Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Έσβησε ο Σέιμουρ Κασέλ - Είχε συνεργαστεί με Κασσαβέτη, Γουές Άντερσον & Ρέντφορντ

Έσβησε ο Σέιμουρ Κασέλ - Είχε συνεργαστε...

Από τις πιο γνωστές ταινίες του το ανεξάρτητο "In the soup"

Ιδιαίτερη θλίψη προξένησε στους σινεφίλ η δυσάρεστη είδηση ότι πέθανε ο ιδιαίτερα παραγωγικός Αμερικανός ηθοποιός, Σέιμουρ Κασέλ (Seymour Cassel) στα 84 του χρόνια. Πέθανε στο Λος Άντζελες έπειτα από επιπλοκές της νόσου Αλτσχάιμερ.

Ο Σέιμουρ Κασέλ είχε λάβει υποψηφιότητα για το βραβείο Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου για τον ρόλο του στην ταινία «Faces - Πρόσωπα» του Ελληνοαμερικανού σκηνοθέτη Τζον Κασσαβέτη τo 1968 ενώ εμφανίστηκε και σε κινηματογραφικά έργα του Γουές Άντερσον όπως τα φιλμ, «Rushmore - Ο Αρχάριος», «The Royal Tenenbaums» και «The Life Aquatic with Steve Zissou».

Ο Κασέλ είχε γεννηθεί το Ντιτρόιτ στις 22 Ιανουαρίου του 1935. Η καριέρα του στην αρχή ήταν συνδεδεμένη με τον σκηνοθέτη, ηθοποιό και παραγωγό Τζον Κασσαβέτης και έκανε το κινηματογραφικό του ντεμπούτο σε έναν ρόλο στην πρώτη του ταινία «Shadows» (Σκιές). Συμπρωταγωνίστησε με τον Κασσαβέτη στις ταινίες «Too Late Blues», «The Webster Boy» ενώ έπαιξε και στην ταινία του "Πρεμιέρα" το 1978 πλάι στην Τζίνα Ρόουλαντς και τον Μπεν Γκαζάρα. Εμφανίστηκε στην τηλεόραση στο «The Lloyd Bridges Show» στο επεισόδιο «A Pair of Boots» σε σκηνοθεσία του Τζον Κασσαβέτης.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και στις αρχές της δεκαετίας του 1990 συνεργάστηκε με σκηνοθέτες, όπως οι Ρόμπερτ Άλτμαν, Μπάρι Λέβινσον στο "Tin Men" και τον ηθοποιό Στιβ Μπουσέμι.

Πηγή: ΑΠΕ

Να προσθέσουμε πως ο εκλιπών ηθοποιός Σέιμουρ Κασέλ είχε παίξει και στη μεγάλη επιτυχία του Αμερικανικού ανεξάρτητου κινηματογράφου «In the soup» το 1992 σε σκηνοθεσία Αλεξάντερ Ρόκγουελ που είχε βραβευτεί στο Φεστιβάλ του Σάντανς στη Γιούτα που έχει δημιουργήσει ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ. Με τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ ο Σέιμουρ Κασέλ συνεργάστηκε ένα χρόνο αργότερα στην μεγάλη εμπορική επιτυχία «Ανήθικη πρόταση» του Άντριαν Λάιν όπου ο Ρέντφορντ έκανε έναν δισεκατομμυριούχο που προσέφερε 1 εκατομμύριο δολάρια στην παντρεμένη αλλά άφραγκη Ντέμι Μουρ για μία νύχτα μαζί του.

Ο Σέιμουρ Κασέλ είχε στην συγκεκριμένη ταινία που είχε παιχθεί και στην Πάτρα στο σινέ Ελίτ τότε, στην Αγίου Νικολάου υποδυθεί τον σωφέρ και έμπιστο συνεργάτη του μεγιστάνα Τζον Γκέιτζ (Robert Redford).

Eίχε ακόμα εμφανιστεί σε ταινίες όπως το «The Last Tycoon» του Ηλία Καζάν (1976) πλάι στον Ρόμπερτ Ντε Νίρο, στο «Convoy» (1978) πλάι στον Κρις Κριστόφερσον, στο «Τhe Mountain Men» το 1980 πλάι στον Τσάρλτον Ίστον,  στο «Βαλεντίνο» του Κεν Ράσελ, κ.α.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture