Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Συγκίνηση και στους Πατρινούς μουσικόφιλους προξένησε ο θάνατος του Βρετανού τραγουδιστή Black

Συγκίνηση και στους Πατρινούς μουσικόφιλ...

Οι Πατρινοί χόρευαν στην "Αρένα" τα τραγούδια του καλλιτέχνη όπως το «Everything’s coming up roses»

Μεγάλη συγκίνηση προξένησε στους μουσικόφιλους και όχι μόνο και στην Πάτρα η δυσάρεστη είδηση του θανάτου του πολύ γνωστού τραγουδιστή της δεκαετίας του ’80 και του ’90, Colin Vearncombe, του γνωστού ευρέως ως «Black».

Ο καλλιτέχνης είχε σοβαρό αυτοκινητιστικό ατύχημα στην Ιρλανδία που είχε ως συνέπεια, να τραυματιστεί πολύ σοβαρά και να νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση τις τελευταίες δέκα ημέρες.

Το απόγευμα της Τρίτης 26 Ιανουαρίου 2016, όπως αναφέρει ανάρτηση στο σάιτ zougla.gr, στην επίσημη σελίδα του καλλιτέχνη στο Facebook ανέβηκε η ανακοίνωση για τον θάνατό του. Ο 53χρονος ερμηνευτής του τόσο αγαπημένου τραγουδιού «Wonderful Life», είχε χτυπήσει στο κεφάλι και είχε υποστεί οίδημα στον εγκέφαλο. Το ατύχημα συνέβη ενώ οδηγούσε από το σπίτι του στο West Cork για να προλάβει μία αεροπορική πτήση για το Εδιμβούργο της Σκωτίας.

Όπως γράφτηκε ο γεννημένος στο Λίβερπουλ της Αγγλίας (στις 26 Μαίου του 1962) τραγουδιστής, υπήρξε ένας καλλιτέχνης της αγγλικής μουσικής σκηνής που τα τραγούδια του συνδύαζαν την σοφιστικέ jazz-pop με μία εκφραστική και δραματικών μελαγχολικών αποχρώσεων, εσωτερική ερμηνεία. Όπως μάλιστα χαρακτηριστικά αναφέρει η Wikipedia, η μουσική του Black βρίσκεται ανάμεσα στο στυλ του Bryan Ferry και του Morrissey.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Black μιλώντας στον Τύπο για την κατάσταση του καλλιτέχνη όλες τις προηγούμενες μέρες, είχε κάνει λόγο για «παιχνίδι αναμονής». Είχε ευχαριστήσει επίσης όσους συμπαρίστανται στον τραγουδιστή και τους καλούσε να συνεχίσουν τα μηνύματα τους που συγκίνησαν ιδιαίτερα την οικογένεια του Black.

Στο πλευρό του Black ήταν η σύζυγός του Camilla και οι τρεις γιοι του. Μάλιστα ο Black περίμενε να γίνει σύντομα παππούς από τον πρωτότοκο γιο του, όπως αναφέρει το zougla.gr.

Δύο από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του που μάλιστα ακούγονταν πολύ στα ραδιόφωνα αλλά και τα μαγαζιά της Πάτρας στα τέλη του ’80 όπως στην περίφημη Αρένα του Γιώργου Κοτοπούλη, στην Αγίου Ανδρέου και Βότση, ήταν το «Wonderful Life» και το πιο χορευτικό «Everything’s coming up roses».

Eπιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture