Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Πανηγύρι χρωμάτων, χορού, κεφιού και παιχνιδιών στην Καρναβαλούπολη της Αρόης – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πάτρα: Πανηγύρι χρωμάτων, χορού, κεφιού ...

Το κάλεσμα βρήκε ανταπόκριση με τη δυναμική παρουσία συμμετεχόντων και κοινού

Με σύμμαχο τον ζεστό ήλιο πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία η δεύτερη περιφερειακή Καρναβαλούπολη στην πλατεία Αρόης, που αγκάλιασε μικρούς και μεγάλους από τις 11.00 έως τις 14.00 την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου κερδίζοντας τις εντυπώσεις και αποδεικνύοντας έμπρακτα τον προσανατολισμό του Δήμου Πατρέων και της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Καρναβάλι Πάτρας» για αποκέντρωση των καρναβαλικών δράσεων.

Ένα πανηγύρι χρωμάτων, χορού, κεφιού, παιχνιδιών, χαρούμενων διαθέσεων, παιδικών χαμόγελων και φωνών ξετυλίχτηκε στην πλατεία Αρόης, στην οποία προσήλθαν μικροί και μεγάλοι, που χάρηκαν με την ψυχή τους.

Το κάλεσμα της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» στο πλαίσιο του Καρναβαλιού των Μικρών, που φέτος έχει το θέμα  «Τι  θα ήθελες να γίνεις όταν μεγαλώσεις;;;» και διανύει την 22η χρονιά δημιουργικής του πορείας, βρήκε ανταπόκριση με τη δυναμική παρουσία συμμετεχόντων και κοινού, που βρήκαν μια ξεχωριστή διέξοδο από την καθημερινότητα σε μια αυθόρμητη σύναξη, όπου αναδείχτηκαν το παιχνίδι, το κέφι και η δημιουργική και εκπαιδευτική διάσταση.

Σε έναν εκτεταμένο παιδόκοσμο, όπου κυριάρχησε η ακαταμάχητη καρναβαλική ευθυμία των παιδιών, το χορευτικό δρώμενο, διαδραστικά παιχνίδια και κατασκευές (μάσκας-καπέλου) από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 20ου Δημοτικού Σχολείου, το χορευτικό της Ομάδας Χορού Ι.Χ.Ν.Ο.Σ. και δράσεις από την ομάδα του Μάριου Τσιμπούρη «Ήρωες και Πριγκίπισσες», όπου εξελίχτηκαν Facepainting-κλόουν, που διασκέδασαν τους μικρούς μας καρναβαλιστές, με χαρούμενες δημιουργίες μπαλονιών, super ήρωες και πριγκίπισσες, και με τη Ζωγραφική Προσώπου στόλισαν με καρναβαλικά σχέδια τα χαμογελαστά πρόσωπα των παιδιών, λειτούργησαν ως πόλος έλξης κρατώντας τον κόσμο αυτό το ηλιόλουστο τρίωρο στην πλατεία Αρόης. Το δικό της μερίδιο στην παιδική καρναβαλική διασκέδαση είχε η εμψυχωμένη μασκότ του Καρναβαλιού των Μικρών, ο Τζίτζικας (Ανδρομάχη Γιαννακοπούλου).

Στην Καρναβαλούπολη της πλατείας Αρόης χαιρέτησε ο αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» Κωνσταντίνος Δραγώτης, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίηση και τη χαρά του για τη γιορτή του Καρναβαλιού των Μικρών και ευχαρίστησε θερμά τους φορείς, τα σχολεία, τους συλλόγους και όσους βοήθησαν στην επιτυχία της εκδήλωσης. Τόνισε ότι κύριο μέλημα του Δήμου και της Κοινωφελούς Επιχείρησης είναι οι αποκεντρωμένες δράσεις του Καρναβαλιού και να τονωθεί το Καρναβάλι στις συνοικίες με την στήριξη των τοπικών συλλόγων και φορέων, αφού δεν υπάρχει μόνο το Καρναβάλι της πλατείας Γεωργίου και του κέντρου της Πάτρας. Κάλεσε τους μαζικούς τοπικούς συλλόγους, τα σχολεία και τους μαθητές, τους εκπολιτιστικούς συλλόγους των συνοικιών να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να καταθέτουν τις προτάσεις τους στην Κοινωφελή Επιχείρηση με στόχο όλοι μαζί να υλοποιήσουμε ένα Καρναβάλι χαράς και δημιουργίας, μακριά από ουσίες, παραβατικές συμπεριφορές γιατί το Καρναβάλι είναι κοινωνία, πολιτισμός, είναι η Πάτρα όλη.

Στην Καρναβαλούπολη μαζί με τους μικρούς φίλους βρέθηκαν το μέλος του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης Νίκος Κανελλάκης και το μέλος της Γνωμοδοτικής Επιτροπής του Πατρινού Καρναβαλιού 2016 Θέμης Κανελλάκης.

Το διήμερο των δυο περιφερειακών Καρναβαλουπόλεων, που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Φεβρουαρίου στις πλατείες Ταραμπούρας και Αρόης, αποτέλεσε μια πολύ καλή πρόγευση για να προετοιμαστούμε όλοι για τη γιορτή των μικρών καρναβαλιστών, που δίνουν ραντεβού το επόμενο Σαββατοκύριακο 27 και 28 Φεβρουαρίου από τις 11.00 έως τις 14.00 στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων, όπου θα διεξαχθούν οι δυο κεντρικές Καρναβαλουπόλεις.

 

Χορηγοί επικοινωνίας Πατρινού Καρναβαλιού 2016: ΕΡΤ, ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 91,6 – 105,8, KOSMOS 93,6 FM.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture