Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τα "4 λεπτά η μία", μείωσαν τη ζήτηση πλαστικής σακούλας στα super market - Στόχος η κατάργησή τους

Τα "4 λεπτά η μία", μείωσαν τη...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Διαβάστε περισσότερα

Τα ποσοστά είναι ενθαρρυντικά, ωστόσο μπορούμε και καλύτερα. Η χρέωση κατά 4 λετά του ευρώ, της πλαστικής σακούλας στις υπεραγορές τροφίμων και όχι μόνο, μείωσε τη ζήτησή τους, ωστόσο το ποσοστό απέχει ακόμη από τον στόχο. 6 στους 4 πελάτες εξακολουθούν να ζητούν πλαστικές σακούλες για τα ψώνια τους.

Η χρέωση των 9 λεπτών που ήδη εφαρμόζεται από τις αρχές του  2019 εκτιμάται οτι θα αποθαρρύνει ακόμη περισσότερο. Οι οικολογικές τσάντες, είτε δεν αντέχουν τη χρήση για την οποία τις θέλουν οι πολίτες, είτε δεν είναι αρκετές για τα ψώνια που κάνουν μαζικά οι πολίτες.

Κάποια καταστήματα μάλιστα προσφέρουν ενισχυμένες πλαστικές σακούλες έναντι 5 ή/και 7 λεπτών η μία. Κάποια άλλα πιο εξειδικευμένα καταστήματα προσφέρουν άλλες σκαούλες έναντι 60 λεπτών.

Το κόστος φαίνεται να έχει επηρρεάσει -σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από τα ταμεία υπεραγορών κυρίως τροφίμων- ένα μικρό ποσοστό καταναλωτών.

Η αύξηση στα 9 λεπτά εκτιμάται οτι θα αποτρέψει ακόμη περισσότερους από τη χρήση της πλαστικής σακούλας, η οποία ευθύνεται για οικολογική ρύπανση κυρίως των θαλασσών και ακτών και της χώρας μας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις