Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Πωλούν είδη ένδυσης στη.. "φτήνια" - 2 στους 3 φοροδιαφεύγουν - Σαρωτικοί έλεγχοι στην αγορά

Πωλούν είδη ένδυσης στη.. "φτήνια&q...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Μεγάλη εστιασμένη επιχείρηση της ΑΑΔΕ σε ολόκληρη τη χώρα

Μεγάλη επιχείρηση φορολογικών ελέγχων σε καταστήματα με ρούχα πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα σε μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας. Οι έλεγχοι εκτός των άλλων περιοχών σε Πάτρα, Καλαμάτα και Κόρινθο, έδειξαν πως η παραβατικότητα που προάγει και τον αθέμιτο ανταγωνισμό στον κλάδο, ξεπερνά το 50%.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων επιχειρεί στα αστικά κέντρα της χώρας με στοχευμένους μερικούς επιτόπιους ελέγχους σε επιχειρήσεις εμπορίας ενδυμάτων μαζικής κατανάλωσης, τα οποία διατίθενται σε πολύ χαμηλές τιμές. Στο στόχαστρο βρίσκονται ακόμη και κινέζικα καταστήματα ένδυσης.

Οι πρώτοι έλεγχοι έγιναν ταυτόχρονα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λαμία, Αλεξανδρούπολη, Πάτρα, Κόρινθο,  Ιωάννινα, Καλαμάτα, Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Άγιο Νικόλαο και Ρόδο.

Τα καταστήματα που ελέγχθηκαν επιλέχθηκαν με κριτήρια ανάλυσης κινδύνου, στα οποία - μεταξύ άλλων - περιλαμβάνονταν η σχετικά χαμηλή δηλούμενη κερδοφορία και η χαμηλή απόδοση Φ.Π.Α.

Από τους συνολικά 140 στοχευμένους μερικούς επιτόπιους ελέγχους, που έγιναν σε μία μόνο μέρα, προέκυψε σωρεία παραβάσεων.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Α ΔΟΥ Πατρών Κωνσνταντίνο Παπαθανασόπουλο, διαπιστώθηκε σωρεία παραβάσεων και στην περιοχή μας και αφορούσε σε μη εκδόσεις φορολογικών στοιχείων λιανικής. Σε όλη τη χώρα δεν εξέδωσαν στοιχεία λιανικής ενενήντα τρεις από τις 140 επιχειρήσεις που ελέχθηκαν.

Η παραβατικότητα ξεπέρασε το 66%, καθώς δύο στις τρεις επιχειρήσεις απέφευγαν την έκδοση φορολογικών στοιχείων. Σε μία, μάλιστα, περίπτωση υπήρξε και παρεμπόδιση του ελέγχου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις