ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

WELL BEING

/

Πάτρα: Ημερίδα για την Ρευματολογία στην ιατρική κοινότητα

Πάτρα: Ημερίδα για την Ρευματολογία στην ιατρική κοινότητα

Το Σάββατο 29/9/2018 στην Αγορά Αργύρη

Ημερίδα με θέμα «Η Ρευματολογία στην ιατρική κοινότητα: Φλεγμονώδης Οσφυαλγία» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018, στον πολυχώρο της Αγοράς Αργύρη στην Πάτρα, στην Αγ. Ανδρέου και Ζαίμη.

Το Ρευματολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» στοχεύοντας στην αλληλοενημέρωση με τους ιατρούς άλλων ειδικοτήτων, ξεκινάει μια σειρά εκδηλώσεων με τίτλο «Η Ρευματολογία στην Ιατρική κοινότητα». Η καθημερινή ιατρική πρακτική δείχνει την ανάγκη επικοινωνίας των Ρευματολόγων με την υπόλοιπη Ιατρική κοινότητα. Οι σωστά ενημερωμένοι Γενικοί Ιατροί, Παθολόγοι, Ορθοπεδικοί, αλλά και ιατροί άλλων ειδικοτήτων είναι σε θέση να αναγνωρίσουν ότι πίσω από ένα κοινό σύμπτωμα, όπως η αρθρίτιδα ή η οσφυαλγία μπορεί να κρύβεται ένα σοβαρό ρευματικό νόσημα και να παραπέμψουν τον ασθενή στον Ρευματολόγο.

Η έγκαιρη διάγνωση και η πρώιμη εφαρμογή των σύγχρονων και αποτελεσματικών θεραπευτικών επιλογών βελτιώνουν σημαντικά τη φυσική πορεία του ρευματικού νοσήματος.

Η πρώτη Ημερίδα με θέμα «Η Ρευματολογία στην Ιατρική κοινότητα: Φλεγμονώδης Οσφυαλγία», θα πραγματοποιηθεί όπως προείπαμε, το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018 στην Πάτρα, στην Αγορά Αργύρη.

Η φλεγμονώδης οσφυαλγία αποτελεί πρώιμο σύμπτωμα των οροαρνητικών σπονδυλοαρθριτίδων, που προσβάλλουν κυρίως νεαρά άτομα και χαρακτηρίζονται από έντονη φλεγμονή της σπονδυλικής στήλης και των περιφερικών αρθρώσεων. Η καθυστέρηση στη διάγνωση και θεραπεία τους, οδηγεί σε έκπτωση της λειτουργικότητας των νεαρών ασθενών, ανικανότητα για εργασία και σημαντική αναπηρία.

Το Επιστημονικό Πρόγραμμα της Ημερίδας θα πραγματοποιηθεί από τις 09:00 το πρωί έως τις 18:00 το απόγευμα Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018 στο Συνεδριακό Κέντρο του Πολυχώρου Αγορά Αργύρη (Αγίου Ανδρέου 12, στην Πάτρα), όπου μια ομάδα από έμπειρους ομιλητές με διαλέξεις και παρουσιάσεις επιλεγμένων περιστατικών καθώς και τη διαδραστική συμμετοχή του κοινού, εγγυώνται την επιτυχία της εκδήλωσης.

Η εγγραφή στην Ημερίδα είναι δωρεάν και αφορά αποκλειστικά Επαγγελματίες Υγείας.

Χορηγείται βεβαίωση συμμετοχής με 8 Μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Επικεφαλής της Ημερίδας είναι ο Παναγιώτης Γεωργίου

Συντονιστής Διευθυντής

Ρευματολογικού Τμήματος

Γ.Ν. Πατρών «ο Άγιος Ανδρέας».

Σχόλια

Well Being