Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΚΑΛΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ Ο "ΝΤΑΜΠΟ"- DISNEY ΜΕ ΛΙΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΟΚΟΤΗ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΤΙΜ ΜΠΑΡΤΟΝ

ΚΑΛΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ Ο "ΝΤΑΜΠΟ...

Το φιλμ έκοψε πάνω από 35.000 εισιτήρια- παίζεται και στην Πάτρα

Mε 45 εκατομμύρια δολάρια ξεκίνησε τελικά πιάνοντας και την 1η θέση του box office στις ΗΠΑ το νέο φιλμ της Disney, σε σκηνοθεσία του Τιμ Μπάρτον που δεν είναι άλλο από το live-action remake του συγκινητικού κλασικού animation του '41 «Ντάμπο – Dumbo». Το φιλμ που παίζεται και μεταγλωττισμένο στα ελληνικά (και στην Πάτρα στα Odeon Veso Mare) ήρθε 1ο και στα ελληνικά ταμεία το 4ήμερο της πρεμιέρας του (28 με 31 Μαρτίου 2019) φτάνοντας τα 35.200 εισιτήρια σε 261 συνολικά αίθουσες πανελλαδικά.

Η αλήθεια είναι πως από την Ντίσνει ανέμεναν στις ΗΠΑ μεγαλύτερο αριθμό εισπράξεων για ξεκίνημα για μία ταινία που είναι και ακριβή. Εκτιμάται πως στο τέλος οι εισπράξεις της στη Βόρειο Αμερική θα προσεγγίσουν τα 150 εκατομμύρια δολάρια οπότε το βάρος πέφτει και στις διεθνείς εισπράξεις για να ισοφαριστεί το κόστος και για να υπάρξουν κέρδη.

Η ταινία που είναι κατάλληλη από 12 ετών και πάνω αν και μπορούν να την δουν και παιδιά από τουλάχιστον 9-10 ετών και πάνω, είναι όμορφη, καλοφτιαγμένη και σε κάποιες σκηνές, ιδίως στην φαντασμαγορική wonderland είναι έντονη η πιο ιδιαίτερη και αλλόκοτη ματιά του σκηνοθέτη Τιμ Μπάρτον που τόσο λατρεύουν οι σινεφίλ. Ο μικρούλης ντάμπο (το ελεφαντάκι με τα μεγάλα αυτιά που μπορεί και πετάει) αν και ψηφιακός είναι απόλυτα αληθινός και πιστευτός, ο Ντάνι ντε Βίτο που επανεμφανίστηκε μετά από καιρό στο σινεμά είναι εξαιρετικός στο ρόλο του ιδιοκτήτη του τσίρκο ενώ μας άρεσαν και ο Κόλιν Φάρελ και η Εύα Γκριν και όχι τόσο ο Μάικλ Κίτον που ο ρόλος του έφερνε κάπως σε καρικατούρα.

Η ταινία βγάζει συγκίνηση μαζί με την αγαπημένη «λοξή» ματιά του Τιμ Μπάρτον, το οικολογικό μήνυμα επίσης υπάρχει στο τέλος όπως και το κλείσιμο του ματιού στους σινεφίλ με μία εφεύρεση – παρουσίαση της μικρής κόρης του ήρωα του α’ παγκοσμίου πολέμου όπου έχασε το χέρι του, χαρακτήρα του Κόλιν Φάρελ. Απλά η ταινία όπως γράφτηκε, κάπου είναι φορτωμένη με την κληρονομιά της Ντίσνει και το άγχος να κάνει επιτυχία ενώ και το αλλόκοτο, σκοτεινό χιούμορ του Τιμ Μπάρτον (Ψαλιδοχέρης, Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο της σοκολάτας) μοιάζει κάπως περιορισμένο.

Όμως να μην είμαστε άδικοι και περιπέτεια έχει η ταινία και έναν γλυκό, αξιαγάπητο Ντάμπο και άρωμα παλιού Χόλυγουντ με φόρο τιμής στις λαμπερές μουσικοχορευτικές σκηνές των παλιών φιλμ και γενικά ο θεατής περνάει όμορφα.

Βέβαια σηκώνει συζήτηση όλη αυτή η μανία της Ντίσνει να μετατρέπει σε σύγχρονα live action φιλμ παλιές αγαπημένες ταινίες της. Ήδη ακολουθεί σε λιγότερο από 2 μήνες ο Αλαντίν με τζίνι τον Γουίλ Σμιθ.

Η διανομή της ταινίας "Ντάμπο" είναι από την Feelgood.

Eπιμέλεια: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture