Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πρωτιά για το "Sully" με τον Τομ Χανκς στις ΗΠΑ και 40.000 εισιτήρια στην Ελλάδα - Το φιλμ αρέσει και στους Πατρινούς

Πρωτιά για το "Sully" με τον Τ...

Συμπαθητικά τα πήγε και το νέο "Ben Hur" με τον Τζακ Χιούστον

H ταινία «Sully» σε σκηνοθεσία του 86χρονου Κλιντ Ίστγουντ με τον Τομ Χανκς σε μία ακόμη πολύ πειστική ερμηνεία, υποδυόμενος ένα αληθινό πρόσωπο, τον έμπειρο πιλότο που προσγείωσε (για την ακρίβεια έκανε προσυδάτωση) στον ποταμό Χάντσον της Ν. Υόρκης στα μέσα Γενάρη του 2009 ένα αεροσκάφος των US Airlines, σώζοντας και τους 155 επιβαίνοντες, άρεσε τόσο στο Αμερικάνικο κοινό όσο και στο ελληνικό.

Η αξιόλογη και συγκινητική σε σημεία ταινία (περιλαμβάνει ωστόσο κι ένα κομμάτι της έρευνας που ίσως φανεί λίγο βαρετό) κατάφερε να πιάσει πρωτιά στο Αμερικάνικο box office το περασμένο τριήμερο 9-11 Σεπτεμβρίου 2016 με πάνω από 35 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις ενώ στις ελληνικές αίθουσες (παίζεται με επιτυχία και στην Πάτρα, στα Στερ σίνεμας) κατόρθωσε, σύμφωνα με στοιχεία του flix.gr, σε 94 αίθουσες πανελλαδικά, ν’ αγγίξει το τετραήμερο 8-11/9/2016 τα 40.000 εισιτήρια. Την ταινία όπου παίζει και ο Άαρον Έκχαρτ και η Λόρα Λίνει και κλείνει με πλάνα του αληθινού πιλότου – ήρωα και των διασωθέντων επιβατών, διανέμει η εταιρεία Tanweer.

Στο μεταξύ το «Ψάχνοντας την Ντόρι» έχει πλέον πανελλαδικά φτάσει σε περίπου 2 εβδομάδες τα 185.000 εισιτήρια (πανζουρλισμός επικρατεί για την ταινία και στην Πάτρα τα σαββατοκύριακα) και ο «Τζέισον Μπορν», τα 71.000 εισιτήρια επίσης το ίδιο διάστημα.

Το νέο φιλμ του Γούντι Άλεν «Café Society», που ξεκίνησε από την περασμένη Πέμπτη να προβάλλεται και στην Πάτρα, στο σινέ Κάστρο στο Ρίο και στα Στερ, έχει φτάσει πανελλαδικά τα 92.300 εισιτήρια ενώ το ριμέικ του Οσκαρικού Μπεν Χουρ με τον Τζακ Χιούστον να εντυπωσιάζει στο ρόλο του Τζούντα Μπεν Χουρ, τον Ροντρίγκο Σαντόρο ως Ιησού και τον Τόμπι Κέμπελ ως τον Ρωμαίο Μεσσάλα και με την  σκηνή της αρματοδρομίας άψογα και συναρπαστικά γυρισμένη, δεν άφησε αδιάφορο το ελληνικό κοινό (παίζεται και στα Στερ σίνεμας της Πάτρας). Υπολογίζεται πως το νέο «Μπεν Χουρ – Ben Hur» (σε διανομή UIP) όπου παίζει και ο Μόργκαν Φρίμαν είδαν το τετραήμερο της πρεμιέρας του πάνω από 6.500 θεατές.

Οι διεθνείς του εισπράξεις κυμαίνονται στα 65,5 εκατομμύρια δολάρια.

Επιμέλεια κειμένου: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture