Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Την Κυριακή η μουσικοθεατρική εκδήλωση «Εμείς εδώ χορεύουμε, Εδώ τραγούδια λέμε»

Την Κυριακή η μουσικοθεατρική εκδήλωση «...

Στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών

 

 

Μία μεγάλη χορευτική, μουσική και θεατρική εκδήλωση θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών του Πανεπιστημίου Πατρών στο πλαίσιο των «Πολιτιστικών 2019» που οργανώνει το πανεπιστημιακό ίδρυμα της πόλης των Πατρών και η Επιτροπή Πολιτιστικής Ανάπτυξης, που για φέτος έχουν τίτλο «Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες και Πολιτισμός».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Μαΐου 2019, στις 20.00, στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Στην παράσταση συμμετέχουν, τραγουδούν και χορεύουν από κοινού, όλα τα μέλη του συλλόγου καθώς και ευπαθείς ομάδες από πολλούς φορείς της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής. Συγκεκριμένα συμμετέχουν χορευτικά οι φορείς: Σύλλογος Κωφών-Βαρήκοων Νοτιοδυτικής Ελλάδας-έδρα Πάτρα, Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Δυτικής Ελλάδας-έδρα Πάτρα, «Μαχητές» Σύλλογος Γονέων για την Εκπαίδευση-Επαγγελματική Κατάρτιση και Αποκατάσταση Ατόμων με Νοητική Υστέρηση-έδρα Πάτρα, Κ.Ε.Φ.Ι.Α.Π. Ωφελούμενοι Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, «Αλκυόνη» Σύλλογος ΑΜΕΑ-έδρα Ναύπακτος, «Η Μέριμνα» Θεραπευτικό Παιδαγωγικό Κέντρο Πατρών Ατόμων με Νοητική Υστέρηση, Σ.Ο.Ψ.Υ. Σύλλογος για την Ψυχική Υγεία Πάτρας και ανεξάρτητοι ωφελούμενοι.

Πρόκειται για μια ελληνική παραδοσιακή μουσικοχορευτική και θεατρική εκδήλωση – παράσταση, όπου θα συμμετέχουν και θα συμπράξουν από κοινού, όλα τα μέλη του Συλλόγου Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών του Πανεπιστημίου Πατρών, φοιτητές και φοιτήτριες με ιδιαίτερες ικανότητες και ανάγκες του Πανεπιστημίου Πατρών αλλά και ενήλικες των προαναφερόμενων ευπαθών ομάδων.

Μέσα από την χορευτική κίνηση, την μουσική και το τραγούδι, μέσα από το ελληνικό δημόσιο και ιδιωτικό γλέντι, θα αναδειχθεί επί σκηνής, η δύναμη της ομαδικότητας, της συνύπαρξης, της δημιουργικότητας και η άμβλυνση της διαφορετικότητας. Επίσης, η συγκεκριμένη παράσταση, είναι μια καλή ευκαιρία να αναδειχθεί η αξία της πραγματοποίησης ανάλογων εκδηλώσεων, για την ένταξη στις γιορτινές δράσεις και στην καλλιτεχνική δημιουργία αντίστοιχων ατόμων και ομάδων.

Η εκδήλωση, όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου, αποδεικνύει ακόμη την δύναμη της συνύπαρξης και της δημιουργικής συνεργασίας των ευπαθών ομάδων στον κοινωνικό ιστό. Μια συνύπαρξη ίσων πολιτιστικών ευκαιριών και ίδιων δράσεων, όπου αμβλύνονται τα οποιαδήποτε εμπόδια και διευκολύνεται μέσω του πολιτισμού και των τεχνών, η ομαλή, γρήγορη και διαρκής ένταξη των ιδιαίτερων ατόμων στο σύγχρονο πολυπολιτισμικό πλαίσιο.

Το Πανεπιστήμιο Πατρών, εκτός από το εκπαιδευτικό και ερευνητικό του έργο, παρουσιάζει, εδώ και δεκαετίες, πλούσιες πολιτιστικές δράσεις μέσα από τον ετήσιο θεσμό των «Πολιτιστικών» αλλά και μέσα από άλλες αξιόλογες διοργανώσεις. Τα ιδιαίτερα και εντυπωσιακά κάθε φορά καλλιτεχνικά έργα πραγματοποιούνται από τις πολιτιστικές ομάδες του Πανεπιστημίου Πατρών που απαρτίζονται από φοιτητές και φοιτήτριες, προσωπικό του Πανεπιστημίου Πατρών και φίλους.

Ο Σύλλογος Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών του Πανεπιστημίου Πατρών, από το 1995, έχει να επιδείξει πλούσιο καλλιτεχνικό έργο, με χορευτικές παραστάσεις και αφιερώματα στο Πανεπιστήμιο Πατρών, στην ευρύτερη περιοχή, στην υπόλοιπη Ελλάδα και στο εξωτερικό. Συμμετέχει ανελλιπώς στο θεσμό των «Πολιτιστικών» του Πανεπιστημίου Πατρών. Τα 150 και πλέον μέλη του επίσης συμμετέχουν κατ’ έτος σε πρόβες και παραστάσεις, γνωρίζοντας και παρουσιάζοντας την χορευτική παράδοση του ελληνισμού. Ο Σύλλογος διοικείται από επταμελές διοικητικό συμβούλιο.

Την συγκεκριμένη εκδήλωση στηρίζουν ο Σύλλογος Κωφών-Βαρήκοων Νοτιοδυτικής Ελλάδας-έδρα Πάτρα με την Διερμηνέα κα Λαμπρινή Παπαπροκοπίου, η οποία, την βραδιά της εκδήλωσης, θα υποστηρίζει την εκδήλωση με διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα, και ο Ερυθρός Σταυρός-τμήμα Νοσηλευτικής. Επίσης θα διατίθεται προσαρμοσμένο πρόγραμμα της εκδήλωσης στο σύστημα γραφής και ανάγνωσης με κώδικα Μπράιγ με την φροντίδα της κας Αθηνάς Κολλύρου.

Ακόμη η αίθουσα εκδηλώσεων «Πάρκο της Ειρήνης»-Patras Catering υποστηρίζουν με σκηνική υποδομή την εκδήλωση.

Εκ των χορηγών επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι και το thebest.gr.

*Να προσθέσουμε πως την ορχήστρα της εκδήλωσης απαρτίζουν το μουσικό σχήμα «Άρτυμα» με την Ελένη Παπαπροκοπίου στο λαούτο-τραγούδι, Γιάννη Οικονόμου στο βιολί-τραγούδι, Βασίλη Αδαμόπουλο στα κρουστά. Επίσης συμμετέχει ο Βαγγέλης Μακρυγιώργος στο κλαρίνο-κιθάρα-τραγούδι, ο Γιώργος Καλαμάς στο μπουζούκι και ο Νάσος Βαϊσίδης στο νταούλι.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης του Συλλόγου Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών, έχει αναλάβει ο Γρηγόρης Μικρώνης, ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό φυσικής αγωγής στο Γυμναστήριο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture