Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΛΕΣΧΗ: ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΟΜΟΡΦΙΑ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑ ΣΚΩΤΙΑΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΕ ΤΟ ΦΙΛΜ "ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΤΟ ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ"

ΛΕΣΧΗ: ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΟΜΟΡΦΙΑ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑ ΣΚΩΤΙ...

Επεται 21/11 κολομβιανή "αγκαλιά του φιδιού"

Πολλοί ήταν οι σινεφίλ που έδωσαν το παρών την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016 στις τρεις προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης Πατρών στην αίθουσα 5 των Στερ σίνεμας στη Βέσο Μάρε.

Το κοινό ταξίδεψε μέσα από τα εικαστικής ομορφιάς πλάνα του σκηνοθέτη Τέρενς Ντέιβις από το Λίβερπουλ, στην Σκωτία των αρχών του 20ου αιώνα, παραμονές του Α’ Παγκοσμίου πολέμου. Το φιλμ «Sunset song – Ένα Τραγούδι για το Ηλιοβασίλεμα» (άπαιχτο στην Πάτρα) καθήλωσε το Πατρινό σινεφίλ κοινό και παρά το κάπως αδύναμο φινάλε του που οφειλόταν στην εξαιρετικά συμπαθή μεν αλλά κάπως αδύναμη ερμηνευτικά πρωταγωνίστρια της ταινίας, την όμορφη ηθοποιό, μοντέλο και τραγουδίστρια Άγκνες Ντέιν, οι εντυπώσεις από το φιλμ ήταν γενικά θετικές.

Μας άρεσε όλη αυτή η φιλοσοφία για το «πέρασμα» των ανθρώπων από την γη, η οποία ωστόσο παραμένει σταθερά εδώ, συχνά αμετάβλητη. Συγκινητική και η χρήση του τραγουδιού «flowers of the forest» ενώ ωραία ήταν και η χρήση της αφήγησης σε τρίτο πρόσωπο, από την ίδια την ηρωίδα, την Κρις που παίρνει τη ζωή στα χέρια της μετά το θάνατο του αυταρχικού πατέρα της (στο ρόλο ο γνωστός ηθοποιός Πίτερ Μάλαν).

Για την προσεχή Δευτέρα 21/11 η Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας και η πρόεδρος της Ελένη Δάσιου μας φέρνουν το υποψήφιο για Όσκαρ καλύτερου ξενόγλωσσου φιλμ και μία από τις καλύτερες ταινίες διεθνώς για το 2015, το «Στην αγκαλιά του φιδιού» από την Κολομβία, σε σκηνοθεσία Σίρο Γκέρα. Η ταινία είχε εισπράξει και διθυράμβους στα Κινηματογραφικά Φεστιβάλ του Σάντανς στη Γιούτα και των Κανών.

*Εκ των χορηγών επικοινωνίας των προβολών της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας είναι και το thebest.gr.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture