Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Διάκριση για την ταινία «Farinella» από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό «Μνήμη»

Διάκριση για την ταινία «Farinella» από ...

Στόχος η παραγωγή 10 ταινιών μικρού μήκους για την κοινή ιστορία Ελλάδας & Ιταλίας – Παραγωγός εταιρεία η Ιonian Ραδιοτηλεοπτικές Επιχειρήσεις

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού με τίτλο «Μνήμη» των 10 καλύτερων ταινιών μικρού μήκους νέων σκηνοθετών ανακοινώθηκαν την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019. Ο διαγωνισμός είχε θέμα την κοινή Ιστορία Ελλάδας και Ιταλίας και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου CIAK, το οποίο χρηματοδοτείται από το Διασυνοριακό Πρόγραμμα Interreg V/A Greece-Italy (EL-IT) 2014-2020.

Συνολικά υποβλήθηκαν 45 προτάσεις από νέους σκηνοθέτες: 29 από την Περιφέρεια Απουλίας, 7 από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, 5 από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και 4 από την Περιφέρεια Ηπείρου.

Μέλη της επιτροπής αξιολόγησης ήταν οι: Αλέξανδρος Αβρανάς, Έλληνας σκηνοθέτης και σεναριογράφος ντοκιμαντέρ, o Andamion Murataj, Αλβανός σκηνοθέτης, παραγωγός και σεναριογράφος και η Graziella Bildesheim, Ιταλίδα παραγωγός.

Στόχος του διαγωνισμού είναι η παραγωγή 10 ταινιών μικρού μήκους που αναφέρουν ιστορίες, χαρακτήρες και μέρη ικανά να διερευνήσουν αυθεντικά τη σχέση της Απουλίας με την Ελλάδα. Από τους 10 νικητές, 6 προέρχονται από την Απουλία και 4 από τις Ελληνικές Περιφέρειες (Ηπείρου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων) που συμμετέχουν στο έργο, ενώ οι εταιρίες παραγωγής των ταινιών είναι 5 από Ελλάδα και 5 από Ιταλία.

Από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προκρίθηκε για χρηματοδότηση η σκηνοθέτιδα Georgia Bowen Cartharis με την ταινία «Farinella» με παραγωγό την εταιρία «ΙΟΝΙΑΝ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΕ». Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συγχαίρει όλη την ομάδα παραγωγής της ταινίας.

Επίσης, τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2019 ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του εργαστηρίου συγγραφής σεναρίου Ελλάδα – Απουλία, υπό την καθοδήγηση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εργαστηρίου και γνωστού σκηνοθέτη Αλέξανδρου Αβρανά, στο πλαίσιο αντίστοιχης πρόσκλησης του Ευρωπαϊκού έργου CIAK που υλοποιείται από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, εταίρο του έργου.

Προκρίθηκαν για να συμμετέχουν στα σεμινάρια τα 15 καλύτερα σενάρια που είχαν συγκεντρώσει τουλάχιστον 50% βαθμολογία.

Περισσότερες πληροφορίες στον σύνδεσμο: https://ciak.avarts.ionio.gr/participants/

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις