Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΟΥΡΕΛΑΤΟΣ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ 13/4 ΤΟ ΔΙΣΚΟ- ΣΚΗΝΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ "LITTLE BLACK ROSE" ΚΑΙ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΟ thebest

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΟΥΡΕΛΑΤΟΣ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ 13/4 ΤΟ...

Η ... dark πλευρά του εαυτού μας

Tο καινούργιο του μουσικό project “DarkMatters” παρουσιάζει αυτό το Σάββατο 13 Απριλίου, στον Συνδετήρα, ο Βαγγέλης Μουρελάτο. Πρόκειται για το  “Little Black Rose” που είναι ένας Synth Pop, Electronica δίσκος ο οποίος περιλαμβάνει 14 κομμάτια.

Στόχος είναι η μουσική να οδηγήσει την σκηνοθεσία και να ανοίξει μονοπάτια προς το συγκεχυμένο και το άλογο

 

Η παράσταση είναι μία σκηνική σύνθεση, με χαλαρή δομή, απ’ ευθείας εμπνευσμένη από τον ήχο. Στόχος είναι η μουσική να οδηγήσει την σκηνοθεσία και να ανοίξει μονοπάτια προς το συγκεχυμένο και το άλογο, δίνοντας χώρο στον θεατή να ερμηνεύσει, να εμπνευστεί, να παρασυρθεί σε μια μεταιχμιακή πραγματικότητα και να αναπολήσει δικές του εμπειρίες.

Κεντρική ιδέα, πίσω από την σύνθεση, δεν είναι
η μίμηση ή η σκηνική αναπαράσταση των συγκεκριμένων μουσικών κομματιών, αλλά η μεταφορά των συναισθημάτων που προκύπτουν από αυτά· με μόνο περιορισμό τον χρόνο, ο οποίος δίνεται από το πρώτο μουσικό κομμάτι που διαδραματίζεται στις πέντε τα ξημερώματα. Αυτή η ώρα, σε συνδυασμό με τις νότες, δίνουν την ατμόσφαιρα της σύνθεσης και χρωματίζουν την δράση των performers επί σκηνής.

Λίγο πριν την παρουσίαση της δουλειάς του, ο Βαγγέλης Μουρελάτος μίλησε στο thebest.gr για το εγχείρημα του.

Της Κωνσταντίνας Τσίχλα

Το Σάββατο παρουσιάζετε το νέο σας  project “DarkMatters”, τo “Little Black Rose”…  Γιατί επιλέξατε αυτό τον τίτλο;

Η γενικότερη ιδέα είναι η ανάγκη μου να μιλήσω μέσα από την μουσική και τους στίχους για το πόσο σημαντικό είναι για έναν άνθρωπο που βιώνει μία «μαύρη» περίοδο και είναι σε μία συνεχόμενη μάχη με τον εαυτό του, γεμάτος σκοτάδι, να δει, να ερμηνεύσει σωστά και να απελευθερωθεί από τις άσχημες σκέψεις του, μέσα από ένα ειλικρινές και έντονα συναισθηματικό του δημιούργημα. Για μένα αυτό ήταν και είναι το DarkMatters.

Η γενικότερη ιδέα είναι η ανάγκη μου να μιλήσω μέσα από την μουσική και τους στίχους για το πόσο σημαντικό είναι για έναν άνθρωπο που βιώνει μία «μαύρη» περίοδο

 

Το “Little Black Rose” είναι ένας άνθρωπος. Ο καθένας μας, με την καλή πλευρά του αλλά και την άγρια. Μου αρέσει πολύ η αντίθεση που έχει ένα τριαντάφυλλο (η ομορφιά του αλλά και τα αγκάθια) και θέλησα να το χρησιμοποιήσω σαν βάση για να μιλήσω για τις ανθρώπινες σχέσεις.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του;

Τα χαρακτηριστικά του δίσκου είναι οι μελωδίες του και οι Dark Ατμόσφαιρες των τραγουδιών με την βοήθεια φυσικών οργάνων. Επίσης γενικότερη θεατρικότητα του, και γι’ αυτό το λόγο η Live εκδοχή του δεν είναι μία μουσική συναυλία αλλά ένας συνδυασμός μουσικής, κίνησης,visuals και θεάτρου.

Στο δίσκο συναντάμε 14 κομμάτια. Τι αποτέλεσε πηγή έμπνευσης γι΄ αυτά;

Η πηγή έμπνευσης ήταν μία δύσκολη περίοδος που βίωσα. Μία περίοδος με πολλές έντονες συναισθηματικές μεταβολές που με έκανε να αμφισβητήσω τον κόσμο μου και γενικά τα πιστεύω μου. Πάλευα με εμένα για πολύ καιρό.

Τα χαρακτηριστικά του δίσκου είναι οι μελωδίες του και οι Dark Ατμόσφαιρες των τραγουδιών με την βοήθεια φυσικών οργάνων

 

Όμως ήρθε η μουσική και το DarkMatters και με ανακούφισε από όλο αυτό. Αν κάποιος άνθρωπος δεν έρθει σε επαφή με το σκοτάδι δεν μαθαίνει 100% τον εαυτό του. Πάντα γίνεσαι καλύτερος μετά από μεγάλες ήττες και αποτυχίες, αρκεί να ανακαλύψεις την δύναμη που κρύβεις μέσα σου.

Πόσος χρόνος χρειάστηκε για να ολοκληρωθεί το album;

Πέρασε πολύ καιρός, που έψαχνα με ποιο τρόπο και σε ποια μουσικά μονοπάτια θα κινηθώ για να πω και να εκφράσω αυτά που ήθελα. Μετά από πολύ μεγάλη αναζήτηση κατέληξα σε αυτόν τον ήχο και μέσα σε 1 χρόνο ολοκλήρωσα 14 τραγούδια, τα οποία και αποτελούν το “Little Black Rose”.

Μετά από πολύ μεγάλη αναζήτηση κατέληξα σε αυτόν τον ήχο και μέσα σε 1 χρόνο ολοκλήρωσα 14 τραγούδια, τα οποία και αποτελούν το “Little Black Rose”

 

Τι θέλετε να πετύχετε μέσα από αυτά τα κομμάτια; Ποιος είναι ο στόχος;

Ουσιαστικά το μόνο που θέλω να μοιραστώ με τον κόσμο είναι ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις «μία μαύρη περίοδο» της ζωής σου, για να μάθεις απόλυτα τον εαυτό σου και να μην ντρέπεσαι να μιλήσεις για τις αποτυχίες σου μέσα από την τέχνη, όποια μορφή και να είναι. Εγώ επέλεξα τον μοναδικό  «κρυφό» συνοδοιπόρο μου στην ζωή, την μουσική, τις νότες.

Ποια είναι η κεντρική ιδέα γύρω από την οποία κινηθήκατε σε αυτό το album;

Θέλω πραγματικά ο ακροατής να ακούσει μία μουσική ιστορία. Γι‘ αυτό το λόγο είναι «Concept Album» με ένα σενάριο που διαδραματίζεται μέσα από 14 τραγούδια.

Υπήρχε κάποιου είδους δυσκολία σε αυτό το εγχείρημα;

Η μοναδική δυσκολία ήταν να βρω τους ανθρώπους που θα πλαισίωναν αυτό το project. Ανθρώπους που θα είχαν να πουν πράγματα με κοινή αισθητική με εμένα.

Η μοναδική δυσκολία ήταν να βρω τους ανθρώπους που θα πλαισίωναν αυτό το project

 

Ευτυχώς για μένα, η δυσκολία αυτή ξεπεράστηκε εύκολα καθώς ήμουν τυχερός και συνάντησα τους κατάλληλους ανθρώπους-καλλιτέχνες την κατάλληλη στιγμή.

Τι ακριβώς θα συμβεί το βράδυ του Σαββάτου;

Το Σάββατο το βράδυ στον Συνδετήρα θα προσπαθήσω να δημιουργήσω τις συνθήκες αυτές έτσι ώστε ο κόσμος να μπορέσει να ταυτιστεί με εμάς στην σκηνή και να είναι ενεργό μέλος του DarkMatters. Θέλω να δημιουργήσω συναισθήματα.

Ο δίσκος (DarkMatters – Little Black Rose), θα κυκλοφορήσει από ελληνικό label τον Σεπτέμβριο σε βινύλιο και σε ψηφιακή μορφή

 

Ποιοι είναι οι συντελεστές της βραδιάς;

Μουσική Σύνθεση, Πιάνο, Synths, Drum Programming : Βαγγέλης Μουρελάτος

Τραγούδι- Ερμηνεία : Μαρία Τσεβά, Alex F., Βιβή Φωτοπούλου, Νίκος Γαλάνης, Μαίρη – Ειρήνη Μαμελετζή, Λίνα Ζαχαροπούλου

Βιολί: Αχιλλέας Μπερής

Κιθάρα: Γεράσιμος Γιαννακάκης

Σαξόφωνο: Τίμος Σπανόπουλος

Σκηνοθεσία: Γεωργία Καλογεράτου

Σχεδιασμός Φωτισμού: Ιωάννης Αναστασόπουλος

Visuals, Cinematography: Πάνος Οικονόμου, Κλέων Ζησσιμόπουλος

Ηχοληψία, Sound Design : Σάκης Μπάστας

Τι υπάρχει στα άμεσα σχέδια σας ;

Ο δίσκος (DarkMatters – Little Black Rose), θα κυκλοφορήσει από ελληνικό label τον Σεπτέμβριο σε βινύλιο και σε ψηφιακή μορφή. Γι’ αυτό το λόγο θα ξεκινήσουν μία σειρά από Live Acts, με αρχή αυτό το Σάββατο 13/4 στον Συνδετήρα. Μετά θα ακολουθήσουν Αθήνα, Χανιά και Θεσσαλονίκη και στο άμεσο μέλλον στόχος είναι η αγαπημένη μου πόλη το Βερολίνο.

Τέλος τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει μία συνεργασία με μία συμφωνική ορχήστρα για να ενορχηστρώσουμε εκ νέου τον δίσκο για μία σειρά συναυλιών με έγχορδα και πνευστά όργανα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture