Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Βραβεία "Κάρολος Κουν"- Οι υποψηφιότητες

Βραβεία "Κάρολος Κουν"- Οι υποψηφιότητες

Μια γιορτή για τη μουσική και το θέατρο

Η τελετή απονομής των Βραβείων και Τιμητικών Διακρίσεων των Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής για το 2010, καθώς και των Βραβείων "Κάρολος Κουν" , που οργανώνουν ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων και η Ένωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα , το μεσημέρι, στην Αίθουσα "Δημήτρης Μητρόπουλος" του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, με παρουσιαστή τον ηθοποιό Γρηγόρη Βαλτινό.

Οι υποψηφιότητες:

Διάκριση σε Μουσικολογικό σύγγραμμα: Ο Κωστής Γαιτάνος για το "Μπετόβεν- Ο πρωτοπόρος δημιουργός, οι εννέα συμφωνίες" (εκδόσεις Φίλιππος Νάκας) και ο εκδοτικός οίκος ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ για τις εκδόσεις σε ελληνική μετάφραση των βιβλίων "Ιάννης Ξενάκης: Το σύμπαν ενός ιδιότυπου δημιουργού" του Μάκη Σολωμού (μετάφραση Τίνα Πλυτά), έκδοση 2008, "Αλληλογραφία 1943 - 1955" των Theodor W. Adorno - Thomas Mann (μτφ. Λευτέρης Αναγνώστου), έκδοση 2009 και "Τα Μουσικά Δράματα του Ρίχαρντ Βάγκνερ" του Carl Dahlhaus (μετάφραση Θόδωρου Αναγνωστόπουλου), έκδοση 2010.

Τιμητική διάκριση σε Πολιτισμικό Οργανισμό που δραστηριοποιείται στην Περιφέρεια:

 

Το Δημοτικό Ωδείο Λαρίσης για την εξαιρετικά και συνολικά επιτυχή παρουσίαση της όπερας "Κάρμεν" του Ζώρζ Μπιζέ και την μέσω της εν γένει δράσης του ενεργοποίηση του μουσικοθεατρικού δυναμικού της πόλης.

Τιμητική Διάκριση σε δισκογραφική εργασία ελληνικού ενδιαφέροντος: Η Μουσική Εταιρεία Αθηνών για τους δίσκους της, σε δωρεά του Ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος", με τον πλήρη κύκλο από τις σονάτες και 2 κοντσέρτα του Μότσαρτ με την πιανίστα Μαρία Ευστρατιάδη υπό τη μουσική διεύθυνση του συνθέτη και αρχιμουσικού Γιάννη Ιωαννίδη, η Εταιρεία ET CETERA για την ηχογράφηση του έργου "Πάθη κατά Λουκάν" της Καλλιόπης Τσουπάκη στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ολλανδίας 2008, η Εταιρεία LYRA CLASSICS για τον δίσκο με 3 ελληνικά κοντσέρτα για σαξόφωνο και ορχήστρα εγχόρδων των Ντίνου Κωνσταντινίδη, Ευάγγελου Κοκκόρη και Δημήτρη Νικολάου ερμηνευμένα από τον σαξοφωνίστα Στάθη Μαυρομμάτη και την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Βουλγαρικής Ραδιοφωνίας υπό τον Άλκη Παναγιωτόπουλο και η Εκδοση "Ευάγγελος και Λίζα 50 χρόνια" (Συλλογή Κώστας Γιαννίκος LEGEND, έτος 2009).

Τιμητική Διάκριση σε νέο ή πρωτοεμφανιζόμενο καλλιτέχνη: Οι βιολονίστες Γιώργος Μπάνος και Αντρέι Ναστάζα στο πλαίσιο της εμφάνισής τους στη συναυλία της 18ης Απριλίου 2010 με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και ο πιανίστας Βασίλειος Βαρβαρέσος για την ατομική του εμφάνιση της 1ης Ιουλίου 2010 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

Βραβεία Κριτικών Θεάτρου
Βραβείο Διεθνούς Ρεπερτορίου: Η Δέσποινα Κούρτη για την ερμηνεία της στο Wunschkonzert του Φραντς Ξαβιέρ Κρετζ (Θέατρο Από Μηχανής), ο Χρήστος Στέργιογλου για την ερμηνεία του στον Αμπιγιέρ του Ρόναλντ Χάργουντ (Θέατρο Κάππα) και ο Δημήτρης Ήμελλος για την ερμηνεία του στο "Ύστατο Σήμερα" του Χάουαρντ Μπάρκερ (Θέατρο της Οδού Κυκλάδων ).

Τιμητική διάκριση θεατρολογικού συγγράματος: Η Κατερίνα Αρβανίτη, (Η αρχαία ελληνική τραγωδία στο Εθνικό Θέατρο, εκδόσεις Νεφέλη 2010), ο Σάββας Πατσαλίδης, (Θέατρο, Κοινωνία, Έθνος (1620-1960). Από την Αμερική στις Ηνωμένες Πολιτείες, εκδόσεις University Studio Press 2009), ο Διονύσης Ν. Μουσμούτης, (Ο Τιμολέων Αμπελάς η Λίνα Δράκα και η Ζάκυθος, εκδόσεις Τρίμορφο 2010).

Τιμητική διάκριση νέου δημιουργού: Ο Γιάννης Σκουρλέτης για τη σκηνοθεσία της παράστασης "Caf Graveyard Band" που παρουσιάστηκε στο TAF, o Δημήτρης Καραντζάς για την σκηνοθεσία της παράστασης "The new electric Ballroom" του Έντα Γουόλς στο θέατρο Χώρα, ο Δημήτρης Ξανθόπουλος για τη σκηνοθεσία της παράστασης "Ο Γλάρος του Άντον Τσέχωφ" από την εταιρεία θεάτρου Pequod .

Βραβείο Αρχαίου Δράματος: ο Νίκος Κουρής για την ερμηνεία του στον Ορέστη του Ευριπίδη από το Εθνικό Θέατρο, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος για την ερμηνεία του στη Λυσιστράτη του Αριστοφάνη από το Εθνικό Θέατρο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture