TRAVEL

/

Μεγάλος γύρος στα εντυπωσιακά αξιοθέατα της Ρουμανίας - Αλατωρυχεία Turda, «Ζωγραφιστά Μοναστήρια», Τρανσυλβανία

Μεγάλος γύρος στα εντυπωσιακά αξιοθέατα της Ρουμανίας - Αλατωρυχεία Turda, «Ζωγραφιστά Μοναστήρια», Τρανσυλβανία

Ένα μοναδικό 7ήμερο πρόγραμμα

«Το Αλατωρυχείο Τurda είναι ένα από τα 2 ωραιότερα στην Ευρώπη με υπερσύγχρονες ανακαινισμένες εγκαταστάσεις και εύκολη πρόσβαση με ασανσέρ στις υπόγειες αίθουσές του».

Ένα μοναδικό 7ήμερο πρόγραμμα, με επισκέψεις στην «καρδιά» της Τρανσυλβανίας, στα Καρπάθια, Βουκουρέστι, Ιάσιο,  «Ζωγραφιστά Μοναστήρια» Μπουκοβίνας και Μολδαβίας - Κλουζ Ναπόκα - Σιγκισοάρα – Μπρασόβ - Ποϊάνα Μπρασόβ - Πέλες… και Αλατωρυχεία Τurda

1η μέρα: Αθήνα - Βουκουρέστι

Πρωινή πτήση για το Βουκουρέστι. Άφιξη, συνάντηση με τον αντιπρόσωπό μας και αναχώρηση για περιήγηση στην πόλη με τις πλατείες Βικτοριέι & Ουνιβερσιτάτζι, το Αθήναιο, το Εθνικό Θέατρο του Λουκά Καρατζιάλε, τον Λόφο της Μητρόπολης και άλλα αξιοθέατα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο στο Βουκουρέστι, υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο. Δείπνο και διανυκτέρευση

2η μέρα: Βουκουρέστι - Τίργκου Όκνα - Ιάσιο

Πρωινό και αναχώρηση. Πορεία προς το Ιάσιο. Καθοδόν θα πραγματοποιήσουμε επίσκεψη στον πολύ ιδιαίτερο ναό της Αγίας Βαρβάρας. Σε μία υπόγεια σπηλιά στο Τίργκου-Όκνα της Ρουμανίας βρίσκεται ο εντυπωσιακός ναός της Αγίας Βαρβάρας. Η εκκλησία είναι χτισμένη 240 μέτρα κάτω από τη γη στα αλατωρυχεία της αρχαίας Δακίας. Ολόκληρος ο ναός δημιουργήθηκε από ανθρακωρύχους και είναι φτιαγμένος από αλάτι.Ο ναός ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 1992 και ήταν η πρώτη εκκλησία από αλάτι στην Ευρώπη. Ανάμεσα στα δύο εικονοστάσια είναι τοποθετημένο ένα ξύλινο τέμπλο με 24 εικόνες. Τα κηροπήγια, τα εικονοστάσια είναι επίσης κατασκευασμένα από αλάτι. Εκτός από σημαντικός χώρος λατρείας θεωρείται δημοφιλής τουριστικός προορισμός. Η εκκλησία είναι αφιερωμένη στην προστάτιδα των ανθρακωρύχων, την Αγία Βαρβάρα.Άφιξη στο Ιάσιο και περιήγηση στην πρώην πρωτεύουσα της ηγεμονίας της Μολδοβλαχίας, που, ως γνωστόν, συνδέεται με την Ελληνική ιστορία και Επανάσταση του 1799 και του 1821. Περίπατος στον πολύ όμορφο πεζόδρομο της πόλης με τον περίφημο ναό των Ταξιαρχών, όπου ορκίστηκε ο Υψηλάντης για την έναρξη της Επανάστασης του ’21 στη Μολδοβλαχία. Εδώ δεσπόζει το οικοδόμημα όπου στεγάζεται το Μέγαρο Πολιτισμού και το αρχαιότερο Πανεπιστήμιο της Ρουμανίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο στο Ιάσιο, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η μέρα: Ιάσιο - Μοναστήρια Ρουμανικής Μολδαβίας – Γκούρα Χουμορουλούι

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για την Σουτσεάβα, περιοχή των μοναστηριών της Ρουμανικής Μολδαβίας. Η μέρα είναι αφιερωμένη στα πιο αντιπροσωπευτικά μοναστήρια της περιοχής: Βορονέτ, Σουτσεβίτα & Μολντοβίτα. Χαρακτηριστικές οι περίφημες τοιχογραφίες τους, με θέματα ιστορικά και θρησκευτικά γεγονότα, όπως η πολιορκία της Πόλης από τους Αβάρους κ.λπ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στηνΓκούρα Χουμορουλούι, δείπνο και διανυκτέρευση.(Η διανυκτέρευση ενδέχεται να γίνει και στη Σουτσεάβα.)

4η μέρα: Τρανσυλβανία - Μπιστρίτα - Μπαρκουλούι - Κλουζ Ναπόκα

Σήμερα ταξιδεύουμε δυτικά στην Τρανσυλβανία, περνώντας από το παραδοσιακό χωριό Μπιστρίτα - Μπαρκουλούι, όπου θα κάνουμε στάση για καφέ στο «Κάστρο του Δράκουλα», εστιατόριο/ξενοδοχείο που λειτουργεί και ως μουσείο. Συνεχίζουμε για την παραδοσιακή πρωτεύουσα της Τρανσυλβανίας, την Κλουζ Ναπόκα, κορυφαία Ευρωπαϊκή πόλη, με μηδέν εγκληματικότητα και ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια. Περιήγηση πόλης καιτακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η μέρα: Τurda Salina, «Υπόγειο Παλάτι Αλατιού» - Σιγκισοάρα - Μπρασόβ (274 χλμ.)

Πρωινό και αναχώρηση για να επισκεφθούμε το Αλατωρυχείο Turda Salina, ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα για τον επισκέπτη στη Ρουμανία. Οι εγκαταστάσεις του αλατωρυχείου είναι πρόσφατα πλήρως ανακαινισμένες. Τα πάντα είναι πολύ καλά οργανωμένα. Υπάρχει υπόγεια λίμνη με ενοικιαζόμενα σκάφη, 120 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της Γης! Συνεχίζουμε για τη Μεσαιωνική Σιγκισοάρα, μια πανέμορφη πόλη που προστατεύεται από την UNESCO, περιτριγυρισμένη από πύργους, πολεμίστρες και οχυρωματικά έργα. Επόμενος σταθμός μας η επίσης Μεσαιωνική Μπρασόβ, πόλη του 18ου αιώνα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην Μπρασόβ, δείπνο.

6η μέρα: Μπρασόβ - Πέλες - Πύργος Μπραν (Πύργος Δράκουλα) - Μπρασόβ

Πρόγευμα και αφού κάνουμε μια σύντομη επίσκεψη στο Παλάτι Πέλες, αναχώρηση με το πούλμαν για τα Καρπάθια, όπου θα επισκεφθούμε το Φρούριο Μπραν (Πύργο του Δράκουλα). Επιστροφή στο Μπρασόβ και περιήγηση στην πόλη όπου θα δούμε τη Μαύρη Εκκλησία, την κεντρική πλατεία και το Δημαρχείο. Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος στην πόλη, δείπνο και διανυκτέρευση.

7η μέρα: Μπρασόβ – Βουκουρέστι - Αθήνα

Πρωινή αναχώρηση για το Βουκουρέστι. Ελεύθερος χρόνος στην πόλη και στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας.

 

Κόστος κατ’ άτομο

Αναχωρήσεις

Early Booking

Δίκλινο

Μονόκλινο

Παιδί

16, 30/07,13, 27/08, 10, 24/09

545€

595€

+130€

495€

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Βουκουρέστι -Αθήνα με την AegeanAirlines
  • 6διανυκτερεύσεις στη Ρουμανία (1 στο Βουκουρέστι, 1 Ιάσιο, 1 Γκούρα Χουμορουλούι, 1 Κλουζ Ναπόκα, 2 Μπρασόβ)
  • Ημιδιατροφή καθημερινά στα ξενοδοχεία
  • Μεταφορές , εκδρομές/περιηγήσεις με πολυτελές πούλμαν
  • Τοπικός ξεναγός στο Βουκουρέστι
  • Έμπειρος συνοδός/αρχηγός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτικήασφάλιση έως 75 ετών

Δεν Περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων 140€
  • Checkpoint 25€  (πληρωτέα από Αθήνα)
  • Είσοδοι σε μουσεία, πύργους και ο,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

Πτήσεις με την AegeanAirlines

Από

Προς

Αναχώρηση

Άφιξη

Αριθμός Πτήσης

Αθήνα

Βουκουρέστι

08.30

10.05

Α3 960

Βουκουρέστι

Αθήνα

20.50

22.25

Α3 963

 

Τα ξενοδοχεία μας ή παρόμοια:

Βουκουρέστι: NH Bucharest 4*

Ιάσιο: International Hotel 4*

ΓκούραΧουμορουλούι: Hotel Best Western Bucovina Club de Munte 4* (Η διανυκτέρευση ενδέχεται να γίνει και στη Σουτσεάβα)

Κλουζ Ναπόκα: Grand Hotel Napoca 4*

Μπρασόβ: HotelRamadaBrasov 4*

Info: Fastravel by Keramidas - Όθωνος Αμαλίας 12A, Πάτρα

Tηλέφωνο: 2610 622500

http://www.fastravel.gr

E-mail: [email protected]

Σχόλια

Life