Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το Επιμελητήριο Αχαΐας για την 4η Έκθεση Καινοτομίας και Μεταφοράς Τεχνογνωσίας- "Την επισκέφθηκαν πάνω από 7.000 άτομα"

Το Επιμελητήριο Αχαΐας για την 4η Έκθεση...

Η σχετική ανακοίνωση

Την Κυριακή το βράδυ έκλεισαν οι πύλες της 4ης  έκθεσης Patras IQ που έγινε από τις 7 έως και τις 9 Απριλίου στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο της Πάτρας. Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση από το Επιμελητήριο Αχαΐας:
"100 εκθέτες σε 88 περίπτερα, παρουσίασαν τους θησαυρούς της έρευνας που παράγονται στα Ακαδημαϊκά ιδρύματα, εταιρίες που αξιοποιούν την γνώση σε ώριμο προϊόν και εταιρικά σχήματα βασισμένα στην καινοτομία.

Η προσέλευση των επισκεπτών που ξεπέρασαν τις 7000, εξάντλησε κάθε προσδοκία των διοργανωτών και έδειξε πως η κοινωνία και ο επιχειρηματικός κόσμος έχουν αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια , που έχει ως στόχο
-την συνεργασία ερευνητικών φορέων και επιχειρήσεων για την βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς τους και
-την πρόσκληση στους νέους να γίνουν επιχειρηματίες αξιοποιώντας την καινοτομία.

Παράλληλα έγιναν πολλές εκδηλώσεις με στοχευμένη θεματολογία και επιλεγμένους ομιλητές.
Την Παρασκευή 7 Απριλίου, το Επιμελητήριο Αχαΐας διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα «Τοπικό Οικοσύστημα Στήριξης της Καινοτομίας & Ευφυούς Επιχειρηματικότητας» ενώ η φοιτητική ομάδα του Πανεπιστημίου Πατρών Mindspace επιμελήθηκε την εκδήλωση «Mindspace All-Stars» με ομιλητές τους κ.κ. Πήτερ Οικονομίδη, Σταύρο Μεσσήνη και Παύλο Ευμορφίδη.

Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων διοργανώθηκε εργαστήριο με θέμα «Χρήσιμες Δεξιότητες για τα πρώτα βήματα ενός startuper  από τον  «Comvos  Επιστημονικές Φοιτητικές Ομάδες του ΠΠ».
Το Σάββατο 8 Απριλίου. πραγματοποιήθηκαν οι συνεδρίες «Καινοτομία & Επιχειρηματικότητα» από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων «Διόφαντος» και «Αλλάζοντας το ακαδημαϊκό τοπίο στην εξ΄ αποστάσεως εκπαίδευση»  και «Καινοτομία & Επιχειρηματικότητα στο ΕΑΠ  Τμήμα Διαχείρισης Ειδικού Λογαριασμού» από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο,
Επίσης η συνεδρία «Καινοτομία, Επιστήμη και Επικοινωνία» από το Liberal.gr. Ο δε ιδρυτής της Forthnet κ. Παντελής Τζωρτζάκης μίλησε με θέμα «Σήμερα είναι η σειρά σου Μπορείς και εσύ! Από ένα εργαστήριο του Πανεπιστημίου στην κύρια αγορά του ΧΑΑ». Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων το Mindspace  Πάτρας διοργάνωσε εργαστήριο με θέμα «Idea to product .
Στις 18.00 πραγματοποιήθηκαν τα Εγκαίνια και η Κεντρική Εκδήλωση της έκθεσης με κύριο ομιλητή τον Αν. Υπουργό Έρευνας και Καινοτομίας κ. Κώστα Φωτάκη, με θέμα «Χτίζοντας μια ολοκληρωμένη πολιτική για την Έρευνα και τηνΚαινοτομία».
Την εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος κόσμου ενώ απηύθυναν χαιρετισμό ο πρώην Πρωθυπουργός, κ. Γιώργος Παπανδρέου, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Δημήτρης Παπαδημούλης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας, ο γ.γ. του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Ηλίας Ξανθάκος. Την εκδήλωση συντόνισε ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Patras IQ και Αναπληρωτής Πρυτάνεως Έρευνας και Ανάπτυξης καθ. Δημοσθένης Πολύζος. Η δεύτερη ημέρα ολοκληρώθηκε με παράθεση δεξίωσης, στην οποία δόθηκε η δυνατότητα για συζήτηση και δικτύωση ανάμεσα σε εκθέτες, επενδυτές, εκπροσώπους φορέων, επιχειρηματίες, φοιτητές εργαζόμενους κ.α.
Την Κυριακή 9 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις με θέμα  «Δράσεις Καινοτομίας από την Εθνική Τράπεζα» με εκπροσώπους της Εθνικής Τράπεζας, όπως επίσης «Χρηματοδοτικά Εργαλεία για Καινοτομία και Επιχειρηματικές Ιδέες», και  «Έρευνα και Καινοτομία-Προστασία Διανοητικής Ιδιοκτησίας» που διοργάνωσε ο Σ.Ε.Β Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδας. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από τα στελέχη της ΓΓΕΤ για τις Τρέχουσες Δράσεις Διμερών Συνεργασιών στο πλαίσιο του ΕΠΑνΕΚ, Ειδικές Δράσεις Έρευνας και Ανάπτυξης στο πλαίσιο του ΕΠΑνΕΚ: Υδατοκαλλιέργειες, Βιομηχανικά Υλικά, Ανοιχτή Καινοτομία στον Πολιτισμό, καθώς και παρουσίαση της Ενιαίας Δράσεις Κρατικών Ενισχύσεων «Ερευνώ-Δημιουργώ-Καινοτομώ».

Το απόγευμα, οι συνεδρίες ολοκληρώθηκαν με την εκδήλωση με θέμα «Φτιάξε το εταιρικό σου σχήμα» για το πρόγραμμα «Ερευνώ-Δημιουργώ-Καινοτομώ» όπου δόθηκε η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να αναπτύξουν συνεργασίες προκειμένου να συμμετάσχουν με κοινή πρόταση στο προαναφερθέν πρόγραμμα. Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων έλαβε χώρα το εργαστήριο «Soft Skills Training: Entrepreneurial Mindset  που διοργάνωσε ο Comvos  Επιστημονικές Φοιτητικές Ομάδες του ΠΠ.
Εκτός από τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και τα Ινστιτούτα της Δ. Ελλάδας, στην έκθεση έλαβαν μέρος Πανεπιστήμια και ΤΕΙ από όλη τη χώρα, καινοτόμες επιχειρήσεις / τεχνοβλαστοί, νεοφυείς επιχειρήσεις και εκπρόσωποι φορέων καινοτομίας.

Αξίζει, τέλος να σημειωθεί, πως κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 15 Β2Β συναντήσεις μεταξύ ερευνητών και επενδυτικών κεφαλαίων.
Την ευθύνη της οργάνωσης, είχε επιτροπή στελεχών από όλους τους φορείς που συμμετέχουν στην προγραμματική σύμβαση, με την βοήθεια 70 εθελοντών-φοιτητών από τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις