Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Στις ...καθυστερήσεις αναζητείται ο αντικαταστάστης του Δουγένη στην Καρδιοθωρακοχειρουργική του Ρίου - Εκ των έσω η προσωρινή αναπλήρωση

Στις ...καθυστερήσεις αναζητείται ο αντι...
Βγενόπουλος Φάνης

Τρέχουν και δεν φτάνουν για να καλύψουν το κενό που αφήνει ο καθηγητής

Το κενό που αφήνει στην  Καρδιοθωρακοχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, η αποχώρηση του καθηγητή Δημήτρη Δουγένη από την 1η Απριλίου, προσπαθούν να καλύψουν η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος και η 6η ΥΠΕ. Και αυτό διότι επί της ουσίας η Πανεπιστημιακή Κλινική θα βρεθεί χωρίς χειρουργό της ειδικότητας του κ. Δουγένη.

Όπως πληροφορήθηκε το thebest.gr, από τη διοίκηση του νοσοκομείου του Ρίου, τον κ. Δουγένη στα διοικητικά του καθήκοντα θα τον αντικαθιστά ο επίκουρος καθηγητής Ευστράτιος Νικόλαου Κωλέτσης, ο οποίος είναι χρόνια συνεργάτης του κ. Δουγένη.

Ωστόσο, ο κ. Δουγένης δεν βρίσκεται καθημερινά στην Πάτρα λόγω πολλαπλών υποχρέωσεων και κατά την απουσία του δεν  υπάρχει δυνατότητα καρδιοχειρουργικών επεμβάσεων στην Κλινική και κάλυψη καρδιολογικών επεμβάσεων για πιθανές επιπλοκές.

Το πρόβλημα είναι γνωστό στην 6η ΥΠΕ και όπως δήλωσε στο thebest.gr ο Υποδιοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας Δημήτρης Κωστακιώτης, αυτές τις ημέρες γίνονται προσπάθειες ώστε να καλυφθεί το κενό εκ των ενόντων με επικουρικό γιατρό.

Ωστόσο, ο κ. Κωστακιώτης είναι καθησυχαστικός, καθώς όπως αναφέρει τα περιστατικά θωρακοχειρουργικής είναι σπάνια. Εξάλλου, όπως αναφέρει, βρίσκεται σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί σύντομα η διαδικασία πρόσληψης δυο γιατρών καρδιοθωρακοχειρουργικής για την πλήρη στελέχωση της κλινικής.

Ωστόσο, όπως πληροφορείται το thebest.gr η διαδικασία πρόσληψης των γιατρών, έχει «κολλήσει» καθώς ένας από τους δυο αξιολογητές των βιογραφικών των υποψηφίων για τη θέση, επικαλούμενος φόρτο εργασίας και προσωπικά προβλήματα δεν έχει ακόμη παραδώσει την αξιολόγησή του.

Σύμφωνα με τη διαδικασία, για την πρόσληψη επιμελητών γιατρών, ορίζονται μετά από κλήρωση δυο εισηγητές, από διαφορετικά μέρη της χώρας, οι οποίοι αξιολογούν τα προσόντα των υποψηφίων και εισηγούνται στο Συμβούλιο Κρίσεων, το οποίο παίρνει και την τελική απόφαση.

Στην περίπτωση της Καρδιοθωρακοχειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, ο ένας από τους δυο εισηγητές έχει ολοκληρώσει το έργο του, ενώ ο δεύτερος αναμένεται εντός των ημερών να παραδώσει και αυτός την πρότασή του, στο Συμβούλιο Κρίσεων για να αποφασίσει ποιοι θα προσληφθούν.

Να σημειωθεί ότι, για τις δυο θέσεις στην Κλινική έχουν δείξει ενδιαφέρον αρκετοί γιατροί, οι οποίοι σύμφωνα με την προκήρυξη των θέσεων θα πρέπει να διαθέτουν και την ανάλογη εμπειρία στον συγκεκριμένο τομέα.

Βέβαια, οι διαδικασίες έχουν καθυστερήσει και ο χρόνος πιέζει μιας και ο κ. Δουγένης αποχωρεί από την κλινική σε 15 ημέρες.

Κώστας Μάρκου: Η κλινική θα ανοίξει τα φτερά της

Το thebest.gr απευθύνθηκε για το θέμα και στον καθηγητή Ενδοκρινολογίας του Πανεπιστημίου της Πάτρας και πρόεδρο του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας κ. Κώστα Μάρκου, ο οποίος και αυτός εμφανίστηκε καθησυχαστικός για το θέμα που έχει προκύψει με την Καρδιοθωρακοχειρουργική Κλινική. Όπως τόνισε μιλώντας στο thebest.gr ο κ. Μάρκου, η αποχώρηση του κ. Δουγένη από την Κλινική αποτελεί απώλεια για την περιοχή, ωστόσο οι υπάρχοντες γιατροί μπορούν επάξια να τον αντικαταστήσουν, όπως  και αυτοί που θα έρθουν στο μέλλον.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΚΕΣΥ, στην Καρδιοθωρακοχειρουργική υπάρχει μέλος ΔΕΠ που μπορεί να αναλάβει την ευθύνη της Κλινικής (σ.σ. ο επίκουρος καθηγητής Ευστράτιος Νικόλαος Κωλέτσης), ενώ υπάρχει πρόβλεψη στο υπό διαμόρφωση νέο κανονισμό να γίνεται προσωρινή αντικατάσταση από γιατρό του ΕΣΥ.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο κ. Μάρκου η Καρδιοθωρακοχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου «υπάρχει, συνεχίζει και θα ανοίξει τα φτερά της».

Το thebest.gr απευθύνθηκε και στον πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών τον καθηγητή κ. Δημήτρη Γούμενο, ο οποίος λόγω φόρτου εργασίας δεν ήταν δυνατόν να μας μιλήσει.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being