Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ένας εικαστικός «Κύβος» στην Πάτρα

Ένας εικαστικός «Κύβος» στην Πάτρα

Μία νέα γκαλερί κάνει την εμφάνιση της στην Πάτρα που φιλοδοξεί να παρουσιάσει τόσο καταξιωμένους όσο και νέους δημιουργούς

Με μία ομαδική έκθεση στην οποία θα συμμετάσχουν πάνω από είκοσι εικαστικοί δημιουργοί, η πλειονότητα των οποίων είναι από την Πάτρα, θα εγκαινιάσει τη λειτουργία της η νέα Γκαλερί Cube (Κύβος) στην οδό Μιαούλη 39 κάτω από τη Μαιζώνος, το ερχόμενο Σάββατο 11 Δεκεμβρίου.

Πρόκειται για μία ομαδική έκθεση με γενικό τίτλο «a cube of art is opening…» όπου θα λάβουν μέρος οι καλλιτέχνες Ηλίας Αηδονίδης, Νίκος Αναγνωστόπουλος, Στάθης Ανδρουτσάκης, Γιώργος Αυγέρος, Νίκος Γιαβρόπουλος, Έλλη Γρίβα, Σοφία Καλογεροπούλου, Άννα Καρατζά, Ιωάννα Καφίδα, Χρήστος Κεχαγιόγλου, Ανδρέας Κοντέλλης, Τζένη Κωδωνίδου, Μένιος Κωστόπουλος, Φάνης Λογοθέτης, Διονύσης Παπαδόπουλος, Ηλίας Παπανικολάου, Νατάσσα Πουλαντζά, Μυρτώ Σταμπούλου, Δημήτρης Τζουμάνης, Βαγγέλης Τζερμιάς και Γιώργος Τσεριώνης.

Υπεύθυνη της νέας γκαλερί είναι η κυρία Λιάνα Ζόζα που ζει στην Πάτρα.

Η ιδέα της έκθεσης βασίζεται στη ιδέα της δημιουργικής Συνύπαρξης. Όπως αναφέρεται στο site του καινούριου εικαστικού χώρου της Πάτρας, «ο κύβος λειτουργεί σαν ένα αρχέγονο σταθερό σχήμα, που μπορεί να αγκαλιάσει και να περικλείσει διαφορετικότητες χωρίς να αποσταθεροποιείται. Έτσι, “a cube of art is opening ...’’ με διαφορετικές μεταξύ τους δουλειές - σε πρώτη ανάγνωση – αλλά, μ’ έναν ισχυρό εσωτερικό σύνδεσμο που είναι οι σχέσεις και η αλληλεπίδραση των δημιουργών μεταξύ τους, καθώς και με την γκαλερί».

 

Στόχος και φιλοσοφία της νέας γκαλερί Cube που έρχεται να εμπλουτίσει το εικαστικό τοπίο της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, είναι να παρουσιάζει καταξιωμένους καθώς και νέους καλλιτέχνες και όλα τα είδη τέχνης, όπως ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφία, εγκατάσταση, κατασκευές, video art, performances.

Η βραδιά των εγκαινίων που θα είναι το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου στις 8, θα περιλαμβάνει και ένα πάρτι –καλωσόρισμα.

Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης θα είναι Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο 10.00 π.μ. – 3.00 μ.μ. και Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10.00 π.μ. – 3.00 μ.μ. και 6.00 μ.μ. – 9.00 μ.μ.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture