Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Με το που μπήκε η Άνοιξη, όλη η Πάτρα στην Ηφαίστου… ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Με το που μπήκε η Άνοιξη, όλη η Πάτρα στ...
Χριστακόπουλος Θάνος

Το αδιαχώρητο στο νεανικό πεζόδρομο της πόλης

Με το που έφτιαξε ο καιρός, πραγματικά δεν πέφτει καρφίτσα τα βράδια στον πεζόδρομο της Ηφαίστου στην Πάτρα, ο οποίος γεμίζει από τη μια της άκρη μέχρι την άλλη με κόσμο. To comeback του ξεχασμένου πεζόδρομου των eighties ξεκίνησε πριν 5 περίπου χρόνια και σημειώνεται με αμείωτη δυναμική.

Η κοσμοσυρροή που ξεκίνησε από την άνοιξη του 2014 στον πεζόδρομο της Ηφαίστου μετέτρεψε το ξεχασμένο στέκι εν μια νυκτί στο πιο πολυσύχναστο δρόμο της πόλης τις νυχτερινές ώρες.

Όλα τα μαγαζιά που λειτουργούν στην περιοχή γεμίζουν ασφυκτικά κυρίως από νέους θαμώνες, φοιτητές και όχι μόνο, πίνοντας μπύρα, ούζο, κρασί ή τσίπουρο και τσιμπώντας μεζέδες και ποικιλίες.

Ο πεζόδρομος, ειδικά τα βράδια της Παρασκευής και του Σαββάτου είναι στην κυριολεξία αδιαπέραστος και το σκηνικό θυμίζει Πλάκα ή νησιώτικα σοκάκια που σφύζουν από ζωή. 

Ωστόσο δεν λείπουν και τα παράπονα καθώς τα τραπεζοκαθίσματα καταλαμβάνουν, σε κάποια σημεία, σχεδόν ολόκληρο το πλάτος του πεζόδρομου με αποτέλεσμα οι πεζοί να δυσκολεύονται τρομερά να περάσουν. Μάλιστα αρκετοί διερωτούνται τι θα γίνει εάν προκύψει κάποιο έκτακτο περιστατικό και θα πρέπει να διέλθει από την Ηφαίστου κάποιο ασθενοφόρο. Αυτό όμως δεν φαίνεται να πτοεί τους εκατοντάδες Πατρινούς, φοιτητές κι επισκέπτες που προτιμούν την περιοχή για την αναψυχή τους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις