Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

O "XIONΑΝΘΡΩΠΟΣ " ΜΕ ΤΟ ΜΑΙΚΛ ΦΑΣΜΠΕΝΤΕΡ ΓΕΜΙΣΕ ΧΙΟΝΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΙΝΕΜΑ- ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

O "XIONΑΝΘΡΩΠΟΣ " ΜΕ ΤΟ ΜΑΙΚΛ ...

Πλησίασε τα 60.000 εισιτήρια κι άφησε πίσω του το «Blade Runner 2049»

Όπως επιτυχημένα σχολίασε το σινεφίλ σάιτ flix.gr, χιόνισε στις ελληνικές αίθουσες με την ταινία «Χιονάνθρωπος – The Snowman» σε σκηνοθεσία του Τόμας Άλφρεντσον με πρωταγωνιστή τον γόη Μάικλ Φασμπέντερ. Η ταινία που θα ξεκινήσει την προβολή της στις ΗΠΑ την ερχόμενη Παρασκευή 20/10 με υψηλές εμπορικές προσδοκίες λόγω και της φήμης του αστυνομικού μυθιστορήματος του Νορβηγού συγγραφέα Jo Nesbo, στο οποίο έχει βασιστεί το φιλμ, μπορεί να μην  σάρωσε, ωστόσο τα πήγε μία χαρά φτάνοντας μία ανάσα πριν τα 60.000 εισιτήρια και καταλαμβάνοντας άνετα την 1η θέση του εγχώριου box office.

Για την ακρίβεια και σύμφωνα με στοιχεία του flix.gr, η καλογυρισμένη ταινία όπου επίσης παίζουν η Ρεμπέκα Φέργκιουσον, η Κλόε Σεβινί και οι Βαλ Κίλμερ και J.K. Simmons, έκοψε σε 92 αίθουσες πανελλαδικά, 58.070 εισιτήρια. Η ταινία «Χιονάνθρωπος» (διανομή από την UIP) προβάλλεται και στην Πάτρα, στα Στερ Odeon στη Βέσο Μάρε όπου και ήταν η 1η ταινία επιλογής των σινεφίλ και σύμφωνα με υπολογισμούς πρέπει να την είδαν το τετραήμερο 12-15 Οκτωβρίου 2017 κοντά στους 3.000 θεατές.

Το «Blade Runner 2049» (διανομή από την Feelgood) με τον Ράιαν Γκόσλινγκ και τον Χάρισον Φορντ που στις ΗΠΑ έχασε στη 2η εβδομάδα του την πρωτιά από ένα θρίλερ, το «Ηappy Death day» (26,5 εκατομμύρια δολάρια), ωστόσο έφτασε τα σχεδόν 61 εκατομμύρια δολάρια συν άλλα 98 εκατομμύρια από την προβολή του στον υπόλοιπο κόσμο, που είναι μία ταινία αξιώσεων, ήρθε 2η στο ελληνικό box office του περασμένου 4ημέρου, με σχεδόν 17.000 εισιτήρια σε 65 αίθουσες πανελλαδικά φτάνοντας τα σχεδόν 70.000 σύνολο.

Το φιλμ τρόμου «Το Αυτό - It» (διανομή από την Tanweer) συνεχίζει να τραβά σαν μαγνήτης το νεανικό κυρίως κοινό και να έχει πλέον φτάσει κοντά στα 250.000 εισιτήρια πανελλαδικά ενώ είναι κρίμα που μία συγκινητική, πολύ ενδιαφέρουσα και με μηνύματα ταινία, που περιγράφει και ένα αληθινό περιστατικό, έναν συμβολικό για τα ίσα δικαιώματα ανδρών και γυναικών, αγώνα τένις ανάμεσα στην πρωταθλήτρια Μπίλι Τζιν Κινγκ το 1973 και τον «αξιοπερίεργο» και τζογαδόρο πρώην πρωταθλητή του τένις Μπόμπι Ριγκς, «Η Μάχη των Φύλων – Battle of the sexes» με αξιοπρόσεκτες ερμηνείες από την Έμμα Στόουν, την Αντρέα Ράιζμπορο και τον Στιβ Καρέλ (πιθανόν να δούμε και τους 3 υποψήφιους στα Όσκαρ), τράβηξε μόλις 2.150 θεατές σε 24 αίθουσες πανελλαδικά.

Το φιλμ (διανομή από Odeon) παίζεται και στην αίθουσα 1 στα Στερ Odeon στην Πάτρα.  Στις ΗΠΑ το «Battle of the sexes» έχει φτάσει σε εισπράξεις τα 11 εκατομμύρια δολάρια.

Τέλος η περιπέτεια «Ο Εκδικητής» με τον Τσάκι Τσαν (παίζεται και στην Πάτρα), σε 37 αίθουσες πανελλαδικά ξεπέρασε τα 11.000 εισιτήρια (στις ΗΠΑ έκανε μικρή έκπληξη με ξεκίνημα της τάξης των 12,8 εκατομμυρίων δολαρίων) ενώ η ταινία εποχής «Η Μεγάλη Υπόσχεση – The Promise», με θέμα την γενοκτονία των Αρμενίων και καλό καστ με επικεφαλής τον Όσκαρ Άιζακ (στην Πάτρα παίζεται στην 2η αίθουσα του Πάνθεον και στα Στερ Odeon), κατάφερε το περασμένο 4ήμερο της πρεμιέρας της, να προσεγγίσει τα 9.000 εισιτήρια πανελλαδικά.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture