CULTURE

/

Πάτρα:Σήμερα Σάββατο ολοκληρώνεται το τριήμερο Βήμα Νέων Καλλιτεχνών με το σχήμα "Ιδιότροπον" και τη Μαρία Ρούτση

Πάτρα:Σήμερα Σάββατο ολοκληρώνεται το τριήμερο Βήμα Νέων Καλλιτεχνών με το σχήμα "Ιδιότροπον" και τη Μαρία Ρούτση

Στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας

Με το μουσικό σχήμα «Ιδιότροπον» και τη Πατρινή ερμηνεύτρια Μαρία Ρούτση με την ωραία βαθιά φωνή, η οποία θα παρουσιάσει την μουσική παράσταση «Πώς να σωπάσω» ολοκληρώνεται το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016 στο δροσερό αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου στις 21.30 το βράδυ, το τριήμερο του Βήματος Νέων Καλλιτεχνών του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας 2016, του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου.

Το τριήμερο ξεκίνησε την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου με τον Πατρινό ερμηνευτή Χρήστο Κωννσταντόπουλο.

Το μουσικό σχήμα «Ιδιότροπον» θα αποδώσει δικές του συνθέσεις, εκφράζοντας «Ότι η καρδιά κυνηγά».

Το σχήμα αποτελούν οι:

Γιοχάννα Κοσιώνη // ταμπούρ, φωνή

Μάνια Ασημακοπούλου // ούτι

Ελευθερία Δαουλτζή // κανονάκι

Γιώτα Βεργοπούλου // νέυ

Ειρήνη Κουλουριώτη // κρουστά.

Το μουσικό σχήμα Ιδιότροπον δημιουργήθηκε το 2007 στην Πάτρα. Πειραματίζεται με μουσικές διαφόρων προελεύσεων,  με διασκευές μουσικών και συγκροτημάτων του σήμερα, και κυρίως με δικές του συνθέσεις.

Συναυλίες - Εμφανίσεις

•             Θρεττανελό, Πάτρα

•             Θέατρο Λιθογραφείο, Πάτρα

•             Οροπαίδιο, Πάτρα

•             Αιθέρας, Πάτρα

•             Anima Libri, Πάτρα

•             Αλάβαστρον, Αθήνα

•             Λαογραφικό Μουσείο, Πάτρα

•             Παλιά Λουτρά, Πάτρα

•             Καφενέυ, Λεμεσός

•             Πρόταση, Πάτρα

•             Καλά Καθούμενα, Λευκωσία

•             Πολιτιστικό Κέντρο Ροϊτίκων, Πάτρα

•             Ποικίλη Στοά, Πάτρα.

Η Πατρινή ερμηνεύτρια Μαρία Ρούτση, η οποία συμμετείχε στην επιτυχημένη θεατρική παράσταση "Η ζωή του Γαλιλαίου" του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας (ερμήνευσε τα πρωτότυπα τραγούδια της παράστασης γραμμένα από τον Διονύση Τσακνή), θα παρουσιάσει τη μουσική παράσταση "Πώς να σωπάσω" στο αίθριο του Παλαιού Νοσοκομείου επίσης το Σάββατο 3 Σεπτέμβρη 2016 το βράδυ, ρίχνοντας την αυλαία του "1ου Βήματος Νέων Καλλιτεχνών Πάτρας".

Πρόκειται για μια νέα ενότητα που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας και που δίνει τη χαρά και την ευκαιρία σε καλλιτέχνες να παρουσιάσουν τη μουσική τους, τις σκέψεις τους και τις ανησυχίες τους.

Η παράσταση «Πώς να σωπάσω» είναι αφιερωμένη στη σύγχρονη μετανάστευση, το ρατσισμό και τον κοινωνικό αποκλεισμό συνανθρώπων μας, θέματα δηλαδή που απασχολούν την κοινωνία μας καθημερινά, με διαχρονικά και αγαπημένα τραγούδια των Σ. Ξαρχάκου, Μ. Θεοδωράκη, N. Rota, Z. Livaneli, Μ. Λοίζου, B. Dylan, Florence Reece και άλλων σπουδαίων στιχουργών και συνθετών που με το έργο τους  τόνισαν την ανάγκη ύπαρξης παγκόσμιας ειρήνης, αγάπης και αλληλεγγύης όλων των λαών του κόσμου.

Στην παράσταση θα γίνει και παρουσίαση καινούριων μελοποιημένων ποιημάτων του σπουδαίου Πατρινού ποιητή Δ. Καρατζά σε μουσική Ν. Μπαλή που σύντομα θα κυκλοφορήσουν σε δίσκο.

Συνοδοιπόροι σ' αυτό το μουσικό ταξίδι πέντε αξιόλογοι μουσικοί της πόλης μας: Γιώργος Παπαγεωργίου (πολίτικο λαούτο, μπουζούκι, μπάντζο), Μιχάλης Γκοτσόπουλος (ακουστική κιθάρα, ηλεκτρική κιθάρα, τραγούδι), Τάσος Σχίζας (ακορντεόν), Μιχάλης Δάρμας (κοντραμπάσο), Γιώργος Μπαράκος (τύμπανα) καθώς και το Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο "ΑΝΤΗΧΩ" με υπεύθυνη διδασκαλίας τη Μέλπω Βικάτου.

Ενορχηστρώσεις: Γιώργος Παπαγεωργίου

Ήχος - Φωτισμός: Δίηχο

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Μαρία Ρούτση.

H Mαρία Ρούτση έχει γεννηθεί στην Πάτρα. Είναι απόφοιτος της Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Παρακολούθησε μαθήματα φωνητικής στο Εθνικό Ωδείο Κύπρου με τη Λία Βίσση. Από το 2005 συνεργάζεται με αξιόλογους μουσικούς, ερμηνεύοντας τραγούδια από το φάσμα της έντεχνης και λαϊκής μουσικής.

Από τα ιδρυτικά μέλη του Μουσικού Εργαστηρίου του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου Πάτρας, συμμετείχε στις μουσικές παραστάσεις " Η ποίηση στο ελληνικό τραγούδι " (2013), " Τα τραγούδια του λαού μου " (2014), " Οι λαοί τραγουδούν " (2015) και " Με τη δύναμη του λόγου " (2016) στο Ρωμαϊκό Ωδείο Πάτρας. Έχει συμμετάσχει ως ερμηνεύτρια στις μουσικές παραστάσεις " Το ζ της ζωής " σε μουσική Γ. Δίπλα, " Προορισμός " του Χ. Κωνσταντόπουλου και " Όταν πιστεύω θάλασσα " με το Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο " Αντηχώ" σε ενορχηστρώσεις Ν. Δημογιάννη.

Το 2015-2016 συνεργάστηκε με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας στη θεατρική παράσταση " Η Ζωή του Γαλιλαίου " του Μ. Μπρεχτ με τον Κ. Καζάκο, ερμηνεύοντας τραγούδια σε σύνθεση Δ. Τσακνή στο Δημοτικό Θέατρο "Απόλλων" και στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο.

Τιμές εισιτηρίων: 7 & 5 ευρώ.

Προπώληση εισιτηρίων:

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. - Ταμείο Δημοτικού Θεάτρου "Απόλλων"

Πλατεία Γεωργίου – τηλ. 2610 273.613 (Τρίτη – Κυριακή 10.00-13.00 & 18.00-21.00)

Music Station  (ώρες καταστημάτων)

Ρήγα Φεραίου 34 – τηλ. 610 222.411

Οπτικά Καραμούζης (ώρες καταστημάτων)

Μαιζώνος 92 – τηλ. 2610 221.989

Βιβλιοπωλείο Discover (ώρες καταστημάτων)

Πατρέως 30 – τηλ. 2610 624.916

Βιβλιοπωλείο «Ροδόπουλος», Κορίνθου και Φιλοποίμενος.

Διαβάστε ακόμα:

Μαρία Ρούτση - Η Πατρινή ερμηνεύτρια με τη δυνατή, στιβαρή φωνή που τραγουδά στην "Ζωή του Γαλιλαίου" μίλησε στο thebest.gr

Σχόλια

Culture