Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Πάτρα: Με επιτυχία διοργανώθηκε η ολοήμερη Χριστουγεννιάτικη γιορτή για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού

Πάτρα: Με επιτυχία διοργανώθηκε η ολοήμε...

Ξεχώρισαν το εργαστήρι και η αφήγηση της «Ωραιότερης ιστορίας του κόσμου»

Την περασμένη Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016 το βιβλιοπωλείο «Το Δόντι» του Ανδρέα Τσιλίρα και η «Ποικίλη Στοά» (στην Ρ. Φεραίου 129 και Παντανάσσης, στην Πάτρα) συνδιοργάνωσαν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα αφιερωμένη στα παιδιά και στην UNICEF, μια ολοήμερη γιορτή που είχε μεγάλη συμμετοχή από τον κόσμο.

Στο πλαίσιο της γιορτής διοργανώθηκε εργαστήριο με χριστουγεννιάτικες δημιουργίες, προτάθηκαν αγαπημένα βιβλία για όλες τις ηλικίες ενώ το απόγευμα της Κυριακής έγινε μία όμορφη, πρωτότυπη αφήγηση για μικρούς και μεγάλους, της «Ωραιότερης ιστορίας του κόσμου»!

Το Εργαστήριο για παιδιά όπου φιλοτεχνήθηκαν Χριστουγεννιάτικες δημιουργίες με την Αρίστη Μπελαβγένη έγινε από τις 12 το μεσημέρι και μετά ενώ στις 7 το απόγευμα υπήρξε μία όμορφη έκπληξη.

Διαβάστηκε στα παιδιά και σε όσους μεγάλους βρίσκονταν στο χώρο και ήσαν πολλοί, η «Ωραιότερη ιστορία του κόσμου», από το ομώνυμο βιβλίο του Παντελή Καλιότσου (εκδόσεις Πατάκη). Σύμφωνα με το στόρι του βιβλίου, μια απρόσμενη ανακωχή που έγινε τα Χριστούγεννα του 1914 μέσα στη φωτιά του Α’ Παγκόσμιου Πόλεμου από στρατιώτες της Αγγλίας και της Γερμανίας δίνει ένα μοναδικό μήνυμα ειρήνης.

Την ιστορία που έχει γίνει και μία συγκινητική κινηματογραφική ταινία με τίτλο «Καλά Χριστούγεννα -Joyeux Noel» το 2005 σε σκηνοθεσία Κριστιάν Καριόν με τους Ντάνιελ Μπριλ, Γκιγιόμ Κανέ και Νταϊάν Κρούγκερ, αφηγήθηκαν με ξεχωριστό, παραστατικό τρόπο η Κάτια Αποστολίδη και ο Τάσος Θεοφιλάτος, οι οποίοι καθοδηγήθηκαν γι’ αυτό από τον Πατρινό ηθοποιό και σκηνοθέτη Μίλτο Νίκα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight