιο και τις ομάδες των ανθρώπων που εργάζονται για την προεκλογική δράση του σπιράλ. Για όλους εμάς που δεν είμααστε επαγγελματίες της αυτοδιοίκησης και της πολιτικής, που δεν έχουμε πίσω μας τη στήριξη ενός κόμματος ή ισχυρούς χρηματοδότες, όλο αυτό είναι επίπονο εγχείρημα. Επίπονο αλλά και γοητευτικό αφού μας επέτρεψε να γνωρίσουμε μια άλλη Πάτρα και έναν ολοκληρο κόσμο με παρεμφερείς αγωνίες, ευαισθησίες κι ανησυχίες για την πόλη μας».

Η προσπάθειά σας συναντά αποδοχή; Ποιες είναι οι εκτιμήσεις για τις εκλογικές προπτικές του σπιράλ;

«Η αποδοχή που συναντάμε έχει υπερβεί τους αρχικούς μου υπολογισμούς. Δεν είναι υπερβολή αν σας πω ότι ακούμε από παντού μόνο θετικά σχόλια. Ωστόσο παραμένω προσγειωμένος και επιφυλακτικός. Η Πάτρα είναι μεγάλη σε έκταση και πληθυσμό και δεν μπορώ να είμαι βέβαιος ότι το μήνυμά μας έχει φτάσει ή θα φτάσει παντού. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο θα αποφύγω να κάνω εκτίμηση της εκλογικής μας επίδοσης, όμως μπορώ να σας πω ότι ο στόχος μας είναι ένα διψήφιο ποσοστό».

Μιλήσατε για το μήνυμά σας. Πώς θα το συνοψίζατε;

Το βασικό μας χαρακτηριστικό είναι η απουσία κομματικών αναφορών και δεσμεύσεων. Είμαστε μια σημαντική ομάδα συνδημοτών που μας έχει κουράσει μια ολόκληρη παράδοση η οποία θέλει το Δήμο πεδίο άσκησης κομματικών πολιτικών και προώθησης κομματικών φίλων. Το σπιράλ συνιστά μια πρόταση χωρίς κομματική αναφορά, φανερή ή κρυφή. Παρότι το στοιχείο αυτό από μόνο του δεν επαρκεί, συνιστά όμως την πλέον αισθητή διαφορά μου από τους λοιπούς συνυποψηφίους. Από εκεί και πέρα έχουμε διατυπώσει και μια σειρά προγραμματικών θέσεων που θεωρώ ότι συγκροτούν μια φρέσκια προσέγγιση για την πόλη και για το Δήμο».

Σας ικανοποιεί το επίπεδο της προεκλογικής αντιπαράθεσης;

«Έχω την αίσθηση ότι στην Πάτρα αυτήν την περίοδο διεξάγονται  έντεκα παράλληλοι μονόλογοι κι αυτό δεν διευκολύνει μήτε την ανάδειξη των διαφορών, ούτε την διάγνωση των συγκλίσεων. Θα επιθυμούσα την απ’ ευθείας συνάντηση, συζήτηση και αντιπαράθεση μεταξύ των υποψηφίων αλλά δεν μπορώ να την επιβάλλω μονομερώς». 

Σύντομα θα τεθεί το ζήτημα της στάσης σας στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών όπου πιθανότατα θα τεθεί το θέμα της συνεργασίας των δυνάμεων που επιθυμούν την απομάκρυνση της νυν δημοτικής αρχής. Ποια θα είναι η δική σας στάση;

«Δεν φοράμε το μαγιό μας πριν φτάσουμε στη θάλασσα. Αυτήν την στιγμή διαθέτουμε όλη μας την ενέργεια ενόψει του πρώτου γύρου των δημοτικών εκλογών. Αμέσως μετά θα συζητήσουμε γι’ αυτό το ερώτημα και θα αποφασίσουμε. Ωστόσο από τώρα μπορώ να σας πω ότι δεν είναι στη λογική και στη φιλοσοφία του σπιράλ να δώσει γραμμή σε όσους το επιλέξουν. Θα έλεγα μάλιστα ότι κάτι τέτοιο είναι προσβλητικό για τους δημότες και σίγουρα δεν αντιλαμβανόμαστε το ρόλο μας με όρους ιδιοκτησίας ψηφοφόρων που θα τους πούμε τι να κάνουν».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις