Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Γυροειδής Αλωπεκία: Αίτια και τρόποι αντιμετώπισης

Γυροειδής Αλωπεκία: Αίτια και τρόποι αντιμετώπισης

Αντιμετωπίστε αποτελεσματικά τη γυροειδή αλωπεκία

Ο πλαστικός χειρουργός Δρ Αναστάσιος Βεκρής Επιστημονικός Διευθυντής της Advanced Hair Clinics, μας εξηγεί πως η αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τη γυροειδή αλωπεκία.

Η  γυροειδής αλωπεκία είναι μία αυτοάνοση ασθένεια του θύλακα της τρίχας, η οποία οδηγεί σε απώλεια των τριχών, συνηθέστερα στο τριχωτό της κεφαλής, αλλά και σε άλλες περιοχές, όπως τα φρύδια, τα γένια αλλά και το υπόλοιπο σώμα. Η ασθένεια χαρακτηρίζεται από μια ανομοιόμορφη τριχόπτωση η οποία σε ακραίες περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσει πλήρη τριχόπτωση στο κεφάλι ή σε ολόκληρο το σώμα, είτε εντελώς αιφνίδια είτε σταδιακά.

Όπως μας εξηγεί ο Δρ Βεκρής, αυτή η ασθένεια συνήθως ενισχύεται και από τη συνύπαρξή της με άλλα αυτοάνοσανοσήματα, όπως λεύκη, η θυρεοειδίτιδα Hashimoto, η νόσος του Adison και η αυτοάνοση πολυενδοκρινοπάθεια, καθώς επίσης και μετά από κάποιο τοπικό τραυματισμό, ιογενή ή βακτηριακή λοίμωξη, κύηση ή ορμονικές διαταραχές.

Η θεραπεία της, όπως τονίζει ο εξειδικευμένος πλαστικός χειρουργός σε θέματα τριχωτού της κεφαλής Δρ Βεκρής, μπορεί να είναι χρονοβόρα και δύσκολη, παρόλα αυτά είναι απαραίτητη. Σήμερα η πιο αποτελεσματική θεραπεία για την αντιμετώπιση αυτής της αυτοάνοσης ασθένειας, είναι η μεσοθεραπεία PRP (Platelet Rich Plasma).

Aυτόλογη μεσοθεραπεία PRP

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP είναι μια πρωτοποριακή και σύγχρονη θεραπεία για την αντιμετώπιση της γυροειδούς αλωπεκίας, η οποία χρησιμοποιεί τη δύναμη των αιμοπεταλίων του αίματος του ίδιου του ασθενούς. Σύμφωνα με τον Δρ Βεκρή, τα αποτελέσματα από την εφαρμογή της αυτόλογης μεσοθεραπείας PRP είναι θεαματικά. Η διαδικασία είναι η εξής: Σε πρώτο στάδιο γίνεται η αιμοληψία και η φυγοκέντρηση του αίματος ώστε να γίνει ο διαχωρισμός του πλούσιου σε αιμοπετάλια πλάσματος. Στη συνέχεια ακολουθεί η ενεργοποίηση του πλάσματος με ιόντα ασβεστίου, και η έγχυσή του στο τριχωτό της κεφαλής με τη μορφή μεσοθεραπείας. Με αυτό τον τρόπο εκκρίνεται σημαντική ποσότητα αυξητικών παραγόντων οι οποίοι διεγείρουν τα βλαστοκύτταρα στο τριχοθυλάκιο και ενισχύουν τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων με αποτέλεσμα τη φύτρωση νέων τριχών και παράλληλαεμποδίζοντας την περαιτέρω απώλεια μαλλιών.

Η θεραπεία με την αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP είναι ανώδυνη και διαρκεί περίπου 30-40 λεπτά. Σύμφωνα με τον Δρ Βεκρή, συνήθως επαναλαμβάνεται κάθε 4-6 εβδομάδες κατά τον πρώτο χρόνο, και στη συνέχεια μία φορά το χρόνο για συντήρηση. Τα αποτελέσματα είναι απολύτως φυσικά, ενώ δεν υπάρχουν παρενέργειες, εφόσον η θεραπεία πραγματοποιηθεί από εξειδικευμένο ιατρό.

Με την θεραπεία PRP, έχουν αντιμετωπιστεί με επιτυχία και με θεαματική επαναφύτρωση τριχών ακόμα και σε περιπτώσεις καθολικής γυροειδούς αλωπεκίας σε άτομα με μεγάλο ιστορικό της νόσου, χωρία καμία προηγούμενη ανταπόκριση σε άλλες θεραπείες.

Δρ Αναστάσιος Βεκρής Επιστημονικός Διευθυντής της Advanced Hair Clinics)

Δρ Αναστάσιος Βεκρής Επιστημονικός Διευθ...

Δρ Αναστάσιος Βεκρής Επιστημονικός Διευθυντής της Advanced Hair Clinics)

Info: Advanced Hair Clinics, Αθήνα: (+30) 210 6980451, Θεσσαλονίκη: (+30) 2310 224240www.advancedhairclinics.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being