Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΠΡΟΣΟΧΗ στις ιστοσελίδες-miners που "γονατίζουν" τη CPU του υπολογιστή σας - Πώς θα το καταλάβετε και πως θα προστατευτείτε

ΠΡΟΣΟΧΗ στις ιστοσελίδες-miners που &quo...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Διαβάστε αναλυτικά

Πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα οι ιστοσελίδες που "συλλαμβάνονται" να τρέχουν miners, κάνοντας τους υπολογιστές των χρηστών του διαδικτύου να "γονατίζουν". Ακόμη και δημοφιλείς σελίδες όπως το piratebay έχει διαπιστωθεί πως χρησιμοποιούν τους υπολογιστικούς πόρους των επισκεπτών τους για να κερδίσουν ψηφιακά νομίσματα Monero.

Να αναφέρουμε ότι οι διαφημίσεις περισσότερο αλλά και πρόσφατα οι miners, έχουν γίνει το αναγκαίο κακό του διαδικτύου.

Μπορείτε εύκολα να καταλάβετε οτι κάποια ιστοσελίδα χρησιμοποιεί javascript και άλλες μεθόδους για να κάνει υπερμετρη χρήση της CPU σας, όταν ακούτε τα fans (ανεμιστηράκια ψύξης) του υπολογιστή σας, σταδιακά να ανεβάζουν ταχύτητα και να λειτουργούν καθ΄όλη τη διάρκεια που επισκέπτεστε συγκεκριμένες ιστοσελίδες.

Αν είστε από αυτούς που δεν τους κάνει αυτή η δικαιολογία, και αν θέλετε να σταματήσετε άλλες ιστοσελίδες που προσπαθούν να κάνουν το ίδιο, υπάρχουν μέτρα που μπορείτε να λάβετε για να τις εμποδίσετε να κλέβουν πόρους της CPU σας.

Υπάρχουν διάφορες επεκτάσεις διαθέσιμες για τους browser σας. Οι minerBlock και No Coin είναι αρκετά εύχρηστες επεκτάσεις προγραμμάτων περιήγησης που είναι ειδικά σχεδιασμένες να εμποδίζουν δημοφιλείς miners να χρησιμοποιήσουν την υπολογιστική σας ισχύ (προς το παρόν λειτουργούν στο Google Chrome).

Αυτό που είναι ιδιαίτερα πρακτικό είναι ότι όπως και με τα ad blockers, μπορείτε να επιλέξετε το block ορισμένων σελίδων, σε περίπτωση που επιθυμείτε να δανείσετε σκόπιμα τη CPU σας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις