Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Μπαίνουν μπουλντόζες στο Χάραδρο – Είχε «πνίξει» τις Δάφνες

Πάτρα: Μπαίνουν μπουλντόζες στο Χάραδρο ...
Βγενόπουλος Φάνης

Κι άλλες εργολαβίες καθαρισμού των χειμάρρων της Πάτρας

Με νωπές ακόμη τις μνήμες για τους κατοίκους του Προαστείου και της παραλίας στις Δάφνες, από την υπερχείλιση του Χαράδρου, ξεκινούν οι εργασίες απομάκρυνσης των φερτών υλικών και διευθέτησης της κοίτης του χειμάρρου. Όπως πληροφορείται το thebest.gr, τα συνεργεία πιάνουν άμεσα δουλειά για λογαριασμό του Δήμου Πατρέων και οι μπουλντόζες μπαίνουν από αύριο Παρασκευή στο χείμαρρο.

Τα συνεργεία πέρα από την απομάκρυνση των φερτών υλικών σε όλο το μήκος του, θα προχωρήσουν και σε εργασίες κατασκευής χωμάτινων τοιχίων αντιστήριξης στις όχθες του Χαράδρου, ώστε η παρέμβαση να έχει διάρκεια και να αρθεί κατά το δυνατόν η επικινδυνότητα υπερχείλισης του χειμάρρου.

Στους σχεδιασμούς της δημοτικής Αρχής είναι να υπάρξουν και άλλες εργολαβίες καθαρισμού των χειμάρρων της Πάτρας για την επόμενη περίοδο, ώστε μέχρι τον Οκτώβριο να έχουν γίνει αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις, ενόψει του χειμώνα.

Παράλληλα, στις εργολαβίες προβλέπεται και η «επιφυλακή» των μηχανημάτων, ώστε να υπάρξουν άμεσες επεμβάσεις καθαρισμού, εάν απαιτηθεί, κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Ήδη, τα δημοτικά συνεργεία έχουν προχωρήσει σε εκτεταμένο καθαρισμό όλων των χειμάρρων και υδατορεμάτων του Δήμου, όπως, Παναγίτσα, Μείλιχος, Μανωλιάς, Φιλοθέη, Ξεροπόταμος, Ξυλοκέρα, Μαλαμαμούτης, Ελεκίστρας, Χάραδρος, Λυγιάς, Φλάμπουρα, Δρεστένων, Σπηλούλα κ.ά. με αξιοποίηση όλου του υπάρχοντος μηχανολογικού εξοπλισμού.

Βέβαια, από τη δημοτική Αρχή τονίζουν ότι αυτές οι εργασίες αποτελούν «σταγόνα στον ωκεανό» των μεγάλων αντιπλημμυρικών έργων και παρεμβάσεων που απαιτούνται σε όλα τα γεωγραφικά όρια του Καλλικρατικού Δήμου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις